Maldonado, Mercedes Motorunun Yarım Saniye Kazandırmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Pastor Maldonado, gelecek sene Mercedes motoru kullanacak olan Lotus’un sadece motor sayesinde yarım saniye gelişeceğini düşünüyor.

Lotus takımı, uzun süredir motor partneri olan Renault ile sene sonunda yollarını ayıracak ve Mercedes motoru kullanmaya başlayacak.

Maldonado “Hedefimiz Williams seviyesine gelmek.”

“Otomatik olarak şu ana göre yarım saniye kazanacağız ve aynı zamanda aerodinamik olarak da kazancımız olacak çünkü Mercedes motoru daha az yer kaplıyor.” dedi.


Yorumlar

“Maldonado, Mercedes Motorunun Yarım Saniye Kazandırmasını Umuyor” için 12 yanıt

  1. O diilde Maldonado ve Grosjean ilk onda start alırsa bizi gene eğlenceli yarışlar bekliyor demektir.Motordan yapılan tasarruf yeni şasilerin masrafını karşılar mı acaba?

  2. Motorların gelişimi durdurulmuş değil. Sadece sezon içi gelişim yasak, onun dışında motorun yarısı kadar parçayı değiştirebiliyorsunuz ki sanırım değiştireceklerinizi kendiniz seçiyorsunuz.

    Seneye Ferrari ve Renault motorlarının nasıl olabileceğini öngörmek zor. Renault sezon başından bu yana sadece yazılımla oynayarak gelişti. Parçaları değiştirince çok daha fazlasını kazanacaklardır. Ama turbo yerleşimi gibi büyük değişiklikleri yapamayacaklar diye biliyorum.

    1. Zaten meselede o ya.%50 değişiklik Mercedes içinde geçerli.Ya adamlar 85 beygirlik farkı 185 beygire çıkarırsa.
      Şimdi ya kumar oynuyorlar yada ellerinde göstermedikleri kartlar var.
      Atıyorum motor bloğu tasarımında veya materyal seçiminde hata yaptınız.Her şey bitti demek bu.Kocaman bir motorunuz var.Veya çok ısındığından bolca delik açmak zorunda kalıyonuz. Hoop aero fedakarlık.Ferrari aero önemli deyip küçük,ağır ve güçsüz mötor yapmış.Buda aynı sonuca varıyor.
      Fia veya başka yollarla rakip takımların verilerine ulaşabildiğiniz durumu hiç saymıyorum.Eskiden bir tane referans motor veriyordunuz.Motorun görüntüsü bile çok şeyi değiştirebilir.Honda eskiz yayınladı.O bile bazılarımız için bir şeyler ifade ediyordu.Ama bu bilgileri kullanamıyorsanız amerikan filmlerindeki işaretli paralarla evde kalan adam(basit bir plan filmi) gibi ortada dolanırsınız.

    2. Abi turbo’nun ve kompresörün tasarımını değiştirme hakları var krank mili ve ERS yi geliştirme hakları var motor bloğu tasarımını değiştirme hakları var ama dediğin gibi yazılım ve yakıt gelişimi ile gelişim kaydettik 2015 de değişiklikler ile daha fazlasını elde edebiliriz.

      Her ne kadar motor gelişimine destek verse de Renault Ferrari kadar destek vermiyor çünkü aranın kapanacağını biliyorlar bir nevi.

  3. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Maldonado güzel söylemiş de…Seneye de reno ve ferrari suandakı performans ta olmıyacaklarına göre ancak 6-7 lik için yarısabılırler…

  4. Force İndia’da mercedes motoru kullanıyor.

    1. Sezon başında gayet iyilerdi.Sonra gelişim yarışında geri kaldılar.

  5. Maldonado “Hedefimiz Williams seviyesine gelmek.”

  6. 85 hp guc artisi ve 18 kilo agirlik dususunden bahsetmis AMSde.

    1. Eğer bu veriler ciddi ise motorlar arasında çok ciddi fark var.Red Bull ve
      Ferrari’nin sezon içi gelişim için bu kadar bastırmasına şaşırmamak gerek.
      Hem beygir çok fazla , hem daha az yakıyor hemde ciddi bir ağırlık avantajı var:)

  7. “Otomatik olarak şu ana göre yarım saniye kazanacağız ve aynı zamanda aerodinamik olarak da kazancımız olacak çünkü Mercedes motoru daha az yer kaplıyor.” dedi.

    Söyleyen her ne kadar Maldonado’da olsa burası önemli.Williams seviyesine çıkabilirler mi bilemem
    ama bu seneden çok daha iyi olacaklarını kuşku yok.

    1. senin söylediğin gibi söyleyen maldonado .
      aynı yorumu yanlış hatırlamıyorsam ispanya gp de söylemişti. renaultun yeni motoru 60bg daha güçlü.
      sonuç aynı yerdeler. herşeyi motora bağlamak lazım .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir