Montezemolo: “En Azından Bir Teşekkür Beklerdim”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin başından ayrılan Luca di Montezemolo, Ferrari ve Fiat’ın başında geçirdiği sürede yaptıklarından dolayı en azından bir teşekkür beklediğini, Ferrari’nin başından alınma şekli karşısında pek memnun olmadığını söyledi.

Rai televizyonuna konuşan Montezemolo “Eksik sonuç mu? 1999’dan beri 15 senede 14 şampiyonluk kazandığımızı hatırlayın.”

“Şanslıyız ki ya da ne yazık ki spor tam olarak bilim değil. Formula 1’de dönemler vardır. Bizimkisi çok uzun sürdü. Son senelerde en çok kazanan takım biziz. 2008, 2010 ve 2012’de şampiyonluğu son yarışta kaçırdık. En büyük hayal kırıklığı sonuncusuydu ancak bu bir spor.”

“Renault’nun 2 senelik dönemi oldu. Red Bull döneminden çıkıp Mercedes dönemine girdik. Şimdi Ferrari çok sayıda çalışma ile yeni bir süreç başlattı. Bugünkü araçların hibrit olduğu hesaba katılarak yatırımlar yapılıyor.”

“Her zaman Agnelli ailesi ile çok güçlü bağlantılarım oldu. 2004’te önemli bir şey yaptığımı düşünüyorum. Çok zor koşullarda Fiat başkanı olmayı kabul ettim.”

“Muhtemelen en azından bir teşekkür bekliyordum. Bu konuda çok memnun olmadığımı saklamıyorum ancak bunlar hayatın bir parçası. Şirket sahiplerinin karar vermesi doğru bir şey.” dedi.

Montezemolo, Fiat-Chrysler’in Amerika borsasına açılması gelişmeleri nedeniyle kendisinin başkanlıktan ayrılma sürecinin ani olduğunu kabul etti.


Yorumlar

“Montezemolo: “En Azından Bir Teşekkür Beklerdim”” için 22 yanıt

  1. 15 yılda 14 şampiyonluk diyerek saçmalamış.Pilotlar şampiyonluğunu kazanırsan takımlar şampiyonluğunda da o kadar iddialı olursun.Biz ona kısaca 7 şampiyonluk dersek daha doğru olur.

  2. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Zirve de bırakmak çok önemli gerçekten.

    LDM’dan önce Ferrari en çok şampiyonluğuna sahip takım değildi. Onun başında olduğu dönemde ise Ferrari, Formula 1’i yıllarca domine etti.

    Son yıllardaki başarısızlığın ardından tüm fatura LDM’ya kesildi ve kapının önüne kondu.

    Oysa 2006’dan sonra artık yoruldum bırakıyorum dese, bugün Ferrari’nin başarısızlığın ardından pek çok kişi; LDM olsa Ferrari çok daha başka olurdu derdi.

    Üstüste gelen başarısızlıklar geçmişteki başarılarınızı da gölgeliyor. Ne kadar başarılı bir kariyer geçirirseniz geçirin, ardarda gelen başarısızlıkların ardından insanlar sadece sizin başarısızlıklarınızı hatırlıyor.

    Bazen zirvede bırakmak herşeyin en iyisidir. Genç olsanız bile…

    1. +1. Haklisiniz.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Özel bir teşekkür gerekirdi bu adama.Sıradan birisi değil.Ferrari nedense bağını kopardığı önemli insanlarla hiç beraber değillermiş gibi davranıyor.Sonradan ise yıllar geçiyor,övgü dolu sözler söyleniyor.Hiç sevmediğim bir yönü takımın.

  4. Bir Tifosi olarak konuşuyorum:

    Bence de teşekkürü hak ediyordu. Özellikle 2006’dan sonra eskisi gibi olmadığı açıktı fakat Ferrari’yi çok iyi noktalara getirmisti

  5. spor tam olarak bilim değil

    Bu kafayla Ferrari’nin içine etmesine şaşırmamak gerek. Sana bir teşekkür çok bile.

  6. Banka hesabına baksın diyenler var.

    Şaka gibi. Ferrari’nin sitesine girin de kataloga bi göz gezdirin. Neler yapmış Ferrari… http://auto.ferrari.com/en_EN/

    LDM olmasaydı Ferrari’nin işi 20 yıl içinde belki de 30 defa biterdi.. Ayıp. Sanki adam şirketi hortumladı.

  7. Dün gece Rai1 de Porta Porta programında(Sanırım tekrardı) seyrettim.Adam oldukça dertli gibiydi.Herşeyin bir sonu va ve bu dönemin sonuna gelindi o kadar.

  8. Nezaketende olsa bir teşekkür edilmeliydi.

  9. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Teşekkürden fazlasini aldigini anlaman için banka hesaplarina bakman yeterli.

  10. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Ferrari’den harcananlara eklenmiş oldu.

    Montezemolo,Domenicali,Aldo Costa.. Daha gidecekler var

    1. Kendi kendilerini harcadılar.Ferrari kimseyi harcamaz.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        O yüzde Domenicali Audi gibi bir markaya.Aldo Costa Mercedes gibi bir markaya gitti.

        1. Audi’yi küçümsemek doğru değil.Aslında Audi bu adamı almakta hata yaptı kesin.Mercedes’in başarısında Aldo’nun büyük paya sahip olduğunu düşünmüyorum.

          1. Lewis-Hamilton avatarı
            Lewis-Hamilton

            Söyleyecek bişey yok her düşünceye saygı 🙂

  11. banka hesabına baksın teşekkürü görür 🙂

  12. Onur Gentas avatarı

    Tabi ki teşekkür edilmeli. Son yıllarında başarısız olsa da daha öncesinde yaptığı hizmetler ve yaşadığı başarılar bunu fazlasıyla gerektiriyor. Umarım bundan sonrasında farklı mevkilerde başarısını sürdürür.

  13. FerrariFanTR avatarı

    her zaman kalbimde olucaksın büyük patron

  14. Boş ver Montezemolo amca yıllar önce sana güvenen efsanenin ismi ve birlikte katıldığınız ortamlar yeter diye düşünüyorum 🙂 Teşekkür etmeyenler utansın.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Rush filmini izlediysen ,Laudaya sürekli Fare diyorlar ya o aklıma geldi fotoyu görünce 🙂

      1. İzledim evet hatırladım 🙂

        Üçü de önemli isimler…

  15. ForzaFerrari avatarı

    Şimdi gelir 3-5 ergen eleştirir. Teşekkürden çok daha fazlasını haketti Montezimelo. Ferrariyi nereden nereye getirdi. Dünyanın en büyük markası olmasında en çok pay sahibi olanlardan. F1 deki başarısı da yadsınamaz. Ferrarinin en başarısız dönemlerinde bile misal son 6 sene. bu 6 senenin 3 ünde son yarışta kaçırmıştır ferrari şampiyonluğu. Yöntemleri tarzı eleştirilebilir belki ama bence Ferrarinin başında kalmayı hakediyordu. Tüm yaptıkların için sana minnettarız büyük başkan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir