Fisi Almanya'da KERS'i Kullanmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella takımının Almanya’daki grand prix’de KERS sistemini kullanacağı konusunda iyimser. İtalyan pilot şu an sadece iki takım tarafından kullanılıyor olsa da sistemin takıma performans avantajı sağlayacağını düşünüyor.

Formula 1’in resmi sitesinde konuşan Fisichella, “Umarım Almanya GP’sinde KERS’i kullanacağız. Tur başına 0.2 – 0.3 saniye kazanmayı umuyorum. Bu yüzden sabırsızlıkla bekliyorum. Gerçekte mümkün olup olmayacağını göreceğiz” dedi.

Monako’da en rekabetçi yarışlarından birini geçiren Force India takımı her iki aracıyla da ikinci seansa kalabilmiş ve Fisichella yarışı dokuzuncu sırada tamamlamıştı.

Monako’daki performansından önce Fisichella takımın büyük bir gelişime ihtiyaç duyduğunu söylüyordu.

“Şimdiye kadar zor bir sezon oldu. Aslında daha fazla rekabetçi olmayı ummuştuk, hatta puan bekliyorduk ama ne yazık ki böyle olmadı. Bunun nedeni aracın geç hazırlanmış olması ve downforcetaki bazı problemler.”

“Yeterli downforce’a sahip değiliz. Ama özellikle de Bahreyn’deki çift katlı difüzör sayesinde iyi yol kat ettik.”

“Yine gelişime ihtiyacımız var. Yoksa sezon zor geçmeye devam edecek.”

 


Yorumlar

  1. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    onları zaten aldılar.Motor kerse uygun. sadece tasarım değişecek.Bu da f.india mühendislerinin becerisine kalmış.
    Kers in işe yarayıp yaramadığını en iyi burada görücez

  2. fisi tur başına 0,2, 0,3 kazanacağımı umuyorum demiş ama sanırım bu çok kolay olmayacak, özellikle kısa zamanda. çünkü kersin araçtaki ağırlık dağılımını, getirdiği ekstra ağırlık bakımından kötü etkilediğini gördük. Force India'nın avantajı, vites kutusunu McLaren'den, motor ve kersi de Mercedes'ten alacak olmaları bence…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir