Raikkonen Formula 1’den Sonra Yine NASCAR ve Rallide Yarışmak İstiyor

yazar:

kategori:

Ferrari’ni son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, İtalyan takım ile gelecek sezon için kontratının bulunduğunu ve takımda kalacağını söyledi.

Ferrari’de geçtiğimiz hafta açıklama yapan Luca di Montezemolo, Fernando Alonso’nun sene sonunda takımdan ayrılacağını açıklamıştı.

Alonso’nun yeri için şüphesiz en büyük aday Vettel. Fakat bu konu hakkında henüz resmi bir haber ve açıklama yok.

İspanyol pilot takımdan ayrıldığı için Vettel’in takıma gelmesi halinde takım arkadaşı Kimi Raikkonen olacak ve Raikkonen gelecek sezon da takımda kalacağını söylüyor.

CNN’e açıklama yapan Raikkonen “Gelecek yıl için takım ile bir yıl daha sözleşmem var” dedi.

Kimi Raikkonen ayrıca geçmişte yaptığı gibi Formula 1’den ayrıldıktan sonra NASCAR ve rallide mücadelelere katılmayı planladığını söyledi.

Formula 1’den ayrılan Raikkonen 22 WRC yarışına, 2 defa ise NASCAR yarışına katıldı.

Raikkonen “Umarım bir gün o serilerde daha fazla yarışa katılırım. Gelecekte daha fazla yarış yapmayı umduğumu söylemiştim. Artık genç birisi değilim. Hayatım için Formula 1’den daha fazlasını yapmak istiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen Formula 1’den Sonra Yine NASCAR ve Rallide Yarışmak İstiyor” için 4 yanıt

  1. mika hakkinen formula 1’i bıraktığında büyük bir boşluğa düşmüştüm, ancak bir gözümüzle de takip ettiğimiz kimi raikkönen adlı çaylak sayesinde boşluktan çabuk çıktım. mclaren ile ilk yarışını, ilk zaferini, ilk şampiyonluk kaçırışını dün gibi hatırlıyorum. türk eğitim sistemindeki yeri “zeki ama çalışmıyor” olan bu adamı yıllarca özenerek takip ettim. bir çok doğru kararı gibi bir o kadar da yanlış kararı oldu ama hiç bir zaman politik olmadı, medyaya oynamadı, kendisi oldu. ferrari’den ilk ayrıldığında ve bırakma kararı aldığında yine şoke oldum, spora, mclaren’a, mercedes’e küstüm. mika zamanındaki gibi çabuk çıkamadım bu şoktan ki geri dönene kadar. şimdi tekrar bu olayın olacağını biliyorum ve zannedersem bu kadar yaralamayacak. kimi için tek istediğim son sezonunda adına, karizmasına, hızına yakışır bir finish yapması. kimi’den sonra belki bottas’ı destekleriz kim bilir?

  2. bana göre bu adam son zamanlarda birazda bundan dolayı başarısız. aklında sadece f 1yok. eğer taraftarlarınında dediği gibi istediği gibi bir araç yoksa yarış içinde kafası sürekli farklı şeylerle meşgul. muhtemelen tam bir konsantrasyon olamıyor.

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Eski sürüşünü göremiyorum rainin. mclaren ve lotusta yaptigi hayranlik uyandirici sürüşten uzak ne yazik ki.

    2. F-one-Driver avatarı

      Doğru söylüyorsun, açlıktan ziyade bir tokluk dönemi yaşıyor, ve ferrari ona hiç beklemediği bir anda talip oldu ve onu lotustan aldı, artık ferrarinin son şampiyonu olarak döndü takıma ve ferrari onu istediği için geri döndü, tam olarak hislerine hitap etmeyen bir araçta ortalama bir sürüş sergiliyor, ve sürekli açıklamaları araç daha iyiydi ama hala yapılması gereken şeyler var şeklinde … O yapılması gereken şeyler sanırım hiç bitmeyecek:)) Kariyerinin sonunda olduğunun farkında olarak ferrarinin ve de kontratının tadını çıkarıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir