Andretti: Vettel Ferrari’yi Yeniden Ön Sıralara Döndürebilir

yazar:

kategori:

Eski F1 Dünya Şampiyonu Mario Andretti, Sebastian Vettel’in Ferrari’yi yeniden ön sıralara taşıyabilecek herşeye sahip olduğuna inanıyor.

Ferrari’de Luca di Montezemolo geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamda Alonso’nun İtalyan takımdan sezon sonunda ayrılacağını söylemişti.

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmış olmasa da Vettel Ferrari koltuğu için en büyük aday.

Eski dünya şampiyonu Mario Andretti, Ferrari’nin Sebastian Vettel ile yeniden ayağa kalkabileceğini düşünüyor.

“Vettel çok iyi bir pilot ve nereye giderse gitsin başarılı olur. Muhtemelen sadece yeni bir meydan okuma, belki de yeni bir takdir edilmeye ihtiyacı var. Eminim Ferrari’ye gittiğinde bu olacak”

“Takım geride olabilir, ama er ya da geç bir faktör olacaktır. O şapkasından büyük bir tüy çıkarabilir. Fernando’nun yaptıklarından daha kötü bir iş yapmayacaktır. Üstüne, kendisine verilen şahlana atı yeniden rekabetçi hale getirebilir”

Andretti, Vettel’in yeniden güçlü olacağından emin olduğunu söylüyor.

“Şuan kadar daha düşük downforce’lu araçta istediği performansı ortaya koyamadı. Ama o güçlü ve daha da güçleniyor. Parlak yeteneğini enininde sonuda açığa çıkaracak ve neler yaptığını göstermeye devam edecek. Yeteneğini kaybetmedi. Er ya da geç herkes ne kadar yanlış düşündüğünü anlayacak”

Andretti Hamilton’ın Mercedes’e geçerek doğru bir hamle yaptığını düşünüyor.

“Lewis McLaren’den ayrılınca ne biliyordu ? Mercedes çok rekabetçi değildi. Ama bu muhtemelen kariyerini en iyi hamlesiydi”


Yorumlar

“Andretti: Vettel Ferrari’yi Yeniden Ön Sıralara Döndürebilir” için 18 yanıt

  1. “Lewis McLaren’den ayrılınca ne biliyordu ? Mercedes çok rekabetçi değildi. Ama bu muhtemelen kariyerini en iyi hamlesiydi”

    Lewis Mercedesin rekabetçi olacağını biliyordu bunu ona Ross Brawn söyledi bu tabiki gizli tutulur yoksa Mercedese neden gitsin dışardaki havaya öyle yansıtıyor, Lewis 2014 ve 2015 yılında şamp olacaktır bu araçla çok rahat alır 2 sene onun sonrası ne olur bilemem Alonso gelebilir 2016 da benim merak ettiğim eski v8 motorlara ne zaman döneriz..

    1. Maalesef v8lere dönüleceğini sanmıyorum.Tabiki izleyicilere bağlı bu durum biraz da olsa.Eğer yarış hafta sonunda seyirci sayısı çok düşük kalırsa bazı şeyleri düşünürler aksini sanmıyorum.Ya da Mclaren ve Ferrari bu motorlarla hiç başarılı olamayacak ve politik gücüyle değiştirecek.

    2. Hamilton; Efsaneye şükretsin.. Evet mercedesin bu seviyeye gelmesinin en büyük sebebi Ros Brawn’dır ama o bu kadar yaşlıyken neden kariyerini risk edip tekrar F1’e döndü denilen Schumi’nin teknik bilgilerinden oldukça faydalanıldı.. Unutmamak gerekir.. Yakın zamanda tekrar aramıza döner umarım..

  2. ferrari böyle araç yapmaya devam ederse vettel’den hiç birşey beklemesin. aslında normalde de birşey beklemesin. adam redbull’un mis gibi aracına burun kıvırmadı mı? ferrari seneye bile redbull’un bu seneki aracından daha iyi bir araç yapabilir mi? bir alonso’nun bir de ricciardo’nun onboard görüntülerini izleyin, araçlar arasında sürülebilirlik açısından DEVASA fark olduğunu göreceksiniz.

    ferrari alonso’ya çok alıştı yıllardır, eline külüstür de verse adam bir yerlere taşıdı. belki de buydu ferrari’nin iyi araç yapmasını engelleyen. nasılolsa alonso var, salla gitsin. tabiki bu kadar basit bir mantık değil ancak, alonso olmasaydı, biz ne yapıyoruz deyip büyük değişimler yapılabilirdi, daha yenilikçi olabilirlerdi.

    ferrari şunu bekliyor ama vettel’in redbull’da yaptığı hareket de hiç “ben gerileyen takımımda lider görevi üstlenir ve ilerletirim” havası değil. batan gemiden önce ben kaçarım havasıyla şampiyon olamadığı ve adam gibi takım arkadaşı olduğu ilk yılında kaçtı. ferrari vettel gelince bir sihir olacak, birşeyler değişecek sanıyor. ancak hiç birşey değişmeyecek. gelecek sene aracı bu seviyede yaparlarsa vay hallerine. durum daha da kötü olacak.

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      +1 .

  3. Düşük downforcelu araçtan yüksek downforcelu araca geçmek büyük avantaj yaratabilir. Şöyleki adam düşük downforce yüzünden viraja girerken daha önceden frene basıyorsa, yüksek downforceda freni geç yapar ve virajda hız kaybetmez.

    Bu sene Danilel Ricciardonun en büyük avantajı sanırım buydu. Toro Rosso gibi orta grubun vasat yere basan aracından, Red Bull gibi öngrubun en iyi yere basan aracına geçmesi ona çok yardımcı oldu. Ben kabaca tahmin yürütüyorum bu senenin Red Bull aracı geçen senekiToro Rosso’nun downforce’u seviyesinde. Kurallar değişti,burunlar ve yükseklikleri yeniden ayarlandı. Araçların downforce’u geçen seneye göre düştü.

    Bu ortamda zaten Toro Rosso aracından gelen Ricciardo araca çok kolay uyum sağladı. Zaten kötü downforcelu aracta fren durumunu az çok öğrenmiş, Geçen seneki aracının seviyesinde olan Red Bullu daha kolay sürdü. Hani laf vardır ya ölümü gören sıtmaya sarılır diye Ricciardoda o hesap 2 yıl ölümü görmüş sıtmayı nimet olarak gördü Vetteli yendi.

    Vettel içinse durum tam tersi oldu. 5 sezon en iyi downforce’a sahip araçta geç fren yapmaya alıştı, virajda hızlı dönmeye alıştı, bu sene attan eşşeğe inmiş gibi oldu. Dehliyorsun ama eşeğin gücü belli, at’ta olduğu gibi gidemezsin o yolları. Eseği at gibi kullanayım dersende ya yolda çöker ya tıpışlar ya da seni bıktırır. Üstünden inmek zorunda kalırsın. Vettele de aynısı oldu. Eşeği at gibi kullanmak istediği için çok motor sorunu yaşadı. Çok şasi değiştirdi. Fakat bu sene iyi bir bağışıklık kazandı.

    Aynı şeyler Alonso içinde geçerli olacak seneye eğer Mclarene geçerse. Sayet Mclaren aracının dengesi bu seneki Ferrari aracından belirgin iyi olursa Alonso Ferrariden daha iyi bir şekilde Mclareni sürebilir. Fakat Mclaren aracı downforce olarak bu seneki Ferrarinin gerisinde olursa Alonsonun uyumu da zorlaşır. Raikkonende de benzer durum gözlendi. Geçen senenin en iyi downforce’ına sahip 2. aracindan Ferrariye gelince Vettelle aynı kaderi paylaştı. Zaten takım patronu ve mühendisler bu hezimete rağmen Raikkonen ve Vettele oldukça güveniyorsa bu profosyonellikten ve bizim gibi yüzeysel bakmamalarından kaynaklanıyor.

    Bu sene bazı şeylerin ilkleriydi. İlklerin günahı olmaz bahanesi bol olur. Seneye, bu yıla nispetle daha iyi bir downforce seviyesi ve yumuşak stilli araçlar tasarlanacaktır. Bu duruma rağmen şikayetler ve bahaneler bol olursa a’dan z’ye, profosyonelden amatöre herkes tarafından Vettel ve Raikkonen vasat pilot sıfatı alır. Herşeye rağmen bu iki pilota güvenmek istiyorum. Ben bir Ferrari taraftarıyım çünkü. Bu sporun deneyimli isimleri ve en önemlisi takım patronu ve mühendisler bu iki pilota gelecek yıl için güveniyorsa bize de güvenmek düşer.

    1. Kusra bakma da bahsettiğimiz adam herhangi biri değil yani. 4 kere dünya şampiyonu olmuş hatta bunların 2sinde sezonu domine etmiş bi pilottan bahsediyoruz. Böylesine bi adamın saçma sapan bahanelerin arkasına saklanma şansı yok. 4 kere şampiyon olmuş hatta üst üste şampiyon olmuş bi pilot bu kadar net şekilde yeni gelmiş takım arkadaşına yenilemez. Böyle bi durum oluşursa da o şampiyonlukları sorgulamak fanların hakkı haline geliyor ne derse desin.
      Alonso ile Hamilton kapıştığında, 2 kere dünya şampiyonu Alonso nası olur da bi çaylağa yenilir diye ortalık karışmıştı. Şimdi Vettel 2 değil 4 kere şampiyon olmuş hem de 2 kere de Alonso’yu son anda yenmiş bi pilot olarak bu şekilde bi çöküş yaşadıysa ve kendini adapte edemediyse bunu sorgulamak ve Vettel’i eleştirmek hakkımız hepimizin.

  4. mika nın sene başı kimi yorumuna benziyor bu..

    sonuçlar ortada..

    yukarıdada yazılmış gerçi diş arasındaki yemek artıkları ile tutunma kuvveti üretecekse olabilir.

    izlemek çok eğlenceli olacak ama parmak çocuğun ferrari yıllarını..))

    tüm gizli yeteneklerini göstersin bakalım..

  5. Eşit şartlarda Raikkonen’in arkasında kalacaktır.

  6. vettel dişlerindeki yemek artıklarıyla ekstra DF üretiyor deniyor.

  7. Onur Gentas avatarı

    “Şuan kadar daha düşük downforce’lu araçta istediği performansı ortaya koyamadı.

    Sadece bu cümle yetmiyor mu Andretti’nin Vettel’e bakış açısını görmeye. Ferrari pilotları ne yapsın o zaman? Adamlar cebelleşiyorlar aracı pist üstünde tutmak için. Ayrıca madem downforce’u düşük araç ile başarılı olamadı Ferrari gibi çok daha kötü bir araçla nasıl başarılı olacak.

    Kısaca ilginç bir açıklama olmuş.

  8. Sebastian vettel gelecek dertler bitecek

    kırılmadık rekor bırakmayacağız ferrariyi eski şaşalı günlerine geri döndüreceğiz rekorlar geliyor beyler

    vettel geri bildirimi çok iyi bir pilot seneye bekın en hızlı 2. araç olacağız yahu monzada yarışı kazamazsak yönetim değişir baskı var şahlanacağız ulan başka yol yok

    ————————————————————————————————

    forza vettel forza ferrari

    1. Rambo arkadasim dun ya da geçen gunlerde bir yorumun olmustu baya akli basinda bir yorumdu,sanirim o yorumu sitedeki gerçek isminle degilde dalgin bir aninda yanlislikla ikinci uyelik adin olan eglenme ve eglendirme amaçli Ramboyu girerek yaptin,bugun Rambo nikini dogru girmis ve Rambo ismine yakisir yorumu yazmissin bugun ismi hatali girmemissin,aslinda site yonetimi iki hatta uç uyeligi olan arkadaslari açiklasa baya eglenceli olurdu…

      1. denizgokhan arkadasim kullanici adim ampul ordan yorum atiyom senin dedegn IceCold adli kullanicicnn attigi baska bi rambo ben sitede cok ban yedm 50 ye yakin rambo uyeligim var ama bi tek ampul dan atiyom aksini kanitla diger uyelklerden yorum attigimi kanitla alonsocu olacam haci

  9. ikinci mika vakası yaşanmasında .

  10. laflara bak ya alonsoyla vetteli karşılaştırıyor,daha ricci yi yensin o:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir