Ecclestone: Las Vegas’ta Formula 1 Yarışı Olabilir

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, gelecek  yıllarda Las Vegas’ta Formula1 yarışı yapılabileceğini söyledi.

Ecclestone son yıllarda Amerika’da yarış yapılması için uğraşıyor. Daha önce Austin’e F1’i getiren Ecclestone, New Jersey’de de yarış yapmayı planlıyor.

Formula 1’in patronu, Las Vegas’ın F1’e ev sahipliği yapmak için istekli olduğunu ifade etti.

“Las Vegas hazır olduğunu söylüyor. Yarış muhtemelen strip şeridinde olurdu. Ancak F1 yarışlarına ev sahipliği yapmak isteyen milyonlarca ülke var, ama bunu göze alamıyorlar”

Takvimdeki yarış sayısının artması hakkında konuşan F1’in patronu “Bakü ile birlikte bir yarış kaybetmektense takvimin 20 yarışı geçmesi daha olası görünüyor”


Yorumlar

“Ecclestone: Las Vegas’ta Formula 1 Yarışı Olabilir” için 15 yanıt

  1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Para neredeyse bende oradayım diyor adam. Yeterince sıkıcı pist varken bunlara bir tanesinin daha eklenmesi kötü olur.

  2. bu formula1,i kusura bakma amerikan halkı izlemez … adamların elinde indy car gibi eşit şartlarda yarşan nascar gibi yarışlar varken senin f1,in daha motor sesi bile kurbağa gibi viyak viyak ses çıkarıyo kimse izlemez boşuna götürme

  3. bu araçları bu mevsimde finlandiye, norveç gibi soğuk ülkelerde görmek isterdim şahsen

    1. pirelli içinde iyi olur. slıck lastiği , yağmur lastiği ve soğuk hava veya kar lastiklerinide görmüş olurduk.
      hep aynı hava koşullarında yarıştırıyorlar

  4. Kefenin cebi yok bernıeee….Yeter artık doy su paraya be…Güzelim İstanbulpark dururken…Gercı sen az paraya ve Türkiye gıbı az seyırcıye tenezzul etmezsın ama…

    Bızım ınsanımızda da kabahat var…Şarapova tenıs turnuvasına katılacak Serena gelecek desen koşa koşa parasına bakmadan gider bileti alır,nede olsa şarap gibi kadın der….basketbol salonunda yer bulamassın….

  5. Murat Aksoy avatarı

    Şimdi sezonda 45 yarış olsa kim itiraz edebilir ki? Izleyici çok memnun olur. Pazar büyür. Bence 21-22 yarışlık takvim gayet mantıklı. 1996’da takvimin 16 yarış olduğunu hatırlayınca bu durum kulağa daha hoş geliyor.

    1. Ben olmam acikcasi. Site calisani olarak degil normal bir izleyici olarak da istemem. O kadar cok yaris olsa cazip yonu de olmaz. Her pazar hatta her hafta sonunu formula 1 icin kapatmak cok sacma. Futbol gibi buyuk olcude aksam yapma sansimiz da yok. Ben 20nin ustune dahi karsiyim.

      1. Murat Aksoy avatarı

        Aslında haklısın ama küreselleşen dünyada Ecclestone F1’in marka değerini gelişen pazarlara açılarak sürekli güncel tutuyor. Önce Güneydoğu asya ve ortadoğu pazarına girdi, sonra işin içine USA ve Rusya’yı dahil etti şimdi de Azerbaycan ve Las Vegas cadde pistleri. Bu adamın ne yapmaya çalıştığının sen de farkındasın. Ancak günümüz endüstriyel Formula 1’i uzunca aralar verilen ve bir sonraki yarışı hevesle bekleyen nostaljik fanların değil de bu organizasyonu finanse edenlerin isteği doğrultusunda ilerleyecek gibi görünüyor. Ben o çok beklediğim günleri haftaları hatırladıkça 22-30-45 yarış fikri de daha bana daha cazip geliyor. Uygulanabilirliği ve getireceği zorluklar ise ayrı bir tartışma konusi tabi.

        1. ama unutmamak lazım ki o nostaljik nesil 2-3 hafta verilen aralarda yarışları heyecanla bekleyen nesil. O nesil sabahın köründe yarışlar için kalkan, cumartesi ve pazar günlerini kilitleyerek, sosyal hayatını kısıtlayarak hafta sonunun en güzel zamanını evde geçirmeyi yeğleyen bir nesil. Diyelim ki 52 haftalık bir senede 25 yarış olsun. Bir senedeki 52 pazar gününün yarısını yarışa ayırmak büyük bir olay.

          Bir önceki mesajımda da dedim. yarışlar hep akşam olsa bunu pek takmam ama şahsi görüşüm yarışların saatleri gereği gündüz olması artık çok sıkıyor. Yarış demek evde takılı kalmak demek. Ve yarışların % 75’i 3’te başlıyor. Yeni ülkelerle cazip kıldığını düşünüyor bernie ama o ülkeye yeni bir heyecan kazandırmış oluyor. Onun dışında çoğu pist gelip geçiyor. Bernie kullanıyor onları. Ya da bir süre sonra kaldıramaz hale geliyor ülkeler.

          Ben yarış sayısının daha fazla olmasının faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum. En azından benim psikolojim cidden çöker 😀 Aile ve ruh sağlığım ciddi bozguna uğrar.

        2. kendi adıma konuşayım. Eskiden antrenman, sıralama ve yarış ne varsa takip etmeye çalışırdım. Takip etmek için her şeyi yapardım. Gittikçe bu durum azaldı. Sporla alakalı bir durum mu kendimle alakalı bir durum mu bilmiyorum.

          Lisedeyken haftasonları arkadaşlar dışarı çağırdıklarında yarış olduğu zaman çıkmamak için yalan söylerdim. Üniversiteye geçtiğimde internet manyağı haline gelmemin ardından antrenman sıralama ve yarış ne varsa izlerdim, takip ederdim, detaylı analizini yapardım kendimce. Antrenmanları izlemeye çalışırdım, sıralama ve yarışı izlerdim. Yurtta kaldığım için o dönemde gece olan Avustralya GP’yi izlemek için yurdun internetinde kaçak kalırdım. Bir defa da değil 2-3 defa bunu yaptım. İkisinde arkadaşlarla sabahlamıştık. Birisinde ise tek başıma koca internette karanlıkta 😀 Japonya GP izlemek için sabahtan kalkıp kantine kaçak girmişliğim var gizli bir yerden. Sabah 7 ya da 8’di genel kantin açılmamıştı. TV oradaydı ve içeriye kaçak girip izlemiştim. Ya da normal yarış saatlerinde izlemek için kavga ederdim insanlarla. Ya da antrenmanları zamanında haber olarak girmek için 12-1’de yatmama rağmen sabah 4.30’a saat kurup haber girerdim. Daha da örnekleri arttırabilirim.

          Şimdi daha rahatım 😀 olursa olur olmazsa olmaz diyorum ama yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ama atıyorum gece olan bir antrenman seansını zamanında giremediysem kendimi de kahretmiyorum. Sıralamaları kaçırdıysam hiç üzülmüyorum. Fırsatım olduğunda bile antrenmanları takip etmiyorum. % 95 izlemiyorum antrenmanları ve üzülmüyorum.

          Ben kendimi eski jenerasyon görmesem de arada olanlardanım. Bu spora verdiğim emeği, adanmışlığımı herkesin anlamasını beklemiyorum ama en azından sizin gibi bir kaç kişi bunu iyi biliyordur. Ben bile böyle düşünüyorum 😀 Formula 1’le pek geçmişi olmayan yeni nesil izleyiciler, Formula 1 izlemek için nelerden vazgeçebilirler? Hiç bir şeyden belki de. Bu yüzden zaten düşüşe geçtiği düşünülen Formula 1’i bu tür şeyler kurtarmaz diye düşünüyorum.

          1. Murat Aksoy avatarı

            O kadar güzel özetledin ki. Işte bu gerçek tutku. 90dk süren bir yarış boyunca çatıdaki antene ayar yapıp sonra aşağı inip tv den kontrol etmek, sonra ayar olmayınca tekrar çatıya çıkmak ve tekrar inmek kısaca çatıdaki anten ile salondaki tv arasında “tek başına” anten ayarı yapmak! ne demek kaç kişi bunu anlayabilir? Çok fazla benzer hikayemiz var. Ama artık cumartesi veya pazar günlerini ya bir arkadaşının cemiyetinde ya da bir hafta boyunca seni bekleyen çocuğunla parkta geçirmek zorunda kalıyorsun, iletişimi hızlanan ve rekabeti şirketlerden taaa aile içine kadar giren acımasız “günümüz” dünyasında herşey için o kadar az vakit var ve son hızla da azalmaya devam ediyor ki o “sayım günleri sokağa çıkma yasağı” olan zamanlar gibi birden fazla hafta sonunu kendine ayırma devri çoktan kapandı. Benim ve senin gibi insanların sezonda 20 yarış izleyebilmesi için en az 30 yarış yapılması gerekiyor. Benim işime gelen kısmı bu yoksa tabiki her turundaki sıralamayı tag hauer logolu sarı rakamlı bilgi görüntülerinden takip edip kareli defterimin arkasına yazmanın değeri paha biçilemez. Hala benim gibi hisseden insanların varlığını bilmek bile çok güzel. Birçok insan bu (ve benzer) sitenin aslında nasıl bir amaca hizmet ettiğini asıl misyonunu anlamıyor. ..keza istanbul park pistinin bizim için aslında ne anlama geldiğini. . Iyi pazarlar. Iyi ki varsın TRF1.net ve sz Formula 1 fanları.

            1. Beyler Günaydın çok güzel özetlemişsiniz f1 tutkusunu…Bende kendimce birşeyler katmak istiyorum yazı ve düşüncenize;

              F1 tukusu; yarışı gününü saatini beklemek beklemek beklemek… izledikten sonra 15 yasında cocuk olup babasının arabasını kacırıp kendını schumı ve altındakı arabayı ferrarı veya bır f1 aracı hıssetmek…Ki bunu o dönemimde bircok defa yapmıs arabada ne balata ne lastık bırakmıslıgım var 😀

              F1 tutkusu;antrenmanlarda yarış esnasında afedersınız wc ye gıdememektır..Çok komık gelebılır ama defalarca tv basında kendımı yarısa kenetlenmıs bırsey kacırmamak ıcın yarıs sonunu getırmeye calısıp ıkı büklüm olurken hatırlıyorum…

              TRF1 e f1 fanlarına bende teşekkür etmek ısterım ve ınsallah bırgün ıstanbulpark ımız tekrar arac seslerını duyarız…

  6. Geldin 80 yaşına gerizekalı kızların senin paracıklarını yemekten bıktı sen o salaklar için çalışmaktan bıkmadın.

  7. doymadın paraya bernie efendi sağa sola pist yapana kadar türkiyedeki pisti değerlendirseniz uçuk fiyatlar istemeden …

  8. milyonlarca ülke var ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir