Montezemolo Zayıf Başlangıç İçin Kuralları Suçladı

yazar:

kategori:

Luca di Montezemolo, takımının yaptığı kötü başlangıç için yeni kuralları suçladı.

Montezemolo Neden burada olduğumuzu anlamak istedim. Neden kara tünelin ortasındayız. Ve 3 ana sebep var.”

“Birincisi çok kötü yazılı kurallar vardı. Bunlar bana göre bulanık kurallardı, farklı yorumlanabilirdi.”

“Ve eğer son 3 sezon şampiyonluk kazanan takımlar Ferrari, Mclaren ve Renault, BMW gibi önemli bir üretici ve takım ile Red Bull aynı araçlara sahipse bu kuralların açık olmadığını gösterir. Açık olmayan kurallar da çok farklı yorumlamalara neden olur ve farklı araçlar ortaya çıkar.”

“İkincisi KERSç KERS çok fazla parayı yansıtıyor. Çok fazla parayı, güvenliği, dayanıklılığı ve çok farklı bir araç projesini yansıtıyor olsa da biz hemen Mclaren gibi  KERS’i yaptık.”

“Ancak KERS sadece bir öneri, gerçek olmadığı için şaşırdık. Ve şu anda çok ilginç durumla karşı karşıyayız ve benim düşüncelerim olumlu değil. Pistte 3 farklı F1 var, KERS’li mücadele, KERS’siz ve tabanlı araçlar arasında olan mücadele ve 3.sü KERS’siz ve tabansız araçlar arasında olan mücadele.”

“Bu bana göre kötü, bu rekabetçi olamamamızın bir nedeni  ve biz bu zor koşullarda ekstra para ve zaman harcanmaya zorlandık. Aracımızda çok büyük değişiklikler yapmak zorundayız.”

“Diğer neden ise araç üstünde çalışmaya geç başlamamız. Ve bu kuralların tamamen değiştiği bir sene de kötü oldu. Geçen senenin bir evrimi olmadı ve biz bu yüzden çok zorlandık.”

“Durumu düzeltmek için çok çalışıyoruz ve benim takımıma olan güvenim çok fazla. Çok kısa süre sonra geri döneceğimize eminim ancak hemen olmayacak.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir