Prost: “Mercedes Gelecek Sene Yenilebilir”

yazar:

kategori:

Formula 1 şampiyonlarından Alain Prost, Mercedes’in üstün formunun gelecek sene dahi sona erebileceği konusunda uyardı.

Mercedes’in bu sene açık ara en hızlı araca sahip olmasının ardından, kurallarda büyük değişiklikler olmayacak olmasıyla birlikte gelecek senelerde de üstünlüğünü sürdürebileceği düşünülüyor.

Mercedes’in gelecek sene yenilme ihtimalinin sorulması üzerine Prost “Yenilebileceğini düşünüyorum. Öncelikle motor gelişimi konusunda kuralların ne olacağına bakalım. Bu çok önemli olacak.”

“Bu tür üstünlüklerde yenmek zor olur ancak imkansız değil.”

“Şasi konusunda farklı şeyler yapma kısıtlı ancak takım ve motor olarak Mercedes’in rakipleri daha iyi iş çıkarabilir.” dedi.

Prost ayrıca Mercedes’in bu seneki proje için uzun zamandır çalışıyor olması nedeniyle üstünlük karşısında şaşırmadığını söyledi.

Prost “Bu neredeyse kaçınılmazdı. Performans farkından bahsetmiyorum. Mercedes bu projeye 3 sene önce başladığı için büyük avantaja sahip oldu.”

“O dönemde Renault art arda 4 kez dünya şampiyonu olmak için mücadele ediyordu.”

“Ve belki de çalışma stilini, harcama şeklini ve durumu idare etmeyi değiştirmek özellikle kurallar tamamen değişirken ve yeni motorlar için yeni bir yaklaşım gerekirken daha zordu. Her ikisini bir arada yapmak çok zor.”

“Bu yüzden her zaman bu sene Mercedes’i yenmenin çok zor olacağından bahsettik.”

“Onlar aynı zamanda şasi ve motoru kendileri yapıyorlar. Bu sene bu durum da avantaj. Sadece motorun değil, aracın çalışma şekline, tüm pakete ve entegrasyona bakmak lazım.” dedi.

Prost son olarak motorların gelişimine izin verilmesi gerektiğini düşünüyor.

Prost “Bugün motorlar sabitlenirse her şey berbat olur. Ancak çok fazla serbestlik verirseniz o zaman da harcama sorunları ortaya çıkar.”

“Bu yüzden bir dengeyi bulmak lazım. Arada bir denge bulmak çok önemli.” dedi.


Yorumlar

“Prost: “Mercedes Gelecek Sene Yenilebilir”” için 5 yanıt

  1. Prost’un Renault sözcüsü olduğunu düşünerek okumak gerekiyor tabi.

    F1’de şu olabilir, bu olamaz şeklinde konuşmak zaten saçma bir şey. Neler olacağını kimse bilemiyor. Bir bakmışsınız Mclaren Honda ile, hatta Button ile şampiyonluk kovalıyor, bir bakmışsınız Ferrari fark atıyor.

    Tek gerçek şu, özellikle gelişim yarışı başladıktan sonra fabrika takımı olmayanların yarış kazanması bile mucize olur.

  2. Ya evet.Üstün öngörülerinizle FRANSIZ takımı kurup madara olmuştunuz.

    1. Alain Prost. Lakabı: Profesör. Hesap makinesi gibi bir adam da olsa Prost takımını kurarken değil de gelişim sağlarken belli ki hesap hatası yapmış. Kaldı ki üstün başarılar sağlayamayacağını başından beri biliyormuştur.

      Diğer taraftan Prost’un bahsettiği gelişime karşıyım. Ya motor dondurma kuralı uygulanmaya devam etsin ya da geri bölge gibi bir sorun olmaksızın her alanda gelişim serbest olsun. Kim neyi daha iyi yapıyor anlayalım. Harcamalar mı? Parası olmayan bu kurtlar sofrasında 2 tane bol paralı pilotla yemek artıklarını toplamaya çalışmasın; çekilsin gitsin.

      1. Gelisim konusunda size katiliyorum.

    2. Formula 1’de fabrika takımlarına karşı mücadele etmek imkansız gibi, günümüzün harcama kısıtlama kurallarıyla dahi. Formula 1 oldukça korperatif bir spor. Görüyoruz zaten kimsenin fabrika takımlarıyla rekabet edemediğini. Bir tek Brawn GP başarılı olabildi, o da şampiyon olurken zarar ediyordu.

      Prost ne yapsın?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir