"Ferrari'de Dingil Mesafesi Kısalıyor"

yazar:

kategori:

İspanyol Diario AS gazetesine konuşan 39 yaşındaki teknik adam F2008’in, 2007 araçlarından daha kısa bir dingil mesafesine sahip olacağını açıkladı.

Tombazis: "Araç, bir öncekinin gelişmiş bir versiyonu olmasına rağmen çoğu değişime uğradı"

"2007’de, çoğunlukla yavaş virajlara sahip pistlere nazaran hızlı pistlerde daha hızlıydık. Bu zayıflık üzerine çalıştık ve çözdük" dedi.

massa_monaco_manset_1_300376543.jpg

Tombazis ayrıca, 2007 başında gelen Kimi Raikkonen’in takım içinde iletişimle ilgili dahili eleştirilere maruz kaldığı yönündeki düşünceleri reddetti.

Tombazis: "Kimi az konuşur ama önemli şeyler sözyler"

"Michelin’den Bridgestone’ye geçiş ona pahalıya mâl oldu, aynı şekilde Alonso’ya da. Yeni takımını ve ortamı anlamak için biraz zamana ihtiyacı vardı"

"İndianapolis’ten beri, harika bir sezon sonu yaşadık"


Yorumlar

  1. kısa dingilin kimiye daha uygun olduğunuda nerden çıkardın? kimi mclaren da yarışırken ferrarinin dingil mesafesi uzun değildiki.. sadece 2007 yılında uzun dingil mesafesi kullandılar. ondan önceki yıllarda dingil mesafesi aynıydı.

  2. bu durumda ferraride ibre kimi ye dönüyor.çünkü kısa ddingil ona daha uygun(mclaren dan) massa hemen durumun ardından açıklamayı yaptı ama nafile.zaten bu durum takımın tarihindeki bir prnsiptir.vazgeçmiş gibi görünebilir kurallardan dolayı.

  3. tombazis arkadaş, en flash gelişmeleri ferrari yapıyor demişin… bi kere bugünkü kullanılan aeronun şasinin temelini atan yapan takım mclaren dır. yakın geçmişte ise tombazis mclaren a geçip daha sonna aero bilgilerini ferrariye getiren adamdır. mclaren da legal çalışmış olması ferrarinin bizim aeromuzu kullanmış olduğu gerçeğini değiştirmez sen bu gerçeği kabul et veya etme, gerçekler malesef böyle. F1 bu şekilde işliyor. takımlar birbirlerinden bilgiyi alabildikleri kadar alıyorlar.

  4. ferrarinin geçen yılki dingil mesafesi standardın üzerindeydi. bu sene bu dingil mesafesini standartlara indirgemekte kısaltmak demektir. ve herkese mutlu yıllar…

  5. arkadaslar daha kısa dingil mesafesi demis,yani standart dingil mesafesi dememis.bu eskisine göre daha kısa demektir.belki biraz kısaltmakla dengeyi yakalamıs olabilirler.bence ferrari yine bomba gibi olacak.

  6. mp4-22 (mgd) avatarı

    aslında önemli olan dingil mesfaesi değil ama…neyse..

  7. ahah mclaren_mercedes adlı arkadasın elinde ferrarinin aero sisteminin gücünü test edecek daha iyi bir sistem var herhalde. f1deki en flaş aero gelişimlerini her zaman ferrari yapiyor. yine sezona bomba gibi girecek mclaren baslıyacak suc atmaya. gecen sezon belgeler vardıda ferrarinin açığını oradan buldu RON AMCA, bu sene ferrari ucarken suclayacak biside bulamıcak. nicolas tombazis gibi kral tasarımcı yok. mclaren elinde tutamayarak mallık yaptı : p

  8. yapılan değişiklik ters tepmesinde hızlı pistlerde yavaş yavaş pist te hızlı olmak ferariye pek birşey kazandırmaz sanırım..

  9. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    hehehehe ferrari kısa dingille asla başarılı olamaaazzzz ! aero yapısı o kadar esnek değil.ferrari MERCEDES mi yahuu göze hitap edecek tasarımı olucak .

  10. kazandığı yarışlarıda kaybedebilir…ferrari kumar oynuyor…bu seneki tek sorunları eskiye nazaran daha dayanıksız olmalarıydı..şimdi dingil kısalacak aero değişecek falan filan zincirleme reaksiyon olay negatif çıkarsa….o zaman hapı yutarsınız…

  11. arkadaşlar konu ile ilgili yorum yapın,yok hristiyan yok müslüman,bayram seyran ben konuda böyle yazılar görmedim,evet ferrari kısa dingil e geçse daha iyi olur kazanamadığı yarışlaru bu sayede kazanabilir,inş f20008 ferrarini en şık en güzel ve en dayanıklı aracı olur dileğim bu…

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''Allem edip kallem edip McLAren in bilgilerini aldılar,şimdi kısa dingil'' demişsin. zaten mclaren'de hiç bir zaman ferrari kadar uzun dingilli bir otomobil yapmadı.

  13. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ve mclaren nickli arkadaşım…tombazis burda kısa dingil derken önceden kullandıkları dingil mesafesinden bahsediyorlar yani F2007den önceki otomobillerindeki dingil mesafesi yani standart'a dönüyorlar. hem bir takım dingil mesafesini kısaltmak için başka bir takımın bilgilerine mi ihtiyacı var? kendileri yapamaz mı?

  14. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    zaten kısa dingil'e dönmeliydi ferrari, dar ve kısa virajlı pistlerde dezavantaj oldu.

  15. dostum mclaren bilgileri nicolas tombazis'in beyninde yani kaçak belge cd vs. yok. ferraridende bir mühendis mclarene gitse aklındaki bilgileri kullansa kimse bişey diyemez.

  16. Allem edip kallem edip McLAren in bilgilerini aldılar,şimdi kısa dingil.Yahu ne alaka,Hırıstiyan bayramı noel,yani isanın doğuşu,onun tarihide 24 aralık diye bilirim.Yılbaşı kutlanıyor,birileri siyaset yapıyor kasayı doldurma peşinde.Yılbaşının kutlanmasını istemeyen önce bu takvimi kullanmaz.Müslüman lık cahillerin eline kalırsa sonuç bu olur.Bayramla seyranı ayıramaz.

  17. Raikkonen evet degisik bir tip, yapacak bisey yok biz onu boyle sevdik 🙂 Cok konusup sacmalamasindansa iceman olarak kalmasini tercih ederim.. Dingil mesafesinin kisalmasi iyi ama umarim hizli pistlerdeki avantajimizi kaybetmeyiz, ayrica aero pakette arac takibinde kaybedilen downforce uzerine calisilmali diye dusunuyorum, tabi biz nacizane fikirlerimizi soyluyoruz, bu isi takim muhendisleri bilecek..

  18. ohh iyi iyi. :=))

  19. Tombazis: "Kimi az konuşur ama önemli şeyler söyler" bak bu sözü de çok doğru :))
    Müslümanlar; "emri bil maruf nehyi anil münker(iyiliği emredip kötülükten men etmek)" ile müslüman kardeşlerine karşı sorumludur. ben de bunu yaptım. bırak yarası olan gocunsun.

  20. abdudllah çelik avatarı
    abdudllah çelik

    emin ol sitedekiler neyi kutladığını çok iyi biliyor Allah'a şükürler olsun. burası bunun yeri değil sinan abi bana göre.

  21. bu demek oluyor ki; dingil mesafemizin uzun olmasından dolayı rakip takımlarla mücadele edemediğimiz pistlerde de en tepede olacağız. :)) (yarım müslüman ya da yarım hristiyan olmaz. hristiyan bayramını kutlayan bir müslüman da tam müslüman olamaz. Allah ıslah etsin.)

  22. bu kiminn yaptkları çok deişik.yani ne bilim herkzdn farklıı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir