McLaren’e Şimdilik Ceza Yok !

yazar:

kategori:

McLaren, Avustralya ve Malezya GP’de hakemlere yalan söylemesinin ardından sporun adına leke sürdüğü gerekçesi ile üç yarışa çıkmama cezası aldı ama bu ceza, suçun yinelenmesi halinde uygulanacak.

Paris’te Çarşamba günü FIA Dünya Motorsporları Konseyi toplantısının ardından yönetim kurulu kararı açıkladı.

FIA açıklaması: ”McLaren Takım Başkanı Bay Martin Whitmarsh’ın açık dürüst ifadeleri ile Konsey, uygun görülen cezanın uygulamasını askıya almaya karar vermiştir.”

“Bu ceza, takımın FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’ndan 3 yarış uzaklaştırılmasıdır. Bu ceza, bu konu ile ilgili eğer ilave bilgiler ortaya çıkar veya gelecek 12 ay içinde takım tarafından Uluslarası Sportif Kurallar’ın madde 151c’yi ihlâli durumunda uygulanacaktır.”

McLaren, Dünya Motorsporları Konseyi öncesinde, takımdan Lewis Hamilton ve Dave Ryan ile ilgili suçlamalara cevap vermesi için çağırılmıştı.

Gelişen olayların ardından McLaren, Dave Ryan’ı askıya almış ve Martin Whitmarsh, yönetim kuruluna bir mektup yazarak özürlerini iletmişti.

Whitmarsh, Paris’teki FIA toplantısında yalnız olmayı tercih etti ve bir saatten az süre kalarak olanlarla ilgili özürlerini tekrar dile getirdi.

FIA binasının merdivenlerinde muhabirlere konuşan Whitmarsh: “Hatalar yaptık. FIA ve kamuoyundan özür diledik. Kararı bekliyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir