FIA 40 Milyon £ Sınırını Doğruladı

yazar:

kategori:

FIA, Perşembe günü yaptığı açıklamada gelecek sezondan itibaren 40 milyon £ bütçe sınırının uygulamaya koyulacağını açıkladı.

 

Bu miktar, 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasındaki harcamaları kapsayacak.

FIA, bilindiği gibi takımlara iki seçenek sunacak. Bunlardan biri de hareketli kanatlar ve devir sınırı olmayan motorlar dahil olmak üzere teknik açıdan daha özgür kalınacak ama belli bir bütçenin içinde.

Yönetim kurulu, bu maliyet sınırı finansal kurulunda denetçi olarak Maliyetler Komisyonu kuracak.

En çok dikkat çeken şey, 2010 için bütçe sınırlı harcamalara motor maliyetleri dahil olmayacak.

Sınırlı bütçeden hariç tutulan başka konular ise pazarlama ve misafiperverlik hizmetleri, pilot ödemeleri ve aldıkları para cezaları ve FIA tarafından verilen cezalar, pist üzerindeki performansı etkilemediğinin takımlar tarafından kanıtlanan herşey, şampiyonada katılıma dair kâr payı ödemeleri.

FIA bu sınırlı bütçe seçeneğini tercih eden takımların diğerleri ile mücadele edebilmeleri için teknik açıdan bazı özgürlükler de verecek. Bunların içinde önceden de belirtildiği gibi ayarlanabilir ön ve arka kanatların yanı sıra, devir sınırı olmayan motorlar.

İlave olarak bütçe sınırını seçen takımlar, yarış sezonunun dışında sınırsız test imkânına sahip olacak, rüzgâr tünelini istediği gibi kullanabilecek.

Bütçe sınırlı takımları denetleyecek olan Maliyetler Komisyonu, bir başkan üç yıllık dönem için Dünya Motorsporları Konseyi tarafından atanacak iki üyeden oluşacak.

Bununla birlikte komisyon üyelerinden biri finans konusunda diğeri ise motorsporları konusunda uzman olacak.

Yönetim kurulu ayrıca, şampiyonaya girecek araç sayısı sınırını 24′ten 26′ya çıkardığını da duyurdu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir