Marussia da Artık Tasfiye Memurlarının Kontrolünde

yazar:

kategori:

Marussia takımı da Caterham gibi tasfiye memurlarının kontrolüne geçti. Yetkililer takımı önümüzdeki süreçte kurtarmaya çalışacaklar.

Caterham takımı sıradaki Amerika ve Brezilya GP’lerine takıma el konulması nedeniyle katılamayacak. Marussia’nın da katılamayacağı söylenmişti ve resmi haberlerle iddialar doğrulandı.

FRP Advisory LLP kurumu, bugün Manor Grand Prix Limited şirketine el koyduğunu duyurdu.

Marussia’nın hissedarlarının takımın devam etmesini sağlayacak fonu sağlayamamasının ardından takımın Austin’e gitmemesinin en iyi karar olduğu söylendi.

Marussia ve Caterham’ın Amerika GP’ye katılmayacak olmasıyla birlikte gridde sadece 18 araç olacak. Böylece 2005’ten beri ilk defa gridde bu kadar az sayıda araç olacak.


Yorumlar

“Marussia da Artık Tasfiye Memurlarının Kontrolünde” için 9 yanıt

  1. Marussia ve Caterham çok da umrumda değil. Sauber ve Lotus da benzer durumdalar. Force India inceden sıkıntılı. F1 daha fazlasına dayanamaz.

  2. Let me ride (spä2000) avatarı
    Let me ride (spä2000)

    e motorları da küçültmüştük.
    az yakıyordu.
    en iyisi lpg.

    1. açık tekerlekli, açık kokpit. Ben buldum eniyisi at arabası.

      1. Let me ride (spä2000) avatarı
        Let me ride (spä2000)

        musti bu iyiymiş.
        hem daha fazla takım katılım sağlar.
        motorlar kaç beygir tartışmasıda biter.
        herkes tek beygir. bir de pilot 2 beygir.
        tabi araçların apex hızları düşecektir ama olsun o kadar …………

        1. zaten sorun kural koyanların bunun hız ve güç sporu olduğunu unutmuş olmaları değilmi.

    2. Hem küçük hem devrim niteliğinde hybrid motor. Sözde f1 ilaç gibi olacak tı hem takımlar az masraf yapacak hem de ” çağdaş ” motorlarla otomobil üreticiler tavlanacaktı ki f1 ilgi artsın eski günlerine geri dönsün. Ama ne oldu hiç birşey işe yaramadığı gibi orta da seyir zevki de kalmadı ne motorların sesi var artık ne de araç. Ne rekabet var ne de heyecan Bernie Ecclestone bitmezse Formula 1 bitecek.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        garip ama bernie bu motorlara hep karşı çıktı, takımlar ve fia böyle olsun istedi. bernie bu karardan vazgeçirebilseydi kedi olalı bir fare tutacaktı.

        gerçi mosley’in çılgın fikirlerini engelleyende bernie idi. sayıyoruz sövüyoruz ama yine de arada çekip çevirmesi gerekiyor.

        1. Bernie karşı çıktı Evet doğru. Ama esas sorun formula 1 de motorlar değil ki motorlar soruna bir çözüm olarak doğdu. Aslında f1 in yol araçlarına öncü olma konumundan dolayı mantıklı olabilir ama uygulama zamanı yanlıştı çünkü f1 i kimse izlemiyor tribünler boş. Avusturya yarışında doluydu çünkü red bull çok iyi fiyata biletleri satmıştı ama aynısını tüm pistlerde uygulamak istediklerin de Bernie amca topu takımlara atmıştı onlar karını düşürmek istemiyor diyerek. Şu sorunun cevabını aramadılar; İnsanlar neden formula 1 izlemeli ? Fia paranın derdinde olduğu için bu durumda f1 camiası. Şu açıdan bakmak lazım mobil marketlerde sadece 1 tane resmi f1 uygulaması var sosyal medyada yoklar. Doğru düzgün bir formula 1 oyunu bile yok gerçekten o oyunu oynamayı becerse bile zevk alan var mı kısaca Bernie para eski yöntemlerle para kazanma çabasında olduğu müddetçe formula 1 bitmeye mahkum.

          1. Motorlar soruna çözüm olarak doğmadı dünya otomobil federasyonunun kendi üyelerine daha iyi rant kapısı doğurmak için doğdu. Hakeza aynı şey turbo charge’lı araçları 3-4 yılda bir insanlara kakalamak ile başladı emisyonlar, dünya felan umurunda değil o adamların hep daha fazla satmak, avrupayı otomobil sanayisi ile ayakta tutmak istiyorlar. O patronların mühendisleri emisyon diye yırtınırken davasa yatlarda uçaklarda keyflerine keyf katıyorlar. Olay sadece bundan ibaret F1’in içerisinde kilerin gücü bunu durdurmaya yetmiyor. Koca japon şirketlerinin bile gücü yetmedi hakim avrupa federasyonu üyeleri olduğu için.
            Emisyon ile dünyaya kazandıracaklar güya 4 kat daha pahalı motorlarla, aldıkları üretim kararlarıyla takımları batırmaktan başka birşeye yaramayacaktı şimdi gerçekleşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir