Ankara’da Drift Organizasyonundaki Kazada Yaralanan Emre’nin Durumu Ciddi

Ankara’da düzenlene drift (yanlama) yarışlarında facia yaşandı.

Başkent’te ilk kez düzenlenen Redbull Yanlama yarışında, kontrolden çıkan araç seyirciler arasındaki  Ramazan Emre Özdemir adlı 2005 doğumlu çocuğun ağır yaralanmasına neden oldu.

Olay EGO eski otobüs bakım şefliği alanında meydana geldi.

Meftun Çelebi’nin kullandığı modifiye otomobil, pistte yarışırken şeflik binasının sütununa hızla çarptı.

Hürriyet muhabiri Levent Arslan’ın bir kaç metre ötesinde meydana gelen kazada, sütunun dibinde yarışı izleyen 10-11 yaşlarında erkek çocuk ağır yaralandı.

Talihsiz çocuk ilk müdahalenin ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza sonucu yarışlar iptal edildi.

Emre Özdemir kaza sonrasında ameliyat oldu ancak durumu hala kritik.


Yorumlar

“Ankara’da Drift Organizasyonundaki Kazada Yaralanan Emre’nin Durumu Ciddi” için 21 yanıt

  1. Maalesef kaybetmişiz Emre’yi.

  2. Emre ÖZDEMİR ameliyat olmadı. Ameliyat olacak konumda da değil. Ameliyat oldu haberi ile kimlerin yanında yer alınıyor bilemeyiz. İlgililerin; yarışı ucuza kurtaralım bize daha fazla para kalsın zengin olalım diye almadıkları önlemler, hayatını başarıya adamış, merak duygusu gelişmiş bir geleceği yok etti. Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Yanlama yapan bir araba kolonlardan geçerek içerideki görevlileri de ezebilirdi. Suç, görevlilerin mi olacaktı. Sürücü de, çekim yapanlarda olayın farkında ama onlar için heyecan daha önemli. Bir cana kıyıldığı için yarışın durdurulmasını protesto etmek için caddelere akarak yanlama yapan seyirciler ‘ Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı’ demek istediler. Çok başarılı olan Emre’me acil şifalar diliyorum. Duygusuz, duyarsız caddelere dökülüp yanlama yapanlara da …………………………….. diliyorum.

    1. Eskikir yaptığın yorum için tesekkur etmek istiyorum öyle saniyorumki emremi yyakından tanıyan birisin. kim olduğunuzu öğrenmekistiyorum

  3. Emre ÖZDEMİR ameliyat olmadı. Ameliyat olacak konumda da değil. Ameliyat oldu haberi ile kimlerin yanında yer alınıyor bilemeyiz. İlgililerin; yarışı ucuza kurtaralım bize daha fazla para kalsın zengin olalım diye almadıkları önlemler, hayatını başarıya adamış, merak duygusu gelişmiş bir geleceği yok etti. Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Yanlama yapan bir araba kolonlardan geçerek içerideki görevlileri de ezebilirdi. Suç, görevlilerin mi olacaktı. Sürücü de, çekim yapanlarda olayın farkında ama onlar için heyecan daha önemli. Bir cana kıyıldığı için yarışın durdurulmasını protesto etmek için caddelere akarak yanlama yapan seyirciler ‘ Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı’ demek istediler. Çok başarılı olan Emre’me acil şifalar diliyorum. Duygusuz, duyarsız caddelere dökülüp yanlama yapanlara da …………………………….. diliyorum.

  4. Emre ÖZDEMİR ameliyat olmadı. Ameliyat olacak konumda da değil. Ameliyat oldu haberi ile kimlerin yanında yer alınıyor bilemeyiz. İlgililerin; yarışı ucuza kurtaralım bize daha fazla para kalsın zengin olalım diye almadıkları önlemler, hayatını başarıya adamış, merak duygusu gelişmiş bir geleceği yok etti. Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Yanlama yapan bir araba kolonlardan geçerek içerideki görevlileri de ezebilirdi. Suç, görevlilerin mi olacaktı. Sürücü de, çekim yapanlarda olayın farkında ama onlar için heyecan daha önemli. Bir cana kıyıldığı için yarışın durdurulmasını protesto etmek için caddelere akarak yanlama yapan seyirciler ‘ Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı’ demek istediler. Çok başarılı olan Emre’me acil şifalar diliyorum. Duygusuz, duyarsız caddelere dökülüp yanlama yapanlara da …………………………….. diliyorum.

  5. Geçenlerde spor bakanımız, dünyada spora bizim kadar yatırım yapan yok demişti. Şimdi kendisine bu olayı sormak lazım…

    Ama nerde onu yapacak yürekli gazeteci?..

    1. Hangi spora hangi branşa bizim kadar cok para yatıran yokmuş…Boş konuşmuş…Daha dogru düzgün futbol dahıl ana serıye sporcu yetıstırmek ıcın alt serılerı olusturup devamlılık saglayamıyolar…Ondan sonra ızlandaya gıdıp yenılıp kahramanca savastık deyıp atıp tutuyorlar…

      Bızım bmw formula serısınde Kaan Önder diye bir genc pılot arkadasımız var,o kadar yatırım yapıyorlarsa bu cocuk nıye sponsor sponsor dıye dönüp dolanıyor…

      Thy basketbolda Neydı o zencı reklamda oynayan ona 10 mılyon dolar vermeyı bılıyor ama gercekten gereken yerlere sporculara bırsey verıldıgı yok…

      Ancak THY ona buna ana sponsor olur…mılyonlarca doları heba eder…

      Bizim gibi vasat çalışan beleşe konan millete göre bir acıklama olmuş…

    2. Kasımpaşa 2-3 yılda 3. ligten gelip Süper ligte 1.’lik mücadelesi verdi… Ondan bahsediyordur.. Bir de aynı adamlar şike davasıyla ilgili açıklamalar yapmıyor mu çıldırıyorum. Çok namuslular, adiller, ahlaklılar ya, oysa kabak gibi ortada duruyor nereye ne yatırım yapıldığı… Konuşmayayım diyorum, tiksiniyorum artık politikadan ama insan duramıyor işte.

  6. O çocuğun orada ne işi var? Kendi geldiyse kim izin verdi? Bariyerler nerede? Red Bull bu işi ne zamandır böyle yapabiliyor?

  7. Bilmiyorum siz rast geldiniz mi;
    Dün haberlerde izlediğim videoda insan suretinde bir yaratık, minik Emre yerde yatarken, “devam et boşver devam et” diye böğürüyordu. Tiksindim.
    Bu esnada pilot da aynı kafada olacak ki yarışa dönme mücadelesi veriyordu, aynı anda Emre hayata tutunma mücadelesine başlamışken..
    İhmali, emniyetsizliği geçtim.. Biz ne ara bu kadar insanlıktan çıktık, ne ara bu kadar canavarlaştık..?

    1. pissedasafart avatarı
      pissedasafart

      buyuk ihtimalle cocuga carptıgının farkında değildir.

    2. Arkadasim…adam o duvarin dibinde birinin olacagina ihtimal vermedigi icin her profesyonel yarisci gibi arabasi kaza yapsa da seriyi tamamlamaya calisiyor. Birine carptiginin farkında bile degil…. boyle acimasiz suçlamalar yapmadan once elinizi-varsa- vicdaniniza koyun lutfen….

  8. Sadece Türkiye’de olabilecek olaylar

  9. Ara sokaklarda araba yaristiran moronlar bir araya gelince bunun olmasi kacinilmazdi.

  10. Redbull Türkiye organizatörleri adına büyük bir utanç. Böyle bir organizasyonda güvenlik nasıl bukadar az anlamak mümkün değil.

  11. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Böyle organizasyon mu olur yahu? Güvenliğin en yüksek düzeyde olduğu Formula 1’de ölümcül kazalar yaşanabiliyorken bir yarış organizasyonunda seyircileri öylece nasıl kenara dizebiliyorsunuz? Yazıklar olsun, kimsenin aklına arabalardan birinin yoldan çıkabileceği gelmiyor mu? Yazık ki ne yazık, insan hayatı ne kadar ucuz. Hiçbir standardı yok mu bu işlerin? Kafasına göre bir yerin dört tarafını çeviren yarış düzenleyebiliyor mu? Bu çocuk ölürse hesabı kim verecek? Bilen var mı bir çocuk 10 yaşına kadar nasıl geliyor, ne emekler veriliyor? Annesi o çocuk büyürken kaç gece uykusuz kaldı, ateşini ölçtü, yağmurda çamurda kucağında taşıdı doktorlara… Yıllarca bokunu temizledi, yemeklerini hazırladı. Şimdi ne için, ne uğruna ölümle pençeleşiyor? Yarış düzenlemek bu aptallara kaldıysa, bu beyinsizlere kaldıysa bırakın yarış marış olmasın abi

    1. Şimdi oğlumu düşündüm, gözlerim yaşardı, güzel yazmışsın. Yalan yok ben Bianchci’den çok üzüldüm bu çocukcagıza. (Lütfen bu sözümden acı ajitasyonu yapmayalım, birisi riskleri bilerek yarışır, birisi ise orada izleyici olarak hem de kendi kararı dışında bulunur)

      Not: üzülerek söylemeli ki, Redbull bu organizasyon kusurunu başka bir ülkede -AB profilindeki- göstermez, güvenlik bu kadar ihmal edilemez, daha özenli davranırlardı, çünki adamın canını yakarlar markasını madara ederler orada. Bir ton maddi ve manevi ceza verirdi mahkelemeler, Burda çocuk/babası kusurlu çıkarılırsa hiç şaşrımam.

  12. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Allah acil sifalar versin Emre kardeşimize 🙁 ihmal olmadan daha ilk yaristan böyle bir kaza yaşanması mümkün değil. Sorumlularin bir an önce tespiti ve gerekli işlemlerin uygulanmasi gerek. Umarim bu genç kardeşimizin basina gelenler kimsenin yanina kalmaz.

  13. Bu kafayla bu düzende öyle bir yerde yaparsan olacağı bu malesef. Yapılan bu tip güya organizasyonlarda insanlara yönelik adam gibi tedbir hiçbir zaman düşünülmüyor. Çözüm iş işten geçtikten sonra kapatmak, bir daha yapılmamasını sağlamak oluyor. Drag olayı da bu yüzden bitti ülkede. Yarım yamalak yapmaya kalkınca, çözümü de durdurmak olarak görünce gelişmiyor tabi ülkede bazı olaylar.

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hay salak. Firendemi yok arabada be mal, arabayı durdurmayı bilmiyon bide kalkmışın drift yapmaya çalışıyosun. Daha bide aracı döndürüyor hala.

    Geçmiş olsun ufak kardeşimize. İnşallah iyleşir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir