Mosley: “F1, Ferrari Olmadan Da Yaşar”

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, bütçe sınırı konusunda Luca di Montezemolo’nun eleştirilerine cevap olarak Formula 1′in Ferrari olmadan da hayatta kalabileceğini söyledi.

Ferrari başkanı, bütçe sınırı uygulaması ile ilgili olarak Mosley’e mektup yazarak eleştirilerini iletmişti.

Montezemolo’nun yazdığı bu mektupta bütçe sınırının, bu sporun kredibiletisine zarar verebileceğini ve uygulamasının da zor olduğunu söylemiş, yeni kuralların tamamının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini öne sürmüştü.

Ama Mosley, 40 milyon £ bütçe sınırının, F1′in sağlığı için hayati önemde olduğunu belirtti veF1′in Ferrari’yi kaybetmesinin de sadece üzüntü vereceğini ekledi.

Financial Times’e konuşan Mosley: “Bu spor Ferrari’siz hayatını sürdürebilir. Ferrari’yi kaybetmek üzüntü verecektir, İtalya’nın ulusal takımı”

“Umuyorum ve sanıyorum ki bir takım kendi yönetim kuruluna gidip de ‘FIA ile savaşmak istiyorum, çünkü FIA’nın benden istediğinden 100 milyon £ daha fazla harcayabilmek istiyorum’ derse yönetimin cevabı ‘eğer diğer takımlar yapabiliyorsan sen neden 40 milyon £ harcamıyorsun?’ olacaktır.”

Mosley, FIA’nın bütçe sınırına olan desteğinin süreceğini vurguladı ve hem kısa hem de uzun vadede F1′in finansal hayatı açısından bunun çok önemli olduğunu söyledi.

Mosley: “Maliyet sınırı yerinde kalacak. Tartışılacak yerler var, 2011′de azalabilri de artabilir de. Ekonomi gelişirse, 2014′te diyelim, belki de (sınır) artar. Sporun menfaatleri çerçevesinde sınırda ayarlama yapabilirsiniz. Ama oyundaki herkesi bir seviyeye getireceksiniz.”

“Likidite krizi F1′e gerçekten henüz vurmadı. Açıkçası Honda’yı kaybettik ama asıl kriz, şu an geçerli olan anlaşmaların yenileneceği zaman ortaya çıkacak.”

“O anlaşmalar, hisse değerleri düşmeden önce imzalanmıştı. FOM’un (Formula 1 İdaresi, F1′in ticari haklarının sahibi) takımlara şu anki kadar para ödeyemeyeceğine inanıyorum”

Mosley ayrıca, bütçe sınırını denetlemek ve idare etmenin zor olacağını kabul etti ama herhangi bir şüpheli düzensizlik olursa ayrıntılı bir şekilde inceleneceğini belirtti.

Mosley: “Hile yapmanın zorluğu ve tehlikesi çok fazla olacak. Eğer birinin hile yaptığına dair en ufak bir şüphemiz olursa, kontrol etmek için bir takım göndereceğiz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir