Andretti: F1 Biraz Gevşemeli

yazar:

kategori:

Eski F1 dünya şampiyonlarından Mario Andretti F1 patronlarını her açıdan sporu geliştirip ilgiyi artırmaya çağırıyor.

F1 Marussia ve Caterham’ı kaybetti ve Amerika GP’sinde sadece 18 araç pistte olacak.

“Formula 1 biraz gevşemeli. Motorun teknik yanıyla biraz fazla ilgili olduklarını düşünüyorum. Sochi’de gördüğüm şey takımların bitişe ulaşabilmek için yakıt korumaya çalıştıklarıydı.”

“Bir takımın yarışa özel olarak üçüncü aracı getirmesini isterdim. Örneğin Amerika GP’sinde Mercedes üçüncü aracı getirecek ve bilinen bir Amerikan sürücü yarışacak. Bunun ne kadar reklam çekebileceğini düşünebiliyor musunuz? Ülkedeki tüm gazeteler bunu yazardı.”

“İlgiyi artırmak için çeşitli yaratıcılıklar yapabilir, herşey yapılmayı bekliyor. F1’deki garip kuralları sorgulasanız yeterli olur. Bazıları buna gülebilir, ancak söylediklerim geçerli şeyler. Zaman geçitikçe bunun gibi şeylere bakılmalı, F1 her yönü araştırmalı.”


Yorumlar

“Andretti: F1 Biraz Gevşemeli” için bir yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    F1’in kendisini insanlara pazarlaması lazım gerçekten. Özellikle medya yoluyla ..Başta sosyal medya tabiki. Mesela benim çevremde inanın Formula 1 izleyen insan yok yıllardır hiç öyle bir insanla karşılaşmadım.

    Bunun yolundan birisi de aradaki farkları azaltmak.Son 4 yılda Redbull 2 (2011-2013) Mercedes de böylece 1 kez domine ederek şampiyon oldu. Seyircilerin görmek istedikleri şey Mercedes pilotlarının tur başına 2 saniye fark açarak yarışı zevksiz hale getirmeleri değil bazı turlarda seriler halinde yavaş yavaş birbirine yaklaşıp birbirini geçen pilotlar görmek.Herhangi bir takımın tek başına domine etmesi değil en azından 2 (bence 3) takımın kafaya oynaması ve güç dengelerinin +-0.3 saniye arasında olması.

    Bu dediklerim tabiki pek mümkün değil.Takımlar bırak yaklaşabilmeyi fark daha da açılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir