Renault Amerika GP’sinden Endişeli

yazar:

kategori:

Renault bu haftasonu koşulacak Amerika GP’sinin doğasının ömrünün sonlarında olan motor bileşenlerinde dayanıklılık sorunlarına yol açmasından endişe ediyor.

Bir çok sürücü bu haftasonu altıncı güç ünitesinin sınırlarında ve bu 10 sıra cezası demek. Sebastian Vettel’in Red Bull’unun bu yarışta altıncı motora geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Renault’nun pist kenarı operasyonları şefi Remi Taffin COTA’nın ciddi dayanıklılık sorunlarına neden olacağına inanıyor.

“Şimdi son üç yarışa giriyoruz ve dayanıklılık önemli bir sorun olmaya başladı. Amerika’daki zorlayıcı bu pist herkesi endişelendiriyor. Her parçanın ömrü sonlarında ve limitlerde kullanıldıkları süre boyunca sorun yaşamamaları için sürekli kontrol etmemiz gerekecek.”

“Çoğu durumda çalışmak için yeterli esnekliğimiz oluyor, ayrıca performansımızdan eminiz ve bunu tamamen kullanabiliriz.”

Taffin güç ünitesinin COTA’daki bir turda nasıl zorlanacağını da anlattı.

“Turun başlangıcı ICE (içten yanmalı motor) ve turbo açısından en zorlu bölümlerden birisi. Pit düzlüğünde ICE devir sınırının limitlerinde çalışırken ilk viraja girilirkenki yükseklik değişimi turboyu ek yüke bindirecek.”

“İlk virajdan sonra sürücü s virajları geçecek. Suzuka ve Silverstone’daki benzerleri gibi ICE bu bölümde tam kapasite çalışacak. Bundan sonra uzun arka düzlük var ve araçlar 1 kilometreden fazla tam gaz gidecek ve hızlar 320 km/saat’i aşacak.”

“Üçüncü sektör daha çok dur-kalka dayalı, ancak keskin ve dar virajlar MGU-K’nın şarj olabilmesine imkan tanıyor. Her virajda sürücü frene basacak ve bu bataryayı yeniden dolduracak.”


Yorumlar

“Renault Amerika GP’sinden Endişeli” için bir yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Siz ne zaman endişeli olmadınız ki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir