Ferrari ‘B’ Aracı İçin KERS İle Devam Dedi

yazar:

kategori:

İspanya GP için BMW’nin KERS’i kullanmayacağını duyurmasına rağmen Ferrari bu haftasonu enerji geri dönüşüm sistemini kullanacağını doğruladı. BMW Sauber gibi Ferrari de Barcelona’ya büyük bir aerodinamik güncelleme paketi ile geliyor. İnanılan o ki BMW Sauber’in daha küçük sidepodları nedeniyle KERS’e yer kalmadı.

Mario Theissen: ” Yeni bir çözüm üzerine çalışıyoruz. Monaco için KERS pek uygun değil. İstanbul’a yeni bir paketle gideceğiz. Bütün KERS konseptini tekrar büyüteç altına alıyoruz.”

KERS’i tamamen bırakmayacaklarına işaret eden Theissen: ” Sezonun ikinci yarısında en hızlı aracın KERS’li olacağına inanıyorum.”

Bunun yanında Renault’un da en az iki yarış KERS’i kullanmayacağına inanılıyor. Ama bu durum Ferrari için geçerli değil. İspanya’da KERS’li araçlardan birine sahip olacak Felipe Massa: ” Şüphesiz KERS, açık bir avantaj. Bunu, Bahreyn’de cuma günü antrenmandaki karşılaştırmamızda gördük.”

Geçen hafta Vairano’da Ferrari’nin B aracını deneyen Marc Gene de, KERS’in hala araçta olduğunu doğruladı.

Marca’ya konuşan Marc Gene: ” (KERS’i) araçtan çıkaramayız.”

Ağırlık dezavantajı nedeniyle Kimi Raikkonen’in aracı bu haftasonu takım arkadaşı Massa’nınkine göre 6 kg daha hafifi olacak. Monaco’dan itibaren Massa da aynı hafif şasiye sahip olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir