Prost: “Olumsuzluk Formula 1’i Yaralıyor”

yazar:

kategori:

Eski şampiyonlardan Alain Prost, Formula 1’in önde gelen isimlerin yarattığı olumsuz havadan hala yara aldığını düşünüyor.

Özellikle sezon başında Bernie Ecclestone ve Sebastian Vettel gibi sporun önde gelen isimleri yeni kuralları eleştirmişti. Özellikle Mercedes sürücüleri arasında yaşanan mücadeleler bu eleştirileri bir nebze azaltsa da Prost’a göre henüz tam olarak çözüm bulunmuş değil.

Prost “Sene başında sevmediğim şey eleştirilerdi. F1’in içinden bile eleştiriler geldi. Bunlar F1 için çok olumsuz mesajlardı. Sürücüler ve takım sahipleri bunlara ortak oldular.”

“Yeni kurallar kararı bir çok sene  öncesinde alındı. Bana göre bu, harcamalar biraz beklenenden fazla artsa da doğru yoldu.”

“4 sene önceki ekonomik durum ile şu anki ekonomik durum aynı değil. Ancak herkes projesinde mükemmel olmasa da bunu kabul etmelisiniz.” dedi.

Prost ayrıca bu yeni motor teknolojisinin taraftarlara tam olarak anlatılıp kabul ettirilmemesi nedeniyle de üzgün.

Prost “Motorlar açısından bu değişiklikler niçin yapıldığı ya da motorların nasıl çalıştığının tam olarak açıklanamaması karşısında da biraz hayal kırıklığı yaşadım.”

“Toplumun ve taraftarların algısı beklediğimiz şey değil. Bu bir işaret ve bunu hala anlayamadık. İnsanların geçmişte olduğu gibi teknoloji ile ilgili olmamasını anlayamıyoruz.”

“30 sene öncesini hatırlarsanız zemin etkili araçlar, turbo motorlar ve karbon fiber varken herkes işlerin gelişmesi nedeniyle mutluydu.”

“Bugün bu yüzden hayal kırıklığı yaşıyorum. Geri gelecek mi bilmiyorum. Belki de olumsuz sinyaller olduğu için böyle oldu. Bana göre kural değişikliği mükemmel olmasa da doğru hamleydi.” dedi.


Yorumlar

“Prost: “Olumsuzluk Formula 1’i Yaralıyor”” için 2 yanıt

  1. Geçmişten gelen adam Professor her seferinde ağzıyla hayalkırıklığına sebep oluyor bende malesef.
    Böyle bi kafa bu kadar hazıra kabulcü olmamalıydı. Todt dan sonrasına FIA başkanlığına mı oynuyor nedir.

    1. Renault’nun elçisi olduğu için böyle konuşuyor. Renault bu senenin Mercedes’i olsaydı önemli olanın ses veya hız değil teknoloji olduğunu bağıra bağıra söylerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir