FOTA, FIA İle Acilen Görüşmek İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği FOTA, gelecek seneden itibaren uygulamaya geçecek olan kural değişiklikleri konusunda FIA ile acil bir şekilde börüşmek talebinde bulundu.

FOTA’nın önde gelen şahısları, Formula 1′in geleceğini ve yeni bir Concorde Anlaşması sürecini konuşmak için Çarşamba günü Heathrow’da toplandı.

Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan FOTA, anlaşmazlıkların ardındna grubun bir arada tutulması konusunda ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Bununla birlikte yönetim, gelecek sene itibari ile yürürlüğe girecek bütçe sınırı planları hakkında da endişelerini dile getirdi.

FOTA Açıklaması: “FOTA, olumlu ve yapıcı bir toplantı gerçekleştirdi ve 2008′de çıkılmış yolu takip ederek 2010 ve 2011′de daha ileri maliyet kısılmalarınının belirlenmesi üzerine güzenli bir tavırda birlikte çalışılmasında fikir birliğine varmıştır.”

“FOTA, 2010 kuralları ile ilgili olarak son WMSC (Dünya Motorsporları Konseyi) toplantısında alınan kararlar konusunda endişelere sahiptir ve bu nedenle FIA ile acilen bir müzakereye başlanmasını istemektedr.”

FIA geçen hafta, 2010 senesi için takımlara iki seçenek sunulacağını ve bütçe sınırını tercih edenlerin teknik konularda daha özgür bırakılacağını açıklamıştı.

Bununla birlikte FIA, potansiyel yeni takımlar dahil olmak üzere bir çok grubun bu kuralı desteklediğini belirtmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir