Amerika’da Sıralama Kuralında Değişiklik Olacak

yazar:

kategori:

Sıradaki Amerika yarışında Caterham ve Marussia pilotlarının olmayacak olmasıyla birlikte FIA, sıralamalarda bazı değişiklikler yapmak zorunda kalacak.

Amerika’da Formula 1 hep tuhaf durumlarla karşılaştı ancak yarışın Austin’e geçmesinden beri farklı durumlar olmuyordu. Ancak bu sene pek öyle olmayacak gibi görünüyor. Caterham ve Marussia pilotlarının olmaması griddeki araç sayısının 18’e düşmesine neden olacak. Bunun dışında yeni motoruna geçecek olan Sebastian Vettel’in sıralamalarda çok büyük ihtimalle piste çıkmayacak olması nedeniyle normal kurallara göre sıralamaların ilk bölümünde sadece 1 pilotun elenmesine neden olacak.

Ancak hakemlerin bu duruma el  atması bekleniyor. Normalde kurallarda 26, 24, 22 ve 20 araç olması halinde sıralamaların nasıl olacağı belirtiliyor ancak Auto Motor und Sport’a göre 20 araç yarış altı için herhangi bir şey söylenmemiş.

Bu kapsamda Charlie Whiting’in sıralamalar için bir değişiklik yapması bekleniyor. Söylenenlere göre ilk 2 seansta 6-6 şeklinde elenme yerine 4-4 şeklinde elenme uygulanacak.


Yorumlar

“Amerika’da Sıralama Kuralında Değişiklik Olacak” için 4 yanıt

  1. Yani 18’den 16 değil 14’e sonra da 10’a düşecek, doğru mudur?

    1. Aynen. 6-6 gitselerdi 18’den 12 ve 6 kalırdı son seansa 🙂

      1. Aklımı okumuşsun hocam…6 lı eleme daha güzel ve heyecanlı olurdu..

  2. Sırf tek bir aracı elemek için Q1 yapılması saçma olur. Kuralda değişiklik olacak mutlaka.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir