Mercedes: “Önceliğimiz Hamilton’la Anlaşmak”

Mercedes takımı, Lewis Hamilton’la geleceklerine dair kesin bir sonuca varmadan önce kesinlikle başka bir Formula 1 pilotunu değerlendirmeye almayacağını açıkladı.

Hamilton’un mevcut anlaşması 2015 sonunda bitiyor ve şu anda pilotlar şampiyonasındaki durumdan dolayı taraflar yeni anlaşma görüşmelerini başlatmadılar.

Fernando Alonso gibi isimlerin Mercedes koltuğunu gözlüyor olmasına rağmen takım, önceliklerinin Hamilton’la anlaşma yenilemek olduğunu açıkladı.

Toto Wolff “2015 için her iki sürücümüzle de anlaşmamız var. Mevcut kadromuz ile devam etmek istiyoruz çünkü bu iki çocuk takımın başarısının birer parçası.”

“Birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve saygı gösteriyorlar. Takıma şu aşamada başkasını getirirsek bu takımın performansında bozucu etkiye sebep olabilir.”

“Bu yüzden önceliğimiz 2015 sonrasında da Lewis ve Nico ile devam etmek.”

“Lewis ile şampiyonaya odaklanma ve ona Rosberg ile aynı şansı tanıma konusunda anlaştık.”

“Abu Dhabi’ye kadar herhangi bir ticari, finansal ya da resmi görüşmeler hakkında konuşmak istemiyoruz. O ana kadar kimseyle anlaşma görüşmesi olmayacak.” dedi.

Wolff ayrıca Mercedes patronlarından ya da Bernie Ecclestone’dan Alonso’yu almaları için bir baskı olmadığını söyledi.

Wolff “Öyle bir baskı yok. Bu takımın ilerlemesinin sebeplerinden birisi Mercedes-Benz olmamız ve bizim ilerlememize yardımcı olan bir arka planımızın olması.”

“Onlar bu işi bize bırakıyorlar ve doğru kararlarımızı almamıza müsade ediyorlar.”

“Önemli olduğunu düşündüğümüzde tabi ki onlara fikirlerini soracağız. Dr. Zetsche ve yönetim karar sürecinin parçası ancak herhangi bir baskı yok.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Önceliğimiz Hamilton’la Anlaşmak”” için 12 yanıt

  1. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Fernando Alonso gibi isimlerin Mercedes koltuğunu gözlüyor olmasına rağmen

    Daha çok gözler.

  2. “Lewis ile şampiyonaya odaklanma ve ona Rosberg ile aynı şansı tanıma konusunda anlaştık.”

    toto’nun kurduğu cümlelerin içinden değişik sezgiler alıyorum

    “Fernando Alonso gibi isimlerin Mercedes koltuğunu gözlüyor olmasına rağmen takım, önceliklerinin Hamilton’la anlaşma yenilemek olduğunu açıkladı.”

    burayı anlayamadım. bir tarafta senna diğer tarafta ericsson mu var ki mercedes önceliğinin hamilton olduğunu açıklamasın? hamilton varken alonso’ya ihtiyaçları olmaz, hamilton hazır ellerindeyken de tabi ki takımda tutmak isteyeceklerdir. tutamazlarsa alonso’yla ilgilenirler.

    hamilton’ın mclaren’e geri döneceğini ise hiç sanmıyorum. bunun önümüzdeki yıl olma ihtimali ise bence yok.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Lewis ile şampiyonaya odaklanma ve ona Rosberg ile aynı şansı tanıma konusunda anlaştık.

      Şimdi komplo diyecekler ama bende aynı şeyi düşündüm özellikle Belçika’dan sonra eşit araçla yarışmaya başladılar.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacher 2012 sonunda kararını resmi olarak vermeden Hamilton’la anlaştığını söylemiştiniz şerefli bir yönetimi var Mercedesin

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Orda ben MSC’ye 2 yıllık anlaşma teklif edip MSC tek yıllık istemişti diye hatırlıyorum haberleri sonradan çıkmıştı.

      1. MSC Mercedes’e kararsız olduğunu söylediğinde Mercedes kâğıt üstünde Hamilton ile anlasmisti sanırım

        1. Onur Gentas avatarı

          İster Schumacher sözleşmeyi kabul etmemiş olsun, ister Mercedes sözleşme yapmak istememiş olsun, Mercedes’in Hamilton anlaşmasını açıklama zamanları tam bir rezaletti. O zaman Alman basınına oyuncak etmişlerdi Schumacher’i.

          1. Kemal Bey’in de açıklamış oldugu gibi ben de Schumacher’e alenen bir saygısızlık yapıldığını düşünüyorum.

      2. Olayı ben derinine inip araştırmıştım o yıl.

        Mercedes Schumacher ile yola devam etmek istedi, ancak Schumacher yaşı ve Mercedes’in performansı nedeniyle kararsız kaldı. Ancak Sabine Kehm Schumacher’in devam etmemesi için herhangi bir sebep olmadığını söylüyordu.

        Bu karasızlık sezonun ikinci kısmında devam etti, Mercedes’te B planını düşündü. O zamanlar Hamilton’ın McLaren ile bağlarının zayıfladığını görünce Schumacher’i bir kenara fırlatıp hemen Hamilton ile görüştüler. Lauda bu görüşmelerde kilt isimdi. Hamilton’ı da ikna eden o ve 2014 yılı içn Mercedes’in geliştirdiği projeydi.

        Mercedes Schumacher’in kararını beklemeden Hamilton’ı başka takıma kaptırmamak için Hamilton ile kısa sürede sözleşme imzaldı. Yani efsanenin kararını beklemedi. Schumacher’e herhangi bir sözleşme teklifi yapılmadı, hatta sözleşme görüşmesi bile yapılmadı. Çünkü Schumacher sözleşme görüşmeleri yapmadan önce takıma ne verip ne veremeyeceğinden emin değildi.

        Daha sonra Mercedes’in Hamilton ile anlaştığını telefondan öğrendi. Bu bile büyük cevap aslında sana.. Mercedes’in saygısızlığı açık burada.

        Schumacher belli bir süre düşündükten sonra, elindeki seçenekleri inceldi ve Ferrari’ni mümkün olabileceğini düşündü. O ara dedikodular çıktı ancak Montezemolo bunu yalanladı ve Schumacher emekli oldu. Yarışabileceği takım sayısı hala vardı. Sauber gibi. Ama o yarışmak için yarışmak istemedi..

        Ben Mercedes’in açıkça bir saygısızlık yaptığını düşünüyorum. En azından Schumacher’in takıma verdiklerinden sonra kararını beklemeliydi.

        1. Schumacher’in elinde seçeneği olduğunu sanmıyorum. Adam Mercedes’te yarışıp yarışmayacağına değil de F1’de yarışıp yarışmayacağına karar vermemişti, Mercedes işi olmayınca normal olarak bıraktı. Takım da elindeki fırsatı güzel değerlendirdi. Schumacher net bir şekilde yarışacağım deseydi Mercedes hayır gideceksin demezdi herhalde?

          1. Yine de MSC ile tam mutabakata varılmadan Hamilton ile anlasmak pek etik değil bence.

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hamilton şampiyon olamazsa kalmaz Mclaren’e geri döner diye düşünüyorum yerine de Alonso gelebilir.

    Vettel’in anlaşmayı imzalamış olduğu zaten açıklama zamanından belli..Hangi takım olduğunu bilmiyoruz belki ama bir takımla imzalamış bu açık.

    Vettel-Ferrari
    Alonso-Mercedes
    Hamilton-Mclaren

    olsa.. bir de 3 takım da +-0.2 saniye aralıklarla araçlar yapsa herhalde tadından yenmez 2015 çünkü rekabete hasret kaldık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir