Alonso’nun 3. Şampiyonluk Hedefi 2015 Planlarına Bağlı

Fernando Alonso, Formula 1’de 3. şampiyonluğunu kazanma umutlarının 2015 planlarına bağlı olacağını düşünüyor.

Ferrari’ye şampiyonluk parolasıyla gelen Alonso, geride kalan 5 senede 2 defa buna çok yaklaşsa da bir türlü beceremedi. Alonso’nun yerine gelecek sene Sebastian Vettel’in geçmesi bekleniyor.

Alonso “Şu anda kazanmak ya da kaybetmek doğru yerde olmaya bağlı. Ancak bazen herkesin saygısını kazanmak da değerli oluyor.”

“Ferrari’deki bu 5 seneye bakarsak, 2009 eylülde takıma katıldığımda şu anki saygıyı görmüyordum. 5 senede şampiyonluk kazanmadım ve zordu ancak sürücü ve aynı şekilde birey olarak geliştim. Kesinlikle kazanmak istiyorum. 3. şampiyonluğu istiyorum ve gelecek senelerde bu fırsata sahip olacağımdan eminim.”

“Gelecek sene için planlarımı hemen hemen biliyorum. Şu an için önceliğimiz pist üstünde çalışmak ve sıradaki yarışlarda elimizden geleni yapmak.  Pist üstünde çok şey yapabiliriz ve o sonuçları almaya ihtiyacımız var.”

“Ferrari takımlar şampiyonasında belli bir mücadele ediyor bu yüzden mekanikerler, mühendisler ve takımdaki herkes iyi sonuçlar için zorluyor.  Şu anda önceliğimiz bu. Şu an için benim kendi geleceğim daha az öneme sahip. Bana göre bazı söylentiler var ancak Formula 1’deyseniz bunlar çok normal.” dedi.


Yorumlar

“Alonso’nun 3. Şampiyonluk Hedefi 2015 Planlarına Bağlı” için 31 yanıt

  1. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu işin çaresi, editörün kendi yorum ve fikirlerini konunun içinde değil de yorumlar kısmında paylaşmasıdır.
    Alonsonun cümleleri gayet açık ve uzun cümleler, yani bir başlık altında toplanabilecek kadar fazla cümle kurmuş ve bunun yanında editörün de kendince açıklamalar yapmasına gerek yok.Biz de biliyoruz vetelin gelme ihtimali olduğunu ve Alonsonun 5 senede 2 kere yaklaştığını ve sonuç alamadığını.
    Eğer editör kendi fikirlerini dile getirecekse aşağıdaki yorumlar kısmında dile getirebilir.Vetelin geleceğini de yazabilir , Alonsonun 5 senede 2 kere yaklaştığını da yazabilir..Beceriksiz de diyebilir vs vs..Editör fikirlerini konuyla birleştirip özdeşleştirmek yerine yorum olarak aşağıda yazabilir.O kelimenin, başlık altındaki konu içerisinde olması ile aşağıda yorumlar kısmında olması arasında farklar vardır.

    Alonso fanları için bu belirsizlik elbette can sıkıcıdır ki bu süreci hassas dönem olarak adlandırabiliriz.Bu dönemlerde bu hassasiyetlerin gözönünde bulundurulması her iki taraf için de hayırlı olur.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Arka tarafta görmediğimiz,bilmediğimiz ancak fikir yürüttüğümüz ve tahminde bulunduğumuz bir takım olaylar oluyor.Artık yılan hikayesine döndü.Ancak bence bu durum iki tarafa da isim olarka zarar veriyor.Öte yandan aşağıda bir tartışma olmuş.Kelimelere,başlıklara yada haber resimlerine pek takılmayın derim.Herşey her zaman %100 mükemmel olamıyor.Zevk almaya bakın.Bu sitede insanlar emek veriyor evet hep söylense de doğru bu.Bizler için,f1 severler için yoğun bir çaba var.Allah hepsinden razı olsun.Yaptığımız geçmişteki hatalarda affola.

  3. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    @FerrariFanTR

    Önce adamlığı öğren ondan sonra o kelimeyi öğren,şimdi kaybol!!

  4. LANET OKUMAK KENDİ KÜPÜNE ZARAR’DIR

    İngilizce kelimeler de çoğu zaman Türkçe de karşılığı yoktur yazar haber de her zaman kendinde bir şeyler ekleyebilir ki bunun hiç bir sakıncası yoktur.

    Bu kadarda haksızlık yapılmaz millet işini gücünü bıraksın biri gelir virgüle takılır biri gelir kelimeye takılır pes doğrusu.

  5. Haberin orjinalinde de ‘beceremedi’ mi diyordu acaba 😀
    Türkçe’yi az bilmenin sonucu bence bu (Lanet eden arkadaşın Türkçesinden bahsediyorum). Bazı kelimeler bazı durumlara özgü olarak geçici anlamlar kazanır. Çoğu insan bunları beynine yazar ve sorgulamaz.
    Beceremedi = Yapamadı = Olamadı ama köküne inince sırf Beceremedi = Beceriksiz gibi bir algı var. Halbuki Beceriksizlik başka birşey, yapamamak = beceremememk = olamamak birbiri ile alakası olmayan şeyler.

    Bu arkadaşa anlayamadığını düşündüğü şeylerin olumlu ve ya olumsuzunu düşünüp tekrar kelimeyi anlamayı düşünsün 😉

    1. Sabaha sabah cümle kuramamışım mesela, şimdide ‘adama bak daha cümle kuramıyor burda bıdı bıdı edebiyat yapıyor’ diyecekler için;
      Sadece sabah sabah biraz mahmurum 😀 Durum geçici yani 😀 Birazdan düzgün cümle de kurabilir kapasiteye geleceğim 😉

  6. esas arkadaşa katılıyorum. Kendimizi onun yerine koyalım. En popüler sporlardan birini yapıyorsunuz. ve gerçekten en iyilerden birisiniz. arkadaşlar bu kadar ego ve özgüveni bence adamlara çok görmeyin. Normal bir insan helede bizim insanımız olsa hemen duygusala bağlarız ve 5 sene şampiyonluk görmesek herhalde bırakın yarışmayı hayata küseriz. Ama adam profesyonel , en zor anlarda bile her zaman maximumu zorluyor. Bence F1’in içindeki herkes çok iyi biliyorki , şu an griddeki en komple pilot. Bazen bizim insanımız doğasından çok çabuk adam karalıyoruz. Ben Alonsoyu çok severim. Ama hiçbir zaman Raikonen , Hamilton’un pilotluğuna laf etmem. İnsanlara yaptığı işte iyilerse ne olursa olsun hakkını teslim edeceksin.

  7. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    3. şampiyonluk falan alamadan emekli olacak, buraya yazıyorum 1-2 sene sonra hatırlatırım.

  8. açıkla planlarını kardeşim sanki dünyayı kurtaracaksın

  9. “2009 eylülde takıma katıldığımda şu anki saygıyı görmüyordum.”

    5 sene hiç şampiyon olamadan yarışıp, ama taraflı tarafsız bir çok kişi tarafından sporun lideri olarak görülüyorsa, ve bunu rakiplerinden daha yavaş bir arabayla başarabiliyorsa, Sezar’ın hakkını Sezara vereceksin arkadaş. Şapkayı önüne koyup bir düşüneceksin ” Neden bu sporun içindeki kişiler Alonso’yu bu kadar övüyor” diye

  10. FerrariFanTR avatarı

    ”beceremedi” bu haberi bu şekilde sunan karşılığında hiç bir kaynak ve çeviri olmadan kendi kalemiyle ”beceremedi” yazan kişiye lanet olsun

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Becerdi de haberimiz mi yok?

    2. arkadaş nasıl bir psikolojik soruna sahipsiniz ki haberde yazan bir kelime sebebiyle hiç tanımadığınız bir kişiye “LANET” okumayı kendinize hak görüyorsunuz. Yazıklar olsun.

      Gecenin köründe eve geldiğimde uykulu uykulu bir kaç haber yapayım öyle yatayım dedim ama yine boşa. oldu ki hata yaptım haberde, olmayan bir kelime yazdım. Bu mu karşılığı? yeminle bıktırdınız vallahi ya. Madem siz lanet okuyorsunuz, benim de varsa hakkım HARAM olsun. Ki bu haberi okuduysanız hakkım olduğunu düşünüyorum

      1. what's that sound (spä2000) avatarı
        what’s that sound (spä2000)

        Abdullah,
        Belli bir ismi olan ve kalitesi bulan birşey oluşturdun.
        Aynısını yapmaya çalışan rakibin olsaydım.
        Zibidi moduna girer seni kızdırıp bıktırmaya çalışırdım.
        Bu da bir ihtimal aklında bulunsun.

      2. Dostum Marcus Aurelius der ki: En iyi intikam taklitten sakınmaktır. O yüzden boşver.

      3. FerrariFanTR avatarı

        Işte oyle bir Psikolojiye sahibim. Burda insanların deger verdigi ve hassas olduğu konularda böyle dalga geçer gibi laflar edemessiniz. Ben bu adamin uzuntusuyle sinirden agliyorsam sana da lanet olsun derim kimseyi tanimam boyle bir pskilojiye sahibim işte. Ve artik her kuyruğunuz sikistiginda bu uykusuz haber girme bu isi gönüllü yapma bahanesiyle insanlarin karşısina cikmayin. Burda haber kaldirma yetkileri bile olan yorumcular varsa sen bu işi sadece gönüllü olarak yapmiyosundur.

        1. Dalga geçmek? Gerçekten ne tür bir psikolojiye sahip olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bu yorumunuzun üzerine biraz bir şey yazmak isterdim ama zaman zaman bunu hep yaptım. Tekrarlamak istemiyorum. Size de bir şeyi kanıtlamaya çalışacak halim yok. Yalnız haber kaldırma yetkisi olan yorumcular kimmiş merak etmedim değil?

          Site kendisinden faydalanmak isteyen herkese açık bir site. Ne benim, ne de yönetici arkadaşlardan birisinin sitesi. Kimse de burada tutup tuttuğunuz pilot ya da her kimse onunla dalga geçmek, eleştirmek, günah çıkarmak ve sizin sinirinizi bozmak için haber yapmıyor. Tuttuğunuz pilot gidiyor ya da başka takıma geçiyor diye her şeyi yapabilirsiniz burada. Ama içinizdeki pisliği bize sürme hakkını elinizde bulundurmuyorsunuz.

          Yıllardır alenen bir sürü hakaretlere, küfürlere maruz kaldık. Kimseye en ufak bir laf söylemedik. Çoğu sitede yazmaya devam etti. Yorumların % 95’i, belki de % 97’si hiç kontrol etmeden yayına alındı. Size bu özgürlük verildi. Ama anlaşılan o ki size fazla gelmiş bu özgürlük.

          Ben belki de Rambo’nun 2- sene önce sürekli olarak yeni üyelik aldığı dönemden beri hiç kimseyi yasaklamadım bu sitede. Şaka gibi gelir ama çok ciddiyim. Ben bu işlere hiç girişmiyordum ve girişen arkadaşların da yasakladığı kişiler iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar az kişiler. Uzun zaman sonra bir ilk oluyor ve birisini banlıyorum. Yaptığınız yanlışın üstüne hala yanlışla devam ediyorsanız kusura bakmayın, en azından bu isimle burada bir daha yazamayacaksınız. Gidip egonuzu başka yerlerde tatmin edip, içinizdeki pislikleri başka bir mecrada kusun lütfen.

          İyi günler.

        2. Ben bu adamin uzuntusuyle sinirden agliyorsam sana da lanet olsun derim kimseyi tanimam boyle bir pskilojiye sahibim işte.

          Arkadasin sikintilari buyuk, yardimci olalim kimseyi kaybetmeyelim herkesi kazanalim, suradaki herkes royalhunt bile bir renktir.

          1. Onur Gentas avatarı

            Kusura bakmayın ama böyle bir konuda psikoloji bozuluyorsa doktora gidip tedavi olması gerekir insanın. Onu bizim burada tedavi etme şansımız yok. Nedense bizim Türk milleti Psikiyatr’a gitmekten kaçıyor sürekli çevredekiler deli diyecekler diye fakat eğer ki desteklediğin pilot takım değiştiriyor diye senin psikolojin bozuluyorsa doktora gitmek zorundasın ki ilerde başka konularda da aynı sıkıntıyı yaşama.

        3. Pardon da benimde çok sevdiğim pilotum McLaren’den ayrıldıgında çökmüş bir psikolojiye sahiptim ama burda kimseye nefret kusmadım kimseye lanet etmedim.Kusura bakmayın yaptıgınız büyük bir terbiyesizlik.

        4. Ben bu adamin uzuntusuyle sinirden agliyorsam sana da lanet olsun derim kimseyi tanimam boyle bir pskilojiye sahibim işte.

          Böyle bir psikoloji dediğin psikolojinin adını söyleyeyim: “DELİRMEK.”

          Muhtemelen yalnızlıktan kaynaklanıyor. Hayata Alonso ile tutunuyorsun.

          Geçmiş olsun.

          Not: Alonso’nun umrunda bile değilsin.

    3. Onur Gentas avatarı

      Hayretle okudum bu yorumu. 2 harf fazla yazilmis diye lanet okumakta neyin nesi. Bir cok buyuk gazetenin internet sayfasinda onlarca hata oluyor bu sekilde. Onlarinda okurlari sallasinlar ozaman. Bana kalsa bu tur adamlari direkt yasaklarim. 2 kelime icin lanet okuyan adam ilerde neler yapar.

    4. Direk arsanıza böyle tipleri. Bunları barındırmayın sitede. Sen bakma bunlara Abdullah biz senin kıymetini biliyoruz. Teşekkür ediyoruz.

    5. Burda yanlış anlaşılmanın olduğunu düşünüyorum.Yoksa arkadaş da kelimenin farkı anlama geldiğini düşünmüş olabilir.

    6. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Farklı anlamlar çıkarılmayacak, üzerin de dahi durulmayacak bir şey için lanet okunur mu ? Terbiyesizlikten ve emeğe saygısızlıktan başka ne denir ki buna ?

    7. Diğer sitede kasıtlı olarak “Raikkonen Alonso’yu benzin istasyonunda da geçemedi” şeklinde sunulan içeriğin yanında bunda kasıt aramak anlamsız olmalı.

  11. Seneye Alonso ve Vettel ferraride Raikkonen Mclaren a gidiyor.

  12. Ferrari’ye şampiyonluk parolasıyla gelen Alonso, geride kalan 5 senede 2 defa buna çok yaklaşsa da bir türlü beceremedi

    1. Hoşgeldin paşam 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir