Vettel: “Bu Sene Kağıt Üzerinde Daha Kötü Görünüyor”

yazar:

kategori:

Son 4 senenin şampiyonu olan Sebastian Vettel, 2014 Formula 1 sezonundaki performansının kağıt üzerinde daha kötü göründüğünü söyledi.

Son 4 seneyi şampiyon olarak tamamlayan Vettel, bu senenin başından beri yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo karşısında sorunlar yaşıyor.

Vettel “Farklı bir seneydi ancak kağıt üzerinde daha kötü görünüyor. Bir çok kez gerçek potansiyelimizi gösterme şansımız olmadı çünkü bizi yavaşlatan başka sebepler vardı ancak bazen böyle olur.”

“Gride bakarsanız bazen siz daha fazla etkilenirsiniz. Bazen ise az olur. Gridde herkesin bu tür dönemleri olur. Belki  benim için son dönem harika olacak.

“Kötü yarışlardan ders çıkarmak daha kolay olabilir. Uzun bir yarışta ve uzun sezonlarda herkes aynı botun içerisinde yer alır.

“Kötü yarışlardan bir şeyler öğrenmek çok daha kolay olur çünkü her şey açıktır. İyi bir sene geçirirseniz insanlar sizin gelişmenize yardımcı olurlar. Buna rağmen ben sadece kaybetmenin para kazanmaya yeterli olacağını düşünmüyorum. Yarışlarda size yardımcı olacak binlerce şey var.”


Yorumlar

“Vettel: “Bu Sene Kağıt Üzerinde Daha Kötü Görünüyor”” için 26 yanıt

  1. Sağlık olsun şampiyon bizde yerin ayrı ve öylede kalacaktır.

  2. ben büyüdüğünü göremedim. yine “tüm sene boyunca sorun yaşadım yoksa ricciardo’yu yenerdim” temalı basit açıklamalarını yapmış.

    madem kendine güveniyorsun, kalsaydın 1 sene daha?! altında gayet iyi, gelecek sene şampiyonluğa oynayabilecek bir araç var. ferrari’nin gelecek sene veya ondan sonraki sene bile redbull’dan daha iyi araç yapamayacağını gayet iyi biliyor.

    ferrari’ye gitmesindeki en büyük neden: rb seneye baskın bir araç yapsa bu ricciardo burdayken şampiyon olabilir miyim? ricciardo beni yine yenerse beni artık hangi takım ister? hazır ferrari alonso ile problemliyken kapağı atayım. hem kasayı da doldururum.

    5 senedir rb en iyi aracı veriyor, en iyi 2. aracı verebildiği ve bir de sağlam takım arkadaşı gördüğü ilk yılda takımı bırakan -hem de kötü bir şekilde bırakan- pilottan ferrari “lider pilot” “takımı taşıyacak” “oo gelişeceğiz” sihirleri bekliyor. ferrari bu kafayla çok bekler.

    1. “altında gayet iyi, gelecek sene şampiyonluğa oynayabilecek bir araç var. ferrari’nin gelecek sene veya ondan sonraki sene bile redbull’dan daha iyi araç yapamayacağını gayet iyi biliyor.”

      farazi, temelsiz bir yorum.

      1. Neden temelsiz olduğunu açıkla o zaman? Yalan mı bunlar.

        1. Öncelikle sakin ol,

          Gelecek sene kimin aracının kiminkinden daha iyi olduğunu, şu an hangi takımın gelecek seneki aracının hangi aşamada olduğu ve diğer takımlara göre önde olup olmadığını bilmemizin dolayısıyla da yukarıdaki arkadaşın bilmesinin mümkün olmadığı gün gibi ortada iken, bunları bir kenara koyan sen gelip de “Yalan mı bunlar” diye soruyorsan sana cevap vermeme bile lüzum yoktu ama yine de yazdım. Küçük de bir tavsiye; körü körüne bir adama yada takıma bağlılık yada bir başkasına nefret, düşmanlık ön yargılı olmayı getirdiği gibi apaçık gerçekleri de görmeye engel koyar.

          Yukarıda farazi yazmıştım aynen vurguluyorum.

          1. ferrari’nin reno’dan pek de üstün bir motor yapamaması,
            gelecek sene kuralların değişmeyecek olması,
            bu sene redbull’un şasisinin ferrari’den çok daha üstün olması,
            2015 ferrari aracının kötü durumda olduğu hakkında çıkan haberler,
            redbull’un son 6 senedir ferrari’den daha iyi şasi yapması F1’den anlayana gayet yeterli temellerdir.

            1. “Ferrari’nin reno’dan pek de üstün bir motor yapamaması”
              2015 için Ferrari’nin motor tasarımını tekrar gözden geçireceği haberiyle çürütebilecek bir cümle,
              ‘Pek de’ kelimesinin kullanılması bilgisizliğin hakim olduğunun kanıtı, iki motorun farklı alanlarda karşılaştırılması sonuçlarının ne olduğunun bilinmemesi (hiçbir şekilde bilmen mümkün değil) ve tüm bunların sonucunda ayrıntılı tasarım hakkında bilgisizlik bu kelimenin kullanılması için yeterli olmuştur.

              “gelecek sene kuralların değişmeyecek olması”
              Bu cümlenin kullanılmasından F1’de kurallar değişmeyeceği taktirde geride olan bir takımın diğerine bir başka senede hiçbir şekilde üstün olamayacağı anlamı çıkar ki; Gerçekten komik, karşısında ne denileceği bilinemeyen bir duruma düşüren içler acısı korkunç bir düşünce.

              “bu sene redbull’un şasisinin ferrari’den çok daha üstün olması”
              Geride olan bir takımın şasisinin diğerine bir başka senede hiçbir şekilde üstün olamayacağı anlamını çıkaran komik, şok eden, mantığına hayran kaldığım(!) karşısında ne denileceği bilinemeyen bir duruma düşüren içler acısı korkunç bir düşünce.

              “2015 ferrari aracının kötü durumda olduğu hakkında çıkan haberler”
              Herşey hakkında her şekilde çıkabilecek haberlerin içinden kaynağının Ferrari’nin içinden gelip gelmediği bilinmeyen ve bilinmeyecek bir haberi kanıt göstermek bu cümleyi yazanın ne kadar hayalci, gerçek dışı şeylere inanıp temeli sağlam olmayan sonuçlara kendini inandırdığının göstergesi.

              “redbull’un son 6 senedir ferrari’den daha iyi şasi yapması”
              En felaket cümle de bu; bir takımın son senelerdeki başarısından yola çıkarak o takımı Formula 1’in başlangıcından beri içerisinde bulunan bir çok rekorun sahibi ve en başarılı takımı Ferrari ile kıyaslayıp seneye yenilecek olmasına kesin gözüyle bakılması da senin ne kadar bu sporu anladığını(!) gösteriyor.

              Sonuç olarak düzeltmen gereken nokta şu; hiçbir şekilde sahip olduğun kısıtlı teknik bilgi nedeniyle; “ferrari’nin gelecek sene veya ondan sonraki sene bile redbull’dan daha iyi araç yapamayacağını gayet iyi biliyor.” cümlesini kuramayacağını öğrenmen gerekiyor.

              Anlayana.

              1. İşin en kötü yanıda ne biliyor musun? En başta verdiğin cevap bile yeterince uzun ve yeterliyken, bu adamların hala tartışmaya devam edip gereksiz yere insana paragraflarca yazı yazdırmak zorunda bırakması. Bu hep böyle oluyor ve nedense hiç değişmiyor.

              2. Doğrusu yorumunu okumadım. Zaten ilk yazdığın cevapta da kendi çapında dolduğun belliydi. Senin gibi iddia eden ve 1 ton aralar hakaret yerleştirilmeye çalışılmış gereksiz saçmalık yazan çok oldu. Seneye görüşürüz. Ayrı bir üyelik alıp temiz devam edersin bu gereksiz yorumunu hatırlattığımda. Aslında ferrarinin 6 senedir şasi anlamında rb nin gerisinde olmasi, bu sene de geride olması ve rai nin bile hemen zaferler kazanmayı beklemiyoruz demesi yeterli.

                Saiko sen de bir kere 2. Ol be yahu. Hep tartışmada 3. Oluyorsun. tartıştığım kişilere gelip dalkavukluk yardımcılık yapıyorsun 🙂 bir şey katabileceksen söyle. Yoksa İstatistiğin böyle yalaka yorumlarla dolu.

              3. biraz göz gezdirdim de, demiş ki: ferrari ile reno motorlarının hangisinin daha iyi olduğunu bilmen mümkün değil çünkü farklı şasilerdeler.

                o zaman mercedes’in en iyi motor olduğunu söyleyenlere müneccim gözüyle bakıyorsun ha? 🙂 yoksa aynı şasilerde tek mercedes motoru mu test edildi? bu sene motor sıralaması mercedes>ferrari>reno şeklinde oldu bu kadar basit.

                bir de demiş ki ferrari motorunu yeniden gözden geçirecekmiş. kendi şasisi ve kendi motoru olduğu halde ancak bu kadar performans gösterebilen ferrari vs bu sene birçok takımı olduğu için rb’ye fazla odaklanmayan, ancak seneye rb ile fabrika takımıymış gibi çalışacak olan reno-rb ikilisinin performansını da bir düşün.

                cevap yazacağım diye öyle gereksizlik yazmış ki, iyi ki çoğunu okumamışım dedim göz gezdirirken. demek ki seneye sauber’in şampiyonaya oynayamayacağını, mercedes’in en iyi araçlardan biri olacağını söylemek de kahinlik. çünkü kimse hiç birşey bilmiyor değil mi? 😀

                ne adamlarsınız yahu 🙂

              4. yazdığınız yorumların altında “Cevap Ver” seçeneği görünmediğinden buradan yazıyorum;
                @RoyalHunt
                Vakit kaybetmek istemiyorum fakat istiyorsun, vaktim olduğunca sana yazacağım.
                1. Yazdıklarım arasında hakaret yok, hakarete bakacaksan önce yazdığın “F1’den anlayana gayet yeterli temellerdir.” ve “saikoraiko tartıştığım kişilere gelip dalkavukluk yardımcılık yapıyorsun 🙂 bir şey katabileceksen söyle. Yoksa İstatistiğin böyle yalaka yorumlarla dolu.” laflarının ne olduğuna bakacaksın.
                Ne gibi ithamlarda bulunduğunu bilmiyor olabileceğinden korkuyorum.
                Ne dediğinin farkında olmayabilirsin.

                2. “Ayrı bir üyelik alıp temiz devam edersin bu gereksiz yorumunu hatırlattığımda.” yazarken haddini bileceksin, aklıma bile gelmezsin.

                3. Olayları arasında ilişki ve bağlantı kurma düzeyin sıfıra yakın durumda. Ben Ferrari ile Renault’un gelecek seneki motorlarını karşılaştırmanın zor olduğundan bahsederken , bu sene Mercedes motorunun en iyi motor olduğunu kabul etmememi söyleyebileceğim arasında hiçbir bağlantı yok.
                Bu konuyu kendi iyiliğin için bir daha gözden geçirmeni tavsiye ederim.

                4.”biraz göz gezdirdim de, demiş ki: ferrari ile reno motorlarının hangisinin daha iyi olduğunu bilmen mümkün değil çünkü farklı şasilerdeler.” yazmana da;
                Yukarıda böyle bir şey yazmadığımı da eklemeliyim.
                Okuduklarını anlama konusunda ciddi bir problem olabilir.
                O konuyu da gözden geçirmeni tavsiye ederim.

                5.”cevap yazacağım diye öyle gereksizlik yazmış ki, iyi ki çoğunu okumamışım dedim göz gezdirirken.”

                Korkma oku, yanlışlarını düzeltmekten korkma, bir nebze birşeyler kaparsın.

              5. yazdığınız yorumların altında “Cevap Ver” seçeneği görünmediğinden buradan yazıyorum;
                @SaikoRaiko
                trf1.net’de 2007 yılından beri varım, (royalhunt gibi) daha önce de üyelerin belirli bir düşük yüzdesi olan diğer üyelerin sevdiği yarışçıları, takımları kötüleyici ithamlarda bulunup herkesi tahrik eden, karakter zaafiyeti yüzünden dikkat çekmeye çalışan, aşırı fanatiklik sonucu mantığını yitirip mantıksızlığı içinde boğulan arkadaşlar gördük, onlara da yazdık, çoğu gitti bazıları kaldı, sonra royalhunt gibileri çıktı, onlara da yazarız. Bilmeden kesin kesin konuşup başkalarını rahatsız etmek kimsenin hakkı değildir.

                Buradaki temel sıkıntı diğer üyelerin sevdiği yarışçı veya takımlara kötü ithamlarda bulunup diğer insanları tahrik edip rahatsız etmek.
                Bu platform amatör yada profesyonel insanların duygularını haberlere aktarmak istedikleri platform, dolayısıyla bir başkasının kutsalına/sevdiğine haksızca eleştirilerde, ithamlarda bulunulacak yer değil. Bunu en iyi zaten adminler bilir.

              6. Bu arada RoyalHunt bana tartışmalara hep 3. kişi olarak katıldığımı söylemiş. Yalaka olduğumu söylemiş. -Ki külliyen yalan.

                Söyleyeceğim tek şey: Tutmayın küçük enişteyi.

          2. Böyle mantıksız ve saçma yorumlar için sinirlenmem.Yazdıklarının benimle bir alakası da yok.Fakat üstteki yorumda her şey çok mantıklıca açıklanmışken bu yoruma temelsiz diyorsan düşünmesi gereken sensin.

            1. Daha da buna verebileceğim bir cevap yok.

              1. Neden veremiyorsun.Bekliyorum cevabını.RoyalHunt gözlemlerine dayanarak bu yorumu yapıyor.Buna temelsiz demek saçmadır asıl.Burda bol keseden sallasaydı size göre doğru olurdu tabi.Ben mantıklı konuşanın tarafında yer alırım her zaman.Fanatik gözle bakanların yanında durmam mümkün değil.

            2. royalin başyaveri de gelmiş…

              1. Kahkaha attım 😀

              2. Yaver dedin de Royal’den farklı düşündüğüm konularda var istersen onları da yazıyım.Örnek o Alonso’nun en hızlı 2.araçla şampiyonluğa oynadığını düşünüyor ben ise en hızlı 3. araçla özellikle 2010da.

              3. Bu daha da komikti 😀 ahahahaha..

                Tamam yaveri, senin de kendi fikirlerin var.

                Not: Şaka şaka, bunlar hep şaka. =)

              4. Dalga geçmeye çalıştığını sanarak kendi içinde çelişen yorumlar yapıyorsun.

    2. Royal Hunt gene saçmalama moduna girmiş yav arkadaşım git kendi pilotunun haberine yorum at vettel haberlerine mümkünse yorum atma neymiş efendim ben büyüdüğünü göremedim………………………………………

      adam 27 yaşında bi kere otomobili aslan gibi sürüyor senin alonso kedi gibi sürüyor la

      senin kafada vettel spa da buttona arkadan çarptı yok efendim geçiş yapamıyor yıllardır hep aynı şeyler aynı laflar temcit pilavı gibi aynı şeyleri önümüze sürüyosunuz araba düzlükte drs ile birlikte öndeki arabadan yavaş adam nasıl geçsin ver vettelin altına mercedes yada ferrari motorlu araçlar nasıl geçiş şov yapıyor red bull da alonso olsaydı düzlükte sıfır geçiş yapardı adım gibi eminim

      gelelim diğer konuya seneye ferrari red bull dan daha hızlı olacak f1 de artık yeni döneme girdik red bull reno motoru ile artık başarılı olmaz yeni dönemde ferrari ve mercedes kapışacak vettel de o yüzden red bull da kalmadı ricciardo bu sene balına vetteli yendi adam otomobile alışamadı aynı şeyler webber dönemindede başımıza geldi ama sonra otomobile alışınca toparladık vettel senee red bull da olsaydı ricciardoyu ezer geçerdi

      5 senedir en iyi araçmı geçen sene ilk devrede en hızlı değildik 2010 da en hızlıydık ama dayanıklılıkta sonuncuyduk 2011 en hızlıydık 2012 en hızlı değildik biz hiç bir zaman mercedes kadar baskın olmadık

      adamların altında 1 saniye hızlı araç var vetel ne yapabilir bu araca en hızlı adamı koy o bile kazanamaz ricciardo da mercedes sorun yaşayınca kazandı zaten yavaş araçla yarışlar böyle kazanılır geçmiştede alonso bunu yaptı öndekiler motor patlattı dayanıklılık sorunu yaşadı bizim alonso yavaş araç yarış kazanmış oldu

      seneye sebastian vettel ferrarisi ile pistlerin tozunu alacak podyuma çıkacak zaferler kazanacak sen ve senin gibi vettel düşmanları çatır çatır sinirinizden çatlayacaksınız

      1. Rambo(Sebastian Vettel King) adamların altında 1 saniye hızlı araç var vetel ne yapabilir bu araca” en hızlı adam” koy o bile kazanamaz ricciardo da mercedes sorun yaşayınca kazandı!!!
        Seninde bunu dediğini gördümya daha bişey demem gerçekleri analadın sonunda!!!

    3. İçeride ne yaşadıklarını bilmiyoruz, nasıl 1 sene daha kalsaydın diyebilirsin ki? Geçen seneye kadar, hep mi Webber’in aracında sorun çıkar, Redbull’un bir oyunu diyordunuz. Belki de şimdi o zaman Webber’e yaptığını şimdi Vettel’e yapacaktı ve Vet buna izin vermedi ayrılmak istedi, olamaz mı? İşinize geldiği gibi yorumluyorsunuz herşeyi, F1 politikanın döndüğü yer eyvallah, ama buna izleyicisi bile katılmış. Bir şeyin detaylarını bilmeden, ufacık bilgilerle atıp tutmak ne kadar da kolay.!

      1. O zaman kusura bakmayın Vettel’in aldığı şampiyonlukları Red bull’a yazmalıyız bu yoruma göre.Webber’e komplo yapıldığını itiraf ediyorsunuz yani?

        1. Bir önceki yorumumda da belirttim, istediğiniz gibi yorumluyorsunuz herşeyi. Ben sizin açınızdan bakarken bu şekilde olamaz mı dedim? Yoksa Webber’e haksızlık yapıldığına da inanmıyorum. Vettel’e yapılacağına da. İtiraf etmek bilinen bir şeyin söylenmesi anlamına gelir. Ben komplo yapıldığını bilmiyorum, kanıtlayıcı veya aksini ispat eden delillerim yok. Sadece yapılmadığını düşünüyorum. Ama sizinki bir düşünce değil, yapılmadı desem, önüme şurda şu sorun burda bu sorun hepsi tesadüf mü diyeceksiniz.
          Ayrıca siz benim yorumuma göre değil, zaten o şampiyonlukları Redbull’a yazan birisiniz. Buradaki yorumlarınızdan anlaşılıyor bu.
          Siz nasıl peşin hüküm veriyorsanız, sizin görüşünüzle böyle de bakabilirsiniz dedim. Yoksa ben sizin gibi izleyici değilim. Sırf Alonso’yu geçti diye Vettel’e, Vettel’i geçti diye Alonso’ya kin duyabilecek kadar cahil birisi değilim. Redbull’u ayakta alkışlamanız gerekirken, Redbull’a kin güdüyorsunuz. 2 sene sonra bu kin Mercedes’te olacak. Ancak kin duymanız gereken, onlara yetişemeyen fanatiği olduğunuz takımlardır. Bunu yapabilen nadir kullanıcı var burada.
          Bunlar gibi çok yorum görüyorum, bazen böyle hata yapıp yorum yapıyorum maalesef. F1 izleme şeklimiz ve F1 anlayışımız aynı olmadığı için, aynı telden de çalamayız. Ne siz beni anlarsınız ne ben sizi. O yüzden gereksiz kalabalık yapmaya gerek yok. Bunu hakaret olarak değil, boş tartışmaların önüne geçmek için söylüyorum.
          İyi Seyirler Herkese…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir