Rosberg Son 3 Yarışta Saldırı Modunda Olacak

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Mercedes’in artık takımlar şampiyonluğunu garantilemesiyle birlikte Amerika’da Lewis Hamilton’la aralarındaki mücadelenin yeniden başlayabileceğini söyledi.

Belçika’da Hamilton’a çarpmasından bu yana Rosberg, takım arkadaşı Hamilton’u geçmeyi başaramadı ve şampiyonada geriye düştü.

Rosberg “3 iyi yarış olacak. Tabi ki 3 güçlü yarış olacak. Bu yüzden kendi gücümü kullanacağım ve bu 3 yarıştan maksimumu almaya çalışacağım. Daha kazanılacak bir sürü puan var. Sadece 17 puan gerideyim bu yüzden iyi bir fırsata sahibim.”

“Sürekli olarak tam atak modunda olacağım.  Tabi ki takımlar şampiyonluğunun kazanılmasının ardından biraz değişiklik olacak çünkü her zaman takım ile kendim arasında dengede iyi bir çizgi kurmaya çalıştım. Küçük değişiklik olacak ancak büyük değişiklik olmayacak çünkü her zaman maksimum atak modunda oluyorum.” dedi.

Son yarışta çifte puan verilmesi kuralı için Rosberg “Tabi ki çifte puan biraz yapay ancak bunu seviyorum. Sezonun en iyi fikri. Sporda en sonunda skor tablosuna ve kimin birinci olduğuna bakılır. Bu, sporda iyi bir şey ve çok önemi yok. Bana göre klasik olmalı ancak bu yönde ilerleyen bir çok spor oldu.”

“Mesela NASCAR tamamen bu yönde ilerledi. Sezonun belli noktasında her şey sıfırlanıyor. Bizim sıralamamız gibi bir çok mücadele oluyor. Bizim sıralamalarda yaptığımızı NASCAR tüm şampiyonada yapıyor. Bu işe yarıyor ve taraftarlar seviyorlar çünkü heyecan son yarışa kadar taşınıyor.”

“Ben de eskisi gibi direkt olmasını tercih ederim. F1 her zaman öyle oldu ancak belki de o sistem artık bu döneme hitap etmiyor. Bu kuralı yeniden düşünüp tüm sezonu heyecanlı kılmalıyız. Son senelerde şampiyonun çok erken belli olduğu sezonlar oldu. Sporda olabilecek en kötü şey bu.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg Son 3 Yarışta Saldırı Modunda Olacak” için 9 yanıt

  1. Sezonun başlarında çifte puan iyi diyen kendisi değil miydi? Çevir kazı yanmasın Nico.

  2. Şark kurnazı rosberg…Çifte puan yapaymış ama seviyormuş..Karakterli olsan gururuna yediremez bunu söylemezdin be ros..Bu sporda bir süredir cok sacmalıklar gördüm duydum da bu son yarısta cıfte puan en sacmalarından…

    Bir kere gercek bır yarıscıya hakaret nıtelıgınde bu…Adamla aranda 17 puan var koca sezon yenememıssın adamı kalıtenı ortaya koyamamıssın eeeee son yarıs bırıncı oldu sampıyon oldu…Komedi cidden…

    Sen ne moduna girersen gir, o aracta bir degil ıki degil üç geçiş butonun olsa yıne yetmez….ham konsantre olursa senı her turlu bu denk aracla alt eder…

  3. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Hayatinda ayni aracli takim arkadasina kac defa atak yapip basarili oldun. Hep söylerler bazi arkadaşlar katilmazdim ama geçiş özürlülüğiü var biraz sende nico kabul etmek gerek. 1 saniye hizli arac olunca atak yapiyorsun ama denk araçta saçma salak ataklarini gördük bu sene hep.

  4. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Diyecek bir şey yok Hamilton arkayı kollasın bu niyeti bozdu .Bir kaza olacak gibi ama inşallah olmaz.

    Alnının akıyla geçebiliyorsa geçsin gitsin bu tüm pilotlar için geçerli.

    Ben pilot olsam takım emriymiş felan hiç ugraşmam aynı araçla onu geçemiyorsam sorunu kendimde ararım Rosberg gibi takım emri istemezdim.

    Hamilton’ı son yarışta harcarlarsa Hamilton burda durmaz büyük ihtimalle.

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Son yarışta çifte puan verilmesi kuralı için Rosberg “Tabi ki çifte puan biraz yapay ancak bunu seviyorum. Sezonun en iyi fikri.

    Yuhh artık. Neredeyse herkes çifte puan kuralının saçma bir fikir olduğunu söylerken Rosberg’in bunu sezonun en iyi fikri olarak nitelemesi sadece şampiyonada 2.olmasından kaynaklanıyor. Bugün lider gitse bu kuralın çok saçma olduğundan falan bahsederdi.

  6. “Tabi ki çifte puan biraz yapay ancak bunu seviyorum. Sezonun en iyi fikri”

    bu arkadaş sene içinde 50 puan sisteminden hiç hoşlanmadığını söylememiş miydi?

  7. Şampiyonluk için, cidden elinden gelenin fazlasını yapması lazım. Rosberg için gerçek sınama bu. Bunu iyi atlatırsa küçüklüğünden beri uğraştığı şeyde en iyisi olabileceğini herkese kanıtlayacak. Bunu kötü atlatırsa 2. sınıf bir pilot olduğunu kabullenmesi gerekecek. Bundan daha iyi bir mücadele bulamaz çünkü.

  8. HAM formda olursa son 3 yarış itibariyle istediği moda girsin. galibiyet alma şansı yok. bu durumda Lewis kimin şampiyon olacağını belirleyecek olan kişi. Rosberg’in yeteneği ile yarış içerisinde takım arkadaşını geçme ihtimali olmadığını bilmeyen kalmamıştır sanırım. Lewis 1 tık daha iyi bir pilot yetenek anlamında. Atak modu falan hikaye yani. 🙂

  9. Son senelerde şampiyonun çok erken belli olduğu sezonlar oldu. Sporda olabilecek en kötü şey bu.

    2000 – 2014 seneleri arasında sadece 6 sezonda şampiyon, sezonun bitmesine 2 yarış ve daha fazlası varken belirlenmiş. son senelerde ise sadece 2006’dan beri sadece 2011 ve 2013’te böyle olmuş. 2009’da bir yarış kala belli olmuş.

    Bazı şeyler o kadar çok abartılıyor ki…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir