Hamilton: “Şampiyonluğu Çifte Puanlı Yarışta Kaybetmek Berbat Olur”

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Lewis Hamilton, son yarış Abu Dhabi’de çifte puan verilmesi kuralı nedeniyle mutlu olmadığını söyledi.

Son yarışlarda art arda zaferler kazanan Hamilton, şu anda şampiyonada 17 puanla lider durumda. Hamilton, son yarışa kadar puan farkını 50 puanın üstüne çıkaramazsa, son yarışta yaşanabilecek bir talihsizlikle şampiyonluğu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Dün konuşan Hamilton “Soru şu ki ‘Adil olan ne?’ Kural böyle ve ilk defa getirildi. Bu kurala katılıyor muyum? İçimizde katılan birisi ya da katılmayan birisi var mı bilmiyorum ancak durum bu. Bununla baş etmemiz ve en iyisini ummamız lazım.”

“Son yarışta şampiyonluk kaybedilirse bu berbat olur ancak bu yüzden olumsuz düşünmek istemiyorum. Elimden gelen en iyi işi başarmaya çalışacağım.”

“Gelecek seneler için bu kuralın tekrar olmasını tavsiye etmem.” dedi.

Son yarışlarda dayanıklılık sorunlarından mı yoksa takım arkadaşı Nico Rosberg’den mi daha çok endişelendiğinin sorulması üzerine Hamilton “Bilmiyorum. Her ikisi de tehdit. Ancak takımım sene boyunca bu sorunları azaltmak için çok sıkı çalıştı. Bu yüzden son yarışlarda o sorunlar olmadan takım olarak mücadele edebilmemizi umuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Şampiyonluğu Çifte Puanlı Yarışta Kaybetmek Berbat Olur”” için 22 yanıt

  1. Ne çok komplo teorisi üretilmiş 🙂 adam şampiyon adayı ve 1. Sırada haliyle çekinir tabi ki motor arızasından onu dile getirmiş. Şunu mu deseydi ” araç çok sağlam asla bozulmaz sorun çıkartmaz ” 🙂 bu ihtimal % 1 bile olsa adam ondan korkuyor işte alt tarafı bu 🙂

  2. Bazı şeyler pilota bağlı değildir.Mercedes şampiyonluğunu da ilan etmişken farklı şeyler olabilir.Bakarsınız son yarışa Hamilton 45 puan gibi bir avantajla girip şampiyonluğu yine de kaybedebilir.En ufak dokunuşa bakar bu.Çünkü son yarışa bu kadar büyük avantajla girerse takım anca öyle kendi pilotuna arıza yaşatmayacağının sinyalini vermiş gibi gözükür.Komplonun üzeri de örtülür.Tabi bunlar benim komplo teorilerim.Belki de hiçbiri gerçekleşmez.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    50 Puan 1. ciye verilirken diğer tüm derecelerdemi çift puan alıyor yoksa sadece 1. olanmı çift puan alıyor. ?

    1. sadece birinci olan. digerleri normal puan alacak.

      1. tüm puanlar 2 katı veriliyor. burda hamilton’ın çekiniyorum demesi nico çarparsa veya arıza nedeniyle yarış dışı kalırsam diye.

      2. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Sadece 1. olana değil, herkesin aldığı puan 2 ile çarpılacak. 1.olan 50, 2.olan 36, 3.olan ise 30 puan alacak.

  4. Onur Gentas avatarı

    Lewis son yarışa en azından 15 puan ve üstü farkla girmek isteyecektir. Motor arızası veya kaza olursa buna diyecek birşey yok fakat en azından 2 veya 3.lüğün yeteceği bir pozisyonda yarışa başlarsa daha rahat hareket edecektir.

  5. ham açık açık takıma arkamdan oyun oynamayın hakeden kazansın diyor …

  6. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    En başından beri bu sistemin uygulanmaması taraftarıyım. Şampiyonluk mücadelesine heyecan getiriyo olabilir ama heyecan getirmesiyle beraber adaleti de yanın da götürüyor. Umarım gelecek sezondan itibaren bu sistem bir daha uygulanmaz.

  7. Hamilton hala Mercedese güvenmiyo acabamı diyo içinde hep bi şüphe var son ana kadarda bu böyle olacak. Burdan bi komplo teorisi üretiyorum Mercedes bence gizliden gizliye Hamiltonun biletini kesmis olabilir Hamiltonda bu sezinleyip aradı bi cıkıp böyle demecler veriyor koca sezon takımı telsizden hep eleştirdi ve İtalya bunun son noktası oldu aleni takımı dinlemedi ve Mercedesi cok kotu bi duruma dusurdu prestijini zedeledi adamlar sezon basında demedımı yarısmakta serbestler diye Ham onde olunca ses etmedı ama ne zaman gerıye dustu hep agzını actı… Bence Toto bu yaptıklarının altında kalmayacak ve Hamıltonun hesabını kesecek!!!Alonsonun 2016 hesapları buyuzden olabılır bısenelık anlasmayı Mclarene bu yuzden diretiyor olabılır bakalım hersey kısa zamanda belli olacak…

    1. bunu bende düşünüyorum ama 2016 için değil yeni sezon için mercedes bir şekilde hamiltonu gönderebilir veya şampiyonlukta son 3 yarışta bir şeyler yaparsa takım hamiltonu şampiyonluktan ederlerse hamilton kendisi gidebilir boşalan koltuğa da alonso geçebilir …

  8. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    kendi şampiyonluğunu unutmuş Glock şampiyon yaptı bu HAM ı

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Bi bitmediniz ,o yarışı sende tekrar izle,Glock’un lastiklerinin durumunu ögren sonra sizinkilere ögret;)

    2. Bence orda Glock’un hatası diyemeyiz.Evet belki içeriyi kapatmalıydı fakat içerden dönse de Hamilton dışardan gelip yine de geçerdi.Çünkü son virajı dönerken Glock 3 saniye kaybetti en az.En kötü finişe gelmeden geçilecekti.

    3. Onur Gentas avatarı

      Yahu bırakın artık şu tür adamlara cevap vermeyi. Yarışı izlemeden sadece okuduğuyla gelmiş şurada yorum yapıyor.

    4. O yarışı dün gibi hatırlıyorum. Sende erinmezsen tekrar izle. O yarışta Glock Hamilton’şampiyon olmasını istemeyen adamlardan dı. Çünkü Toyota Ferrariye yakındı. O

    5. O yarışı dün gibi hatırlıyorum. Sende erinmezsen tekrar izle. O yarışta Glock Hamilton’şampiyon olmasını istemeyen adamlardan dı. Çünkü Toyota Ferrariye yakındı. Orada sence Glock neden pite girmedi bunu kendine bi sor. Glock’ta Hamilton’un önünde kalmak istiyordu. Aslında Hamiltonun önünde kalıp Massa yı sampiyon yapmaya uğraşıp ferrari fanlarının gözüne girecekken Hamiltona geçilip milletin gözünde hamiltona yol verdi oldu bu yüzden de ferrari fanlarının ve Anti Hamiltoncuların nefretini kazandı. Kısacası kendi kazdığı kuyuya kendi düstü. İLAHİ ADALET işte. Yarışın bitiminde Glock Hamiltonu tebrik etmeye geldiğinde uzun bi süre Hamilton elini vermek istemedi. Bilmiyorsan izle ve gör.

  9. hamiltona sonuna kadar katılıyorum adam şampiyonluğu hak etti ama son yarışta çifte puan denilen salak bi kural yüzünden şampiyonluğu kaybedebilir derhal bu kural kaldrılmalı ya böyle saçma bi kural nasıl f1 de oluyor bütün yarışların değeri aynı olmalı her yarış 25 puan bu büyük haksızlığa son verelim

  10. Mercedes son yarışta iki pilotun birden bütün motor ve aksamlarını değiştirip çifte puanlı yarış için ikisini de son sıralardan başlatsa amma olur ama. Tarihin en zevkli finallerinden biri olur. 😀

  11. Son 4 yarıştır ne yapıyorsan onu yap yeter Lewis.Arıza vs. şeyler olursada napalım canın sağolsun.

  12. Hamilton onde ve onde olanin baskisi daha cok.Bakalim bu baskiyi kaldirabilecekmi, Rosbergin tek yapmasi gereken sey sakin olmak kesinlikle acele etmemek, bircok firsati olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir