FOTA Takımları da 2010 Başvurularını Yaptı

yazar:

kategori:

FOTA’nın yaptığı açıklamaya göre, Formula 1’de şu an yer alan tüm pilotlar 2010 dünya şampiyonası için başvurularını FIA’ya yaptı.

FOTA’dan yapılan açıklamada katılımın 12 Haziran’da imzalanacak yeni anlaşmanın şartlarına göre gerçekleşeceği belirtildi.

“Condorde Anlaşması’ndaki yenilenme sporun geleceği için güven verecek.” denildi.

“Tüm FOTA takımlarının 2010 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonasına katılım başvuruları, takımların 2010 sezonunda aynı kural düzenlemeleri ile yarışacaklarının anlaşılması düşüncesiyle bugün yapılmıştır.”

“Şimdi tüm FOTA takımları FIA ile ileriye yönelik üretken bir şekilde işbirliği yapılabileceği ve FIA’nın sporun sağlıklı geleceğinin inşaa edilmesi için önerilen çözümleri dikkate alacağı konusunda iyimser.”

FIA bu senenin başında 2010 yılı için bir bütçe sınırlaması planını duyurmuş, takımlar ise bu görüşe karşı çıkmıştı.

2010 başvuruları için son gün bugün.

 


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    slm
    ne ferrai ne mclaren hic bir yere gitmez ama birlik olmalari güzel FIA ya karsi hayirli olsun ne diyelim

  2. yani bu kadardan açıklamadan sonra kıvırmak da italyanlara yakışır. zaten hiçbir yere hiçbir zaman gidemeyeceklerini herkes biliyor. çünkü kendini bağlayıcı bir çok anlaşmayı imzalamışsın. patronun börni ayrılırsan son anlaşmayı imzaladığından beri aldığın tüm reklam gelirlerini alırım demiş. bu tehdite karşı ferrarinin rest çekme şansı % 0 . burada yazılan yorumlar zaten ferrarinin tıpış tıpış griddeki yerine geçeceği şeklindeydi. bunu biz bile tahmin ediyorsak mosley hayli hayli bilir. malum börni ve mosley danışıklı dövüşen iki taraf. (kazanım olarak gördüğü de griddeki tüm takımlar aynı kurallarla yarışacak. iyi de ferrarinin en büyük ve ilk itirazı bütçe kısıtı idi onun hakkında bir teminat almadan buna kazanım denemez) neyse bir McLaren taraftarı olarak ferrari ne ifade eder seneler boyu öğrendik. onlar ağzını açmadan ne diyeceklerini üç aşağı beş yukarı biliriz. schumacher den ötürü getirilen puanlama sistemi değişikliğine bile en fazla tepki schumacher den değil ferrariden gelmişti. çünkü schumacher kendisini kuralların durduramayacağını bilecek kadar özgüveni olan birisi idi. o zaman anladığım schumacher markası ferrariden daha büyük ve ferrari bundan kazançlı çıkan taraf.

  3. fota "katılım 12 haziranda yapılacak anlaşmaya göre" dediğine göre seneye kesin buradayız demiş sayılmazlar. bu önemli ayrıntıyla topu sanki fia ya atmışlar…

  4. Zaten her yeni kural değişikliğinden sonra bir sürü şey yazılıp çizilir ama takımlar bu kural değişikliklerine nekadar itirazda etseler de bu kurallara kısmen uyuyorlar.Ama gerçekten spora zarar verecek kurallar üzerinde FİA nın değişiklik yapmasını yada biraz daha esnek olmasını isteyebiliyorlar.Ben rekebet açısından F1 in son yapılan kural değişikliği ile birşey kaybettiğini düşünmüyorum gerçekten.Bence bütçe sınırlaması çokta aşağı çekilmemesi ile birlikte bütün takımların aynı kurallar içinde yarışması farklı rekabet ortamı doğuracaktır.Mesela Mühendislik açısından yada Aero açısından.

  5. senin yerine ben + veriyim rüştü:)

  6. rüştü yılmaz avatarı
    rüştü yılmaz

    kusura bakma vega_nitro yanlışlıkla begenmedim ikonuna bastım aslında yorumunu begendim ama mausun azizligine ugradım kusura bakma olurmu

  7. Sevindim 2 yönden. Birincisi daha Ferrari ayrılacağım derken, "sorun çözülecek zaten, gidemez ki" demiştim. Sorun çözüldü ve gidemediler (gitmediler).

    İkincisi ise F1 doksanlı yılların başındaki haline dönüyor. Seyir zevki teknoloji hepsi bunlardan olumlu etkilenecek.

  8. rüştü yılmaz avatarı
    rüştü yılmaz

    şimdi kim hizaya geldi anlamadım valla
    FİA mı FOTA mı

  9. ohh be sonunda çok sevindim walla:D

  10. Adem Albayrak avatarı
    Adem Albayrak

    HAYIRLI OLSUN……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir