Ecclestone: “Motor Kurallarını Değiştirmemiz Lazım!”

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, Amerika’da yaptığı açıklamada bir kez daha motor kurallarından memnun olmadıklarını dile getirdi. Ecclestone ayrıca gelecek sene gridde sadece 14 araç olabileceği konusunda da uyardı.

Ecclestone, Sky Sports’tan Ted Kravitz ile yaptığı söyleşide griddeki takım sayısının azalmasından ziyade motorların sesinden mutsuz olduklarını dile getirdi. Ecclestone aynı zamanda yarış organizatörlerinin de araç sayısından ziyade araçların sessizliğinden mutsuz olduklarını söyledi.

Ecclestone “Gridde 26 araç olursa mutlu olurum. Gelecek sene ne olacağına dair bir fikrim yok ancak 14 araç dahi olabilir. 2 takım daha sorun yaşayabilir.”

“Ancak gridde 18 araç olursa sorun olmaz. Küçük takımlar düzgün bir şekilde performans gösterebiliyorsa ve etrafta dilenmiyorlarsa onlara tabi ki ihtiyaç duyarız.” dedi.

Motorlar için Ecclestone “Kuralları değiştirmemiz lazım. Teknik ve sportif kurallara bakmalıyız. Çok zaman geçmeden neler yapabileceğimize bakmalıyız.”

“Buradaki organizatörler mutsuzlar.” dedi.

Bu cümlenin üzerine organizatör “Araç sayısıyla ilgili bir sorunumuz yok. Rekabet ve mücadele iyiyse sorun olmaz. Asıl sorun Formula 1’i motor sesiyle hissetmemiz. Buraya gelen insanlar mutlular ancak onlar da motoru hissetmek istiyorlar.” dedi.

Bunun ardından Ecclestone “Motor kurallarını değiştirmemiz lazım çünkü bu motorlar Formula 1 için değiller. Değişiklik için zorlayacağız.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: “Motor Kurallarını Değiştirmemiz Lazım!”” için 8 yanıt

  1. Arac sayısı 14 de olabılır dıyor…Arkadas adamları sagda solda dılendırecek duruma getıren sızsınız…Adamlar 120 mılyon dolar hıc dıycek hadde gelmıs…Orta sıralarda bırseyler yapmaya calısan takımlar ADALETLI GELIR DAGILIMIN sayesınde zaten bu durumda…

    Sen arpana bakarsın,gerısı hıkaye senın ıcın be…

  2. Motor kurallarını mı değiştireceksiniz? motorları mı değiştireceksinz? anlam kargaşası olmuş

    Bernie amca dediydi sezon başlamadan bu V6 motorları hiç sevmiyorum diye. Demekki bildiği birşeyler varmış.

    Motor kuralını değiştirelim demek; sezon içi gelişimi açalım, bazı elektronik üniteleri değiştirelim mealine de gelebilir.

    Efendiler size diyorum 3 vakte kadar motor kuralları değişecek.

    Prensimiz Sebastian Vettel Fiat Başkanının işaret ettiği gibi 5. şampiyonluğu Ferraride yaşayacak. =)

    —————————————————————————————————————

    Sebastian Vettel gelecek; dertler bitecek. Sebastian Vettel Ferrariyi özlediği şampiyonluklara kavuşturacak. =)

    —————————————————————————————————————–

    Efendiler bakın Bernie benim söylediklerimi söylemiş.

    Rambo(Sebastian Vettel the King; the lord of the races)
    Her hakkı Rambo hazretlerine aittir.

  3. Bernie çok kurnaz bir adam.2 günde bile rüzgarın yönüne göre kararını değiştirebilir.Bu yüzden her şeyi beklerim.

  4. Royal’a katılıyorum ve bende canlı izledim sky’da. Ayaküstü yapılan bir sohbet ve bu laflar yeni değil, Bernie bunları kurallar değiştiğinden beri diyordu zaten.

    Bernie’nin bu laflardaki ciddiyeti şöyle; hani eve misafirler gelirde sizde evin reisisinizdir herkesi karşılar hoşgeldin dersiniz..O ara ayaüstü biri ‘şu iş vardı ne yaptın’ der sende ‘şöyle böyle ya hehe:) ‘ deyip etrafla ilgilenmeye devam edersin..Olay buydu.
    Bende daha çok o ara lafa giren organizatörün lafını ciddiye aldım. Redbull’un v8’i gösteri sürüşü yapmış. ‘bizi alıp sürüklüyordu sesi, insanlar hayran kaldı ve bu sayede birkaç bilet daha sattık galiba’ dedi ve özetle ‘turbo hibrid farketmez 15-20 araçla gelin farketmez sadece ortaya hayranlık uyandıran bir araç çıkarın..Bu bize uyar’ dedi.

  5. ben de skysporttan izledim, ayaküstü bir muhabbetti. pek ciddiyeti yok gibi geldi hatta ecclestone dalga geçer gibiydi.

    honda spora bu motorlar var diye girdi, millet yıllardır çalışıyor. öyle şak diye değiştirilirse F1 şuan kaybettiğinden -ki kaybettiyse eğer- daha fazla kaybeder. 2016 sonuna kadar motorlarda radikal bir değişiklik olacağını sanmam.

    1. Kesinlikle.

      Birden motor kurallarını baştan asagı değiştirirlerse Mercedes ve Honda kıyameti koparır.

  6. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

    Acaba V8 veya v12’lere dönüş yapılabilir mi?FİA’nın kurallarında var mı?

  7. Olaya Amerika mı el attı 😀 şaka bir yana Bernie şu dava sırasında pek fazla bir şeye maydonoz olmuyordu umarım olumlu yönde tekrardan burnunu sokar her şeye.
    Hayallerin ucu bucağı yoktur geçenlerde gene söylemiştim bu motorların yeni versiyonlarını istiyorum 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir