Force India: “Formula 1’in Patronları Takımları Kaçırmaya Çalışıyorlar”

yazar:

kategori:

Force India’dan Bob Fernley’e göre Caterham ve Marussia takımlarının iflasına sebep olan harcamalardaki kriz nedeniyle Formula 1’in 2015’te çok farklı bir spor olacağı konusunda uyarıyor.

Daha fazla finans yaratamayan Marussia ve Caterham takımları artık tasfiye memurlarının kontrolüne geçti ve bu hafta sonu Amerika’da yoklar. İki takımın yokluğu ile bu hafta sonu Amerika’da 18 araç olacak. Ancak daha fazla takımın ilerleyen yarışlarda çekilmesi endişesi var.

Fernley “Daha fazla geçmişe bakmanın bir anlamı yok çünkü orada bulunduk ve 2 sene öncesinde bu krizin olacağını iyi bir şekilde biliyorduk.”

“Sonuç olarak bugün olduğumuz yere bakmalıyız. Ve açıkçası F1’in sahibi olan CVC ile zenginleşip güçlenen 5 takım arasında bir plan olduğu açık. Onların Formula 1’in geleceği konusunda belli planları var.”

“2015’te F1 bildiğimiz F1 olmayacak. Artık bu konu geçti. Caterham ve Marussia kayıpları ile zarar verildi.”

“Ve onlar hedefine ulaşmadan önce kaç takım daha F1’den dışarı itilecek merak ediyorum. Ve daha da önemlisi amaçları ne?”

“Çünkü normal bir F1 programında 3 takımlı araç ya da müşteri aracı fikri çalışmaz.” dedi.

Fernley, Formula 1’in geleceğinin CVC’nin elinde olduğunu ancak o firmanın küçük takımları pek önemsemediğini söyledi.

Fernley “Sorumluluk kontrole sahip olan insanlarda, yani CVC’de.”

“Reklamı iyi bir şekilde yapılmayan insanlar bu konuya ciddi bir şekilde bakıp önümüzdeki senelerde ne yapacaklarına karar vermeliler.” dedi.


Yorumlar

“Force India: “Formula 1’in Patronları Takımları Kaçırmaya Çalışıyorlar”” için bir yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Dün akşam yorum yapacaktım bu habere fakat netimde sorun oluştu şimdi yazıyorum.Belli ki birileri 3.araç için düğmeye bastı olası bir takım azalması araç azalması durumunda bunu kendi 3.araçları ile kapatmak istiyorlar.Eccelstona bu vadde bulunmuş olabilirler.Ayrıca büyük 4-5 takım sadece kendi çıkarları doğrultusunda bir f1 oluşturacaklarsa ilerisi çok tehlikeli olabilir.Küçük takımların hiç yaşama şansı olmayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir