Brawn GP “Takım Emri Yok”

yazar:

kategori:

Brawn GP, Jenson Button’a galibiyet kazandırmak için İspanya’da takım emri uyguladıkları görüşlerini kabul etmedi.

Rubens Barrichello yarışın ilk bölümünü lider götürmesine rağmen 3 pit stop yerine 2 pit stopa çevrilen Jenson Button yarışı kazanmıştı.

Bu yaşananların ardından bazıları takımın Button’a yarışı kazanması için stratejinin 3 pitten 2 pite çevrildiğini söyledi.

Takımın CEO’su Nick Fry “Hayır. Garajın her iki tarafı da yarışıyordu.”

“Jenson fark yaptığı için büyük kararlılık vardı, Rubens’in planı tutmadığı için büyük hayalkırıklığı.” dedi.

Brawn ise Button’u destekledikleri için 2 pite çevirmediklerini, Barrichello’nun son bölümde yavaş kalması nedeniyle stratejisinin çalışmadığını aksi takdirde kazanacak stratejiye sahip olduğunu söyledi.

Brawn “Eğer lastikler ve yakıtlar ile olan tur zamanlarına bakarsanız Barrichello’nun beklenenden çok yavaş kaldığı zamanlar olduğunu görürsünüz. Ve bu onun yarışına mal oldu çünkü Jenson daha fazla yakıt ile daha hızlıydı.” dedi.

Barrichello’nun takım emri uygulandığına inanıp inanmadığı sorulduğunda Brawn “Umarım inanmamıştır çünkü bunu yapmadık. İlk virajda takım emirlerinin olmadığını gördünüz. Rubens harika bir kalkış yaptı ve Jenson’u geçti.”

“Rubens’in yarış kazandığını görmek istiyorum çünkü bu takım için harika olur. Kimseye verilen öncelik yok.” dedi.

Barrichello’nun yarıştan sonra mutsuz olması hakkında konuşan Brawn “Bu doğal. Yenilen her pilot mutsuz olur, ben mutlu olanı takımda istemem.”

“Rubens’in mutsuz olması iyiye işaret çünkü eğer Jenson’un arkasında memnun olsaydı o zaman ilginç olurdu.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir