Lotus, Sauber ve Force India Boykot mu Planlıyor?

yazar:

kategori:

Lotus, Force India ve Sauber takımlarının Amerika GP’yi boykot edebileceği yönündeki iddialar takım patronları tarafından yalanlandı.

Caterham ve Marussia takımlarının iflaslarının ardından özellikle Sauber, Force India ve Lotus takımlarının da durumlarının pek iyi olmadığı söyleniyor. Özellikle Sauber ve Force India, zamanından beri sürekli olarak sporun idare ediliş tarzında değişiklikler yapılması taleplerinde bulunuyorlar ve takımlar arasındaki devasa gelir dağılımından şikayet ediyorlar.

Bu seneki F1 Strateji Grubu toplantılarına ilk 6 takımın katılması, Marussia, Caterham, Sauber ve Force India’dan temsilcilerin olmaması bu takımları sporun geleceğine yön verme konusunda etkisiz bıraktı.

Austin’de çıkan iddialar bu takımların boykot fikrini değerlendirebileceği yönündeydi. Ancak böyle bir boykot ses getirecek olsa da sene sonunda hak ettikleri gelirleri elde edememelerine de sebep olabilir.

Times’a göre ismi açıklanmayan bir takım sorumlusu boykot ihtimalinin % 50 olduğunu söyledi.

Lotus bu iddiaları Twitter üzerinden yalanladı. Gerard Lopez de iddialar karşısında “Bir hikaye çıktığını duydum. Buna cevabım hayır. Biraz da şaşırdığımı söylemeliyim. Diğer takımlarla para dağılımı konusunda toplantı yaptık. Hepsi bu.”

“Böyle bir durumdan haberdar değilim. Nereden böyle bir şey çıktığını da bilmiyorum.” dedi.

Bob Fernley “2 takım gitti ve ticari hak sahipleri gelecek sene 14 araç olma ihtimali karşısında rahat görünüyorlar. Daha ne kadar kaybetmek istiyorlar? Bernie gelecek sene 14 araç olabileceğini söylüyor.” dedi.


Yorumlar

“Lotus, Sauber ve Force India Boykot mu Planlıyor?” için bir yanıt

  1. Bernie gelecek sene 14 araç olabileceğini söylüyor.

    Force India ve Sauber giderse eğer… 20 yıldır izlediğim sporu bırakırım. Zaten can çekişiyor, bitmiş derim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir