Andretti Vettel’e Newey’i Ferrari’ye Getirmesini Tavsiye Ediyor

yazar:

kategori:

Amerikalı F1 yarışçısı ve 1978 dünya şampiyonu Mario Andretti, 2015 yılında Ferrari’ye geçeceği düşünülen Sebastian Vettel’in yanında Adrian Newey’i de getirmesini tavsiye etti.

74 yaşındaki pilot Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte “Michael (Schumacher) ne yaptığını tam olarak biliyordu. Ferrari için Benetton’dan ayrıldı ve birkaç yıl sonra başarılar adım adım geldi. Sonunda rakipsiz kaldılar”

“Aynı şeyi Sebastian’a tavsiye ediyorum. Hatta belkide o Adrian Newey’i takıma katılması konusunda ikna edebilir. Bu kesinlikle ideal durum olur çünkü Ferrari kesinlikle sadece yeni bir sürücüden daha fazlasına ihtiyaç duyuyor” dedi


Yorumlar

“Andretti Vettel’e Newey’i Ferrari’ye Getirmesini Tavsiye Ediyor” için 15 yanıt

  1. Zor iş…

  2. Newey İtalya’ya gitmeyeceğini uzun süre önce söylemişti. Gitmeyi kabul edecek olsa bile, Ferrari’ye gitmek gibi bir ahmaklık yapmaz. Kalan saç taneciklerini de dökmeye niyetinin olacağını sanmıyorum. Takımın aldığı kararların şekli ortada. Kaybettiğin an kötü adamsın. Fenerbahçe taraftarı.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Günay,daha önce bir yarışta Serhan Acar söylemişti:”Ferrari,Domenicali döneminde Neweyi ve Mercedes motor departmanı başını takıma gelmeyi ikna etmiş ancak yönetim değişince onlarda fikir değiştirdi”diye.Yani aslında Ferrariye gelebilir.Vettel bu süreci hızlandırabilir.Tabi söylendiği gibi Newey bu sezon sonu bırakırsa.Arada Brawn gibi balık malık ailem gibi işlere koyulmazsa bence daha çabuk gelebilir.

      1. Newey daha önce yerleşim olarak İngiltere’den ayrılmak istemediğini söylemişti. Artık F1’de bile kalmak istemiyor ki Red Bull ile makul bir yol buldular. Newey-Ferrari işi gerçekten çok uzak geliyor bana. Gelsin derim ama, çok çok zor.

  3. vw-tdi-power avatarı

    Ferrari galibiyete ortak konuma gelsin o yeter benim için. Ferrari taraftarı değilim, o dönemlerini hiç sevmedim Ferrari’nin ama kırmızı araç galibiyete oynamadığında bi anlamsızlık var gridde. Keza McLaren için de aynı temennilerim. McLaren-Ferrari-ve bu ivmeyi seneye daha iyiye taşırsa ki şüpheliyim,Williams çekişmesi izlemek istiyorum.

  4. MSC ve Ferrari nin o döneminin abartılı hale gelmesine sebep çok etken vardı. Araçları hızlı olduğu bir gerçek ama saniyelerle fark yemiş oldukları aracın arıza yapmasıyla kazandıklarıda özümsenmeyecek kadar çokdur ve istatistiklerini şişirmeye yetmişdir. McLaren-Mercedes takımının başarısızlıkları diğerlerinin başarı hanesine eklenmişdir. Hakinen bitişe 500m kala arıza ile aracından indiğinde hatrı sayılır miktarda bir farkla öndeydi ve kazanmaya giderken sıfır çekti.

    1. bu, F2002 ve F2004’ün tarihin en iyi f1 araçlarından olduğu gerçeğini değiştirmez.

    2. hatırı sayılır dediğin 2.ci mscye 40 saniye 3.cü jpmontoyaya tur bindirecek kadar fark.

  5. Schumacher Ferrari’ye tek başına gelmedi, yanında Brawn ve Bryne’ı da getirdi ve kurulan bu efsane kadro ile Ferrari sporda üstünlüğü ele geçirdi.

    Düşünce güzel ama şu anki koşullar çok farklı. Newey’nin Ferrari’ye gelmak isteyeceğini düşünmüyorum. Vettel’de de Schumacher’in cazibesi yok.

  6. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Benim tek derdim Mercedes,Ferrari,Williams,McLaren mücadelesini görmek 🙂

    Birde Sesi düzeltirlerse bu motorla sesi nasıl düzeltirler bilemem.

    V8 veya v12’ye döndük mü tamamdır 😉

    1. v10 istemez misin?

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari taraftarı olarak her türlü bekleyeceğiz.Vettel gelse de yanında Neweyi getirse de getirmese de.Çünkü bu aracın bir tek sorunu yok.Evet,seneye ciddi ve ondan sonraki seneye daha ciddi bir adım atabiliriz ama bu farkı tam manasıyla kapatmaya yetmeyebilir.Ferrari’de şu an kim olsa neden etki edemedi,neden bir şeyleri değiştiremedi konumunda olacaktır.Çünkü bir enkaz var ve yeni gelenler,üzerinde baskı olanları bunları ayıklamakla 2 sezon rahat geçirecekler.Sonra yavaş yavaş bir şeyler oturur gibime geliyor.Uzun vadede uzun süre sonra ilk kez başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

  8. Vettel, Ferrari’ye geçer.
    Vettel, Ferrai’ye Newey’in gelmesini sağlar.
    Newey hayvani bir araç yapar.
    Vettel şampiyon olur.
    Vettel, yine açık ara 2 saniye hızlı araçla Newey’in tasarımında şampiyon olur.
    Böyle bir aracı olmazsa Vettel, takım arkadaşından her yarış tokat yer.
    ****************

    1. bu kadar nefret neden anlamak mümkün değil. bir takımın taraftarı rakip diğer bir takım veya pilottan nefret etmek durumunda mıdır? Niyetim Vettel’i savunmak değil ama 2015 yılında Ferraride yarışırsa takım arkadaşı Ferrarinin son şampiyonu Raikonnen olacak. ona karşı galibiyetler kazanırsa yine balon şampiyon mu denecek?

  9. Vettel veya Newey hayranı değilim ancak Schumacher dönemindekine benzer bir ortaklık ile Ferrari’nin yükselişe geçmesini hangi f1 taraftarı istemez ki? 1996 yılının ilk yarışını nasıl heyecanla beklediğimi hatırlıyorum o zamanlar cine5 veriyordu yarışları yanlış hatırlamıyorsam ve çok heyecanlanmıştım. Vettel ve Newey hatta gönül ister ki Ros Brawn, Rory Byrne ve Aldo Costa hep birlikte çalışsalar. ancak Ferrari’nin bile maddi anlamda bu kadroyu tekrar toplaması çok olası gözükmüyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir