Ferrari, 2010′da Yarışmama Konusunda Ciddi!

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, gelecek sene için planlanan 40 milyon poundluk bütçe sınırı kararının değişmemesi halinde Formula 1′de yarışmayacağını doğruladı.

Takım, bugün Maranello’da yaptığı toplantının ardından planlanan kurallar altında Formula 1′de mücadele edemeyeceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada “Tüm takımlar için yanı kurallar, kurallarda istikrar, FOTA’nın harcamaları düşürme çalışmalarına devam etmesi ve Formula 1′in yönetimi gelecekteki öncelikler.”

“Eğer bu prensiplere saygı duyulmaz ve eğer 2010 için açıklanan kurallar değişmezse, o zaman Ferrari gelecek seneki Formula 1 Şampiyonasına katılmayacak.” sözlerine yer verildi.

2010 için son başvuru tarihi 29 mayıs olarak açıklandı ve Ferrari gibi Red Bull ve Toyota da kurallar değişmezse başvuruda bulunmayacağını söyledi.

Brawn GP, Force India ve Williams gibi bağımsız üreticiler hariç diğer takımların da kurallar değişmezse boykota gidebileceği tahmin ediliyor.

Açıklama şöyle devam etti: “Yönetim Kurulu, Formula 1 Kural çerçevesi böyleyse, 1950′den bu yana 60 yıldır Formula 1′e devamlı katılan üretici olan Ferrari’nin sona yaklaşabileceğine dikkat çekiyor.”

Ferrari’nin tehdidine rağmen FIA kısa süre içerisinde çözüm bulunabileceğini düşünüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir