Ferrari, Başka Seride de “Tutkulu” Mücadeleye Kararlı

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, takımının Formula 1′den ayrılması halinde başka bir seride de aynı tutku ile yarışabileceğine emin.

Montezemolo “Sitemiz ve mailler ile son saatlerde tüm dünyadan aldığımız sayısız destek mesajı için teşekkür ederiz.”

“Tüm dünyadan bize gelen desteği bilmek önemli ve bizi bu karara getiren taraftarlarımızın motivasyonumuzu desteklemesi.”

“Eğer 60 seneden beri yer aldığımız ve zafer bakımından rekorlara imza attığımız şampiyonadan ayrılmaya zorlanırsak, bu sporun değerlerini değiştirmeye çalıştıkları içindir.” dedi.

Felipe Massa da 2 başlı serinin saçma olacağını söyledi.

Massa “Firmamızın neden bu noktaya geldiğini anlayabiliyorum. 2 farklı şampiyona fikri, esnek kanatlara sahip araçlar ve devir limiti olmayan motorlar oldukça saçma.”

“Bu sene, kurallardaki karışıklıkların sadece bizleri değil taraftarları da etkilediğini gördük. 2010 kuralları ile neler olabileceğini tahmin edin.”

“Bir pilot için Formula 1′de yarışmak rüyadır ve benimkisi gerçekleşti. Çocukluğumdan beri Ferrari yarış konusunda benim için hep aynı; bu yüzden Scuderia Formula 1′den ayrılmak zorunda bırakılsa bile ben farklı mücadeleler olacağı ve kırmızıların pistlerde iyi olacağı konusunda eminim.” dedi.

Kimi Raikkonen “Formula 1′i Ferrari’siz düşünmek zor. Ben Mclaren’deyken Scuderia bir noktaydı ve karşılaştırılman gereken rakipti. Buraya geldiğimden bu yana buranın bir takımdan öte, efsane olduğunu anladım.”

“Motora sahip olan herşey ile yarışmaktan keyif aldım ve Formula 1′i her zaman motor sporlarının zirvesi olarak gördüm. Açıkçası eğer FIA tarafından konulan kurallar gibi kurallar olursa bugüne kadar sahip olduğumuz Formula 1′i hayal etmek zor olur.”

“Farklı kurallara göre yapılan araçlarla yarışan pilotları hayal edemiyorum, bu sporun kendisi ve taraftarlar için iyi olmaz. Eğer bu olursa çok kötü olacak ve Ferrari gibi bir firmanın bir başka yerde yarışma isteğini anlayabilirim.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir