Alonso: “Ferrari Pitten Başlamayı Değerlendirdi”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Ferrari’nin güçlü bir şekilde motor değiştirerek Amerika GP’ye pitten başlama ihtimalini değerlendirdiğini söyledi.

Sezon bitmeden 6. motora geçen sürücüler 10 sıra ceza almak durumunda kalıyorlar. Örnek vermek gerekirse bu kapsamda Sebastian Vettel 6. motoruna geçtiği için ceza alacaktı. Vettel komple güç ünitesini değiştirdiği için yarışa pit alanından başlayacak.

Alonso “Monza’daki motor sorunundan sonra motor konusunda kısıtlamalarımız var ve bir kaç salise yavaş kalıyoruz.”

“Aslında geçen hafta 6. motora geçme fikrini ve Red Bull gibi pit alanından başlamayı ya da biraz az güce sahip olup yarışta çok fazla yer kazanmak zorunda kalmamayı değerlendirdik.”

“2. seçeneği tercih ettik bu yüzden burada performans konusunda biraz zayıf olacağız.” dedi.

Alonso, sezonu izin verilen 5 motorla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Alonso “Geride daha iyi bir motorumuz var. Daha iyi olanı Abu Dhabi’de kullanmalıyız bu yüzden bu yarışlarda durumu idare edeceğiz.”

“İyi olacağımızı düşünüyorum.  Bugün güç nedeniyle biraz performans kaybettik ancak yine de bizim için normal olan 6. sıradayım.”

“En geriden başlamaktansa 6. sıradan başlayıp biraz yavaş kalmayı tercih ederim.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari Pitten Başlamayı Değerlendirdi”” için 9 yanıt

  1. dediği gibi bir kaç salise hızlamırdı yani bir şeyin değişeçegi yok

  2. Doğru karar

    Yeni motorla pistten başlayıp ilk 5 e girebilecek potansiyel yok zaten

    1. Pistten değil pitten

  3. Ferrari ve Ferrari taraftarına yeterince fedakarlık gösterildi… epey bir zaman bende bu grubun içinde bulundum. Bunlara süt içirsenizde et yedirsenizde sonunda size tırmalarlar.Adam takımdan ayrılmadığı halde demediklerini bırakmamaya başladılar.Yüksek DF yakalayamadıkları için tercih edilen pullrod sistemi dahi Alonso sorunlu olduğundan bahsedenlermi dersiniz bu sistemi 2010 dan beridir kullanıldığından bahsedenlermi dersiniz… Kendi taraftarları dahi sezonun ikinci yarısında araçlarına performans destekli parça dahi takamadıklarını söyleyemiyorlar. Bunlarda at elan olmaz olsa olsa süt dökmüş tırmıkçı kedi olur.

  4. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Pek farketmezdi nasılsa yine orta sıralarda takılacak.

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari ve farklı cesurca bir şeyler denemek?Baksanıza,adamlar sezon bitmiş,herşey ortada ama kaybedicek bir şey yokken bile muhafazakar kalıp,rutin davranışlarının dışına çıkamıyorlar.Yahu çık değişik taktik ve böyle yaklaşımlar dene be adam!Kombinasyonlar yapın esnetin stratejilerinizi.Pit duvarının da revize edilmesi şart

  6. Yarışsa bile 6.lıktan öteye gideceğini sanmıyorum.Üstelik bu v6 motorlarla Ferrari bana hiç güven vermiyor.Yarış dışı kalsa da üzüleceğini düşünmüyorum.Hatta yarış erken bitti diye sevinebilir.

  7. alonso yarış dışı kalırsa şaşırmam. bu aralar ferrari ile arası bozuk görünüyor. 4 senede tık demeyen ferrari bu sezonda 2 kez yarış dışı kaldı bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir