Formula 1 2015: Pilot Kadrolarında Son Durum

yazar:

kategori:

Formula 1’de sezonun bitmesine üç yarış kala gözler şampiyonluk mücadelesine çevrildi. Buna karşılık takımlar gelecek sezon ki araçlar ve pilot kadrosu üzerinde çalışıyorlar.

Gridde gelecek sezonki pilot kadrosunu resmi olarak doğrulayan sadece Mercedes, Red Bull ve Williams var. Mercedes gelecek sezon Lewis Hamilton ve Nico Rosberg ile yola devam edeceğini açıklarken, Williams Felipe Massa ve Valtteri Bottas ile, Red Bull ise Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat ile yarışacağını duyurdu.

Ferrari’nin Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso ile 2015 yılı için kontratı bulunuyor. Ancak Alonso’nun bu yılın sonunda Ferrari’den ayrılması ve yerine Sebastian Vettel’in gelmesi bekleniyor. Vettel’in Ferrari’deki takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in olması beklense de, Ferrari’nin Alonso’nun tazminatının daha yüksek olması sebebiyle Raikkonen ile yolları ayırıp Vettel-Alonso birlikteliği yapabileceği söyleniyor. Buna rağmen Ferrari Raikkonen’in takımda kalacağını her fırsatta dile getiriyor. Kısacası her iki durumda da Vettel Ferrari’de gibi görünüyor.

Şüphesiz hangi pilotlar ile yola devam edeceği en çok merak edilen takım McLaren gibi görünüyor. McLaren gelecek sezon Honda döneminde gridin en iyi pilotlarından en az bir tanesiyle yarışmak istiyor. Listenin en tepesinde ise Fernando Alonso bulunuyor. Alonso ve McLaren arasındaki görüşmeler şuan için devam ediyor ve İspanyol pilot McLaren’den kısa vadeli sözleşme istiyor. Ron Dennis’in liderliğindeki McLaren ise kısa vadeli sözleşmeye yanaşmıyor. Bu durumda işler çıkmaza giriyor ve görüşmeler uzuyor. Alonso’nun Ferrari’den ayrılmasının ardından McLaren’e geçmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Takımın diğer koltuğu için ise üç farklı aday bulunuyor. Button, Magnussen ve Vandoorne’u henüz ne yapacağı açıklanmayan isimler oldular. Button ve Magnussen her fırsatta takımda kalmak istediklerini söylediler. Şuan için Magnussen’in Alonso’nun yanında yarışma ihtimali daha yüksek görünse de Honda’nın Button’ın takımda kalmasını istediği konuşuluyor. Takımın diğer seçeneği ise Vandoorne’u. Vandoorne’u bu sezon GP2’de yarışıyor ve McLaren koltuğu için ismi geçse de gelecek sezon orada yarışmaya devam edecek gibi görünüyor.

Force India’da Nico Hulkenberg’in takımda kalacağı açıklandı. Takımın diğer koltuğu ise Sergio Perez’e gidecek gibi görünüyor. Hindistanlı takım Perez ile anlaşmaya çok yakın ve Vijay Mallya’nın performansından memnun olduğu Meksikalı pilot ile yola devam edilmesi bekleniyor.

Toro Rosso’da Max Verstappen’in koltuğu garantilendi. Diğer koltuk için ise Alex Lynn, Carlos Sainz, Pierre Gasly ve Jean Eric Vergne aday. Bu dört pilot içerisinde ön plana çıkan ismin FR 3.5 serisini şampiyon olarak tamamlayan Carlos Sainz ve Jean Eric Vergne olduğu düşünülüyor. Jean Eric Vergne’i tecrübesi ve hızı nedeniyle takımda kalması gerektiğini söyleyen Toro Rosso takım patronu Franz Tost’un bu konuda kilit rol oynayacağı düşünülüyor. Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz Vergne’in takımda kalmasının en mantıklı adım olacağını söylemişti ancak Helmut Marko’nun Vergne’in yerine daha genç bir isimle yarışması için baskı yaptığı ifade ediliyor.

Lotus’ta Pastor Maldonado’nun koltuğu sponsorları sayesinde garantilendi. Takımın ikinci koltuk için pole pozisyonu şuanda Grosjean’da. Fransız pilotun sözleşmesinde büyük takımlara geçiş maddesi bulunuyor ve belirsizlik bitene kadar Grosjean’ın Lotus’ta kalacağının resmi olarak açıklanması beklenmiyor. Lotus’un yarış koltuğu için son günlerde Alonso’nun da ismi anılıyor ancak bu seçenek Enstone merkezli takım için pek mümkün görünüyor.

Mali sıkıntılar yaşayan Sauber Marcus Ericsson’ın gelecek sezon kendileri adına yarışacağını açıkladı. Gutierrez’den yıllık 15 milyon , Sutil’den ise 13 milyon dolar gelir elde eden Sauber’in, Ericsson’dan yıllık 20 milyon gelir elde edeceği ifade ediliyor. Takımın diğer koltuğu için ise Sirotkin, Sutil, Gutierrez ve Van der Garde aday. Ancak İsviçre basınında çıkan haberlere göre Sauber zaten McGregor sponsorluğunda yarışan Giedo Van der Garde ile anlaştı. Bu durumda Sutil ve Gutierrez boşta kalacak gibi görünüyor.

Marussia ve Caterham’ın ise neler yapacağı büyük bir merak konusu.

 

2015 Formula 1 Gridi:

Mercedes
Lewis Hamilton
Nico Rosberg

Red Bull
Daniel Ricciardo
Daniil Kvyat

Williams
Valtteri Bottas
Felipe Massa

Ferrari
Kimi Räikkönen
Sebastian Vettel*

McLaren
Açıklanmadı.
Açıklanmadı.

Force India
Nico Hülkenberg
Sergio Pérez*

Toro Rosso
Max Verstappen
Açıklanmadı.

Lotus
Pastor Maldonado
Romain Grosjean*

Sauber
Marcus Ericsson
Açıklanmadı.

Marussia
Açıklanmadı.

Açıklanmadı.

Caterham
Açıklanmadı.

Açıklanmadı.

* Henüz resmi olarak açıklanmadı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir