Mercedes: Gelişim Yasağını Kaldırmak Çok Saçma

yazar:

kategori:

Mercedes 2015 sezonundan önce motorlarda gelişim yapılmasını isteyen rakiplerine bu fırsatı vermek istemiyor gibi görünüyor.

Mercedes yöneticileri Toto Wolff ve Niki Lauda motor kurallarının gevşetilmesinin zor olduğunu düşünüyor.

Wolff: “Motoru yıl içinde geliştirmeye devam etmek istediklerini söylüyorlar. Bence bu tamamen alakasız, sadece daha fazla paraya mal olur ve sıralama yine de değişmez.”

Lauda da motor dondurma kuralının kalkmasının hiç olmazsa 10 milyon avroya mal olacağını söylüyor.

“Buna izin veremeyiz. Bu tamamen saçma ve anlamsız olur. Saçmalık! Mercedes 100 yıldan sonra ilk kez şampiyon oluyor ve şimdi kuralları değiştirmek istiyorlar.”

“Ferrari hala motorunun %48’i üzerinde geliştirme yapabilir. Gelişime açılması gereken hiçbir şey yok. Herşey zaten gelişime açık.”


Yorumlar

“Mercedes: Gelişim Yasağını Kaldırmak Çok Saçma” için 59 yanıt

  1. RENOCU arkadaşlar her şey 1 tarafa RENOYLA MERCEDESIN AMBLEMLERİNİ yan yana koyun neye benzedıklerini bana 1 izah edin BIRAKIN onu bunu

    1. ben renocu değilim de, senin ulu mercedes’in yeni araçlarında reno motoru koyuyormuş duyduğuma göre. bu çok acı bir durum olsa gerek ölümüne mercedes diyenler için

      1. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
        Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

        ccc Abdullah Reyiz ccc

      2. Abdullah abi gerçekler acıdır ama bunlar bilmezlikten geliyorlar işlerine gelmiyor… 1.5-1.6 dizel Renault motorlarımızı kullanıyorlar. Kangoo üretim bantından Citan çıkıyor. Son olarak da Smart Twingo’nun alt yapısını ve şasisini kullanıyor yeni anlaşma ile…

        İki markanın kuruluş yılı buyurun PU 106 BEY 🙂

      3. konumuz f1 sanıyorum

        1. konumuz f1de logo konusunu gündeme getiren sizsiniz. logolarına bakarak mı f1deki başarılarını kıyaslayacağız ?

        2. pu 106 a
          Kas 5, 2014 at 01:25
          RENOCU arkadaşlar her şey 1 tarafa RENOYLA MERCEDESIN AMBLEMLERİNİ yan yana koyun neye benzedıklerini bana 1 izah edin BIRAKIN onu bunu

          Kendi yazdığın dan haberin yok ki senin Otomotiv sektöründen haberin olsun…

  2. adamlar tekel oluşturmak istiyorlar şöyle 5-10 sene bu sene hamilton rosalina f1 serisini millet izlemekten gına geldi.

    tıpkı 4 senelik meşrubat takımı arabalarının kendileri ile yarışı gibi

    yes baby yes yeaah halleri çok komikti adam kendiyle yarışıyordu resmen..

    tıpkı bu sene gibi

  3. Acaba Mercedes neden 100 yıl aradan sonra şampiyon oluyor düşündü mü? Tabiki de kendi kurallarını F1’e uygulattırdığı için.

  4. “Ferrari hala motorunun %48’i üzerinde geliştirme yapabilir. Gelişime açılması gereken hiçbir şey yok. Herşey zaten gelişime açık.”

    Lauda bile ferrarinin motoru bu kuralla bıle %48!!! geliştirebileceğini söylüyorda 😀 bu ferrari mühendisleri bunun farkında mı acaba??

    1. @Toro Rosso o gelişim kaydebilecekleri %48 yer direk performansa etki edebilecek yerler değilde ondan tamamen motorun gelişime açılmasını ıstıyorlar…

  5. minik kediler ulasamadıgı cıgere mundar DER dorumu R engıne (sıngapur 2008)

  6. Onur Gentas avatarı

    Motor dondurma kararı takımlar tarafından alınmıştır doğrudur. Fakat alınan her kararın da doğru olduğunu düşünemeyiz ki bana göre bu yanlış bir karardır. Tamam Mercedes iyi çalışmış ve ortaya güzel bir ürün çıkarmıştır fakat birkaç sene daha Mercedes aynı dominasyonu devam ettirirse sizce F1’de izleyici kalırmı? Her sporda olduğu gibi bu sporda rekabet olmak zorunda. Şu son 4 sene dahi F1’e ciddi anlamda kan kaybettirmişken artık başka bir takımın dominasyonu ile geçecek sezonlar bu sporun ruhunu öldürecektir. Olaya fanatizm gözlüklerimizle değil mantık çerçevesinde bakacak olursak motorların gelişmeye açılması en doğru karar olacaktır.

    1. Gelisim yarisi bir yerde durmaz ki.Bu is +1000 HP nin ustune cikar.Bunu Fiada takimlarda istemiyor.Bence bu is birazda Mervedes izin verseydi onu gecerdike dondu.Ya blof yapiyorlar yada motorlari gizlice gelistirdiler.
      Dominasyon olayina gelince dort yil once Mehmet Gunaydin mi vardi.Ramboda yoktu.

  7. Yenilen pehlivan misali bazı arkadaşlar motor dondurma kuralını sanki Mercedes koymuş gibi davranıyorlar. Daha sene başını hatırlarsak testler başlamadan daha doğrusu ilk yarışa kadar Ferrari ortalığın tozunu attıracak ya da Renault en iyi turbo motoru üretecek diye burdan ahkam kesiyorlardı ne Mercedes önceden hazırlandı ne de bütçesi çok aşırı gibi bir bahaneye sığınmıyorlardı. Şimdi soruyorum ne değişti? Kurallar belirlenmiş biz yapamadık baştan kural koyalım diyorlar. Peki şimdi motor gelişimi açılsa Mercedes farkı daha da arttırsa bunu misal olarak söylüyorum demeyecek misiniz fark çok açıldı Mercedes motoru geliştirmesin sadece diğer üreticiler geliştirsin diye bunun sonu açıkçası geçmişte Renault örneğinde olduğu gibi budur. Mercedes’in gelişim yarışından korkacağını sanmıyorum zaten neredeyse yarısı gelişime açık olacak motorların ki diğer durumda ise tamamen açılırsa zaten üstün olan bir motora sahipken neden daha fazla yatırım yapsın olay tamamen bununla alakalı.

  8. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Altta yorumlarda bazı arkadaşların yorumlarını okuyorum millet bu kuralı Mercedes çıkarttığını sanıyor ama bu takımların ortak kararı.

    ,Mercedes’in korktuğunu sanıyorlar .Ama hepsi yanılıyor.
    Mercedes F1’de her zaman en güçlü motorları üretmiştir bunu kimse inkar edemez.

    Şimdi seneye motorlar açıldı Mercedes biranda en kötü motor konumuna geçmez.
    Motor açılırsa kaybeden;motor fiyatları artacağı için takımlar ve Reno olacak.

    Not:Ferrari’ye bir lafım yok Enzo Ferrari’nin kemikleri sızlıyordur .

    “Aerodinami; iyi motor yapamayanların işidir…”

    1. Mercedes tarih boyunca en hızlı en dayanıksız motoru yapmıştır, Renault en verimli motoru, Ferrari ise en iyisini…..

      1. Şurasınida ekleyelim, bu iş daha burada bitmedi motorlar dondurulmuş durumda, devam eden bir gelişim yarışında kimin ne yaptığını daha iyi anlayacagiz.Hatalar yapılmış olabilir ancak bu hatayı telafi etmeleri için şans vermelisiniz, hem şans vermeyip, hemde yapamadıki yapamadiki demenin bir anlamı yok.Şurası da var, en dayanıklı motoru yine Ferrari yapmıştır.

      2. Onur Gentas avatarı

        Herhalde binek otolardan bahsetmiyorsunuz öyle değil mi?

        1. Yani konumuz F1.

      3. V10 berilyum yasagi 2001 2005 arasi icin dayaniksizlik dogru ama en guclu motoru honda ve toyota uretti.V8 ise hem guclu hem dayanikli idi.Tek takima gelisim izni verilince denge bozuldu.

  9. Yenilen pehlivan gurese doymaz.
    Motorlarin dondurulmasi kurali bastan belli idi.Mercedes ona gore hazirlandi.Reno aglayarak bu isi cozeriz diye dusundu.Ne de olsa daha once olmustu.Anladigim kadari ile Ferrari motor gucu ile aero arasinda tercih yapti.Bunun sorumlusu Mercedes degil.
    At silahini yumruk yumruga dovuselim Amerikan filmlerinde olur.

  10. peki bu neyin korkusu ? birde eğer bu v6 lar devam edecekse mercedesin ciddi bir rakibe ihtiyacı var bence fazla şımardılar eğer audi bu işe girerse mercedesi halt edebilir … belkide audi de bunu düşünüyordur domanicalli yi aldılar belki düşünüyorlardır ….

    1. Dedigin gibi Audi halt ediyor.

  11. Hediye edilmiş bir şampiyonluk FİA görevlisinin çıkıp V6 turbo motorda Mercedes’in en iyi motoru yapacağını 2012 yılında söyledi ve öylede oldu her ne kadar başta kabul etmesek de bu tür gerçekleri.

    Mercedes’in kendine göre korkusu var fabrika takımının dışında motor sağlamış oldukları ekiplerde güçlü ekipler motorlar serbest olduğunda bu takımlar şuan her ne kadar ikinci sınıf motor alsa da fabrika takımında ki motora yakın motor sağlıyorlar gelişim serbest olduğunda Mercedes bunun üstesinden geleceğini bilemiyor ve kıvranmalarının bir nedeni de bu.

    Gelişim yasağı çok saçmaymış neden saçma 500 tane motor departmanın da adam var Renault da bu sayı 250 Ferrari’de 350 gelişme yarışında yine önde olabilirler ama anladığım kadarıyla motor doymuş noktada ve korkuları bu ama gerçekler acıdır öyle yada böyle Renault yakalayacaktır bunu 2015 de göreceğiz.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Reno asla yol araçlarında da F1’de de Mercedes’ i yakalayamadi yakalayamazda .

      1. Reno ve Ferrari’ye az adam almalarını Mercedes söylemedi değil mi?

        1. Size dort sampiyonluk hediye edildi.Bize bir tane hediye edilmis cok mu?Sahi onlar Red Bull undu.

          1. Sen kendini avut Red Bull ile kazandığımız şampiyonlukları bir kenara bırakalım yine öndeyiz fabrika takıma olarak şampiyonluk sayısında 2-1 2005-2006-2014 🙂

          2. Antrax, merak ettim. Ne zamandan beri Mercedes taraftarısınız? Beni sorarsanız 1977-78’de Renault F1’e girdiğim beri Renault taraftarıyım. Renault motoru kazansın da Red Bull veya bir başkası fark etmez. Ayrıca son 4 sezonda Red bull hiçbir zaman Mercedes kadar baskın değildi. ayrıca Red Bull’a dört şampiyonluk nasıl hediye edilmiş? Siz göre geçen dört yılda motorun da hiç bir önemi yoktu. Red Bull sadece şasi ile kazandı. Böyle olduğu içinde son 4 yıl Renault çok rahattı. motorla hiç ilgilenmiyordu. Sadece motoru üretip Red Bull’a veriyordu. Çünkü her şeyi şasi yapıyordu (!).

      2. Neden yakalayamaz ? Sana sadece diyeceğim iyi araştır bir iki bilgi vereyim sana yinede.

        A 180 CDI Mercedes’in sahip olduğu ilk Renault motorlu aracı 1.5 dCi powered by Renault…

        Mercedes C-serisi 1.6 dizel Renault motoruna sahip…

        Mercedes Citan=Orjinali Renault Kangoo’dur ama Renault ile Mercedes arasında ki anlaşma ile Renault hem kasasını hem de motorunu vermiştir tıpkı yukarıda ki saydıklarım gibi.

        F1’e gelirsek Renault’un F1 tecrübesi F1 mazisi yıl olarak süre olarak yanına bile yaklaşamaz.

        1. A180’de Renault motoru olduğunu duyduğumda dünyam yıkılmıştı. İşe gireyimde 3-4 sene para kasar alırım bitane panoramik tavan sport modelinden of ölene kadar binerim demiştim. Ama motorun Renault olduğunu duydum 😀 Dedimki’ aynı kalite nede olsa..Bunu alacağıma Clio alırım 1.5 dci 50 bin tl cebime kalır’
          Renault’un bünyede yarattığı fakirlikte böyle birşey.

          1. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
            Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

            Dacia sandero al 100 bin lira kalsın cebine ozaman

          2. Yıkılacak bir şey yok anlayan kişi için 🙂

      3. Aynı cümlede Mercedes ve Renault ‘u kullanmanız bile Renault’un ne kadar büyük bir iş başardığının kanıtıdır. Yol araçlarında Renault ve Mercedes rakip mi? Mercedes kime hitap ediyor, Renault kime hitap ediyor?Mercedes’in en ucuz aracının fiyatı nerdeyse Renault’un en pahalı arabası düzeyinde. Mercedes lüks araç segmentinin birkaç temsilcisinden biri. İşte böyle bir Mercedes’e karşı Renault Formula 1 gibi bir yerde mücadele ediyor ve toplam şampiyonluklarda da Mercedes’in önünde. Ayrıca Mercedes küçük hacimli dizel motorlarını da Renault’tan alıyor.

  12. Şimdi böyle bir saçmalık olamaz kusura bakma Mercedes.Bu sporda kim dominantsa kurallarla yavaşlatilmistir, yada yavaşlatmaya çalışılmıştir.

    Sizin özelliğiniz nedir, Sürekli şampiyon olun diye istersen bütün gelişimi durdursunlar.Bu tepkiniz korkunun habercisi.Zaten yeni bir motoru daha ilk yılında dondurmak kadar sacma bir kural da olamaz ya olmuş nasıl olmuşsa.Mercedes’in mükemmel bir mühendislik kadrosu var ancak aynı şeyi pist üstü operasyonu hakkında söyleyemeyiz.Hala mükemmel olmadığı tarafları var bana kalırsa.Direk motordan yaklaşık 0,7 0,8 kazandıklarını düşünüyorum.Bunu kaybetmek istemeyecekler tabiki ancak burası F 1.Çok avantajın varsa o avantajını elinden alırlar.Yine boyle olacak sizin de şimarmaniza gerek yok.Neden bu kadar korkuyorsunuzki, güven sorunu mu var gelecek için?

  13. Adamlar korkmuşlar belli.

  14. Aslında suç sizde değil,motorları daha ilk yılında sınırlayan FIA da

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      FiA sinirlamadi dostum Takimlarin ortak karari.

  15. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    He motorlar gelişmesin de 1 saniye hızlı motorla tüm yarışları kazanın. Seyirci yoksa F1’de yok, kendi aranızda adil olmayan yarışlarınızda takılırsınız.

  16. Mercedes başkanı 60 yaşındaki dede çıkıp demedi mi F1de kalmamızı galibiyetler sağlar diye? Her şeyin kurgusu 2010 yılında yapılmaya başlandı.Yoksa F1’e fabrika takımı olarak girmezlerdi.Şimdi de Ferrari’nin ve Red bull’un kendi pisti var motoru bizden iyi yaparlar diye korkuyorlar.Madem gelişim yasağını açmak saçma o zaman bu sene durdurmak neden saçmaydı? Aradan 3-4 yıl geçip öyle dondurmak daha mantıklı değil miydi?

    1. Dondurma kararının altında imzanız yok mu?

    2. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Dostum bu dondurma kuralını Mercedes istemedi ki sen Mercedes zorla dondurmuş gibi söylüyorsun.Bu takımların ortak kararı.

      1. Tamam aynı takımlar tekrar kaldırılmasını istiyor.O zaman yine ortak karar alsınlar.Mercedes neyden korkuyor?

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Ellbet açılacaktır sadece yavaştan alıyor mercedes.

          Yine Ferrari ve Reno dökülecek,bu kadar da iddialıyım.

          Çünkü Mercedes V6’da yenilmez.

          Tek kişi geçebilir o da Honda..

          1. V6da yenilmez gibi bir durum yok.Her şeyin teknik detaylarını ve analizini iyi yaparsan aracın parçalarıyla beraber yenersin.Honda geçebilir diyemeyiz.Belki de Mercedes’ten iyi başlayacaklar.Çünkü Honda eskiden de v6da başarılı olmuş bir takım.

  17. madem hiç etkisi olmazda niçin karşı çıkıyorsunuz. şuna tapa yemiyor desenize

  18. Amerika yarışında Serhan Acar söyledi. Mercedes, Mercedes motoru kullanan diğer takımların motoru tam devirde kullanmasına dayanıklılık gerekçesi/bahanesiyle izin vermiyormuş. Koskoca Mercedes’in kendine güveni bu kadar. Motorlar geliştirilmesin de siz 10 sene yarışları 1-2 bitirin. En azından bu yıl gelişime izin verilmeli. Mercedes 3 sene öncesinden bu sezon için hazırlanmaya başlamış. zaten F1’den çıkmamalarının sebebi de bu sezon. Çeşitli sebeplerle Renault ve Ferrari Mercedes kadar iyi motor yapamadılar bu sezon. Mercedes ve diğer motorlar arasındaki fark kabul edilebilir düzeyde değil. Gelişim izninin çıkması lazım. yoksa F1’in giderek daha fazla seyirci kaybedeceğini düşünüyorum. Renault’un elinde Mercedes kadar eleman ve para yok. Renault son dört sezon şampiyonluk için mücadele ederken yeni motorları geliştirmede gecikti.

  19. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Bu kadar güveniyorsanız bir şey değiğşmez diye niye korkuyorsunuz derler adama. Seneye bu kural değişirse aynı Brawn GP gibi olacaklarını biliyorlar çünkü

  20. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Bastan gelişimi durdurmaya karar vermek yada bunu kisitlamak f1 in doğasına aykiri bence.

  21. yani kurallar degismese idi bir 100 yil daha sampiyon olamayacaktiniz.Gerci siz de haklisiniz rbr ye 4 yil goz yumdular sira sizde tabi.ferrari ye de 2019 da sira gelir galiba..

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Ferrari’ye 90 larda yeteri kadar göz yumuldu zaten bunu es geçmeyin

      1. 90ların en başarılı takımı Mclaren’dir.Ferrari’ye hnagi konuda göz yumuldu? Test izninin olmasını Ferrari mi istedi? Yoksa diğer takımlar kaldırmak mı istedi? Bunu iyi analiz etmek lazım.

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          İlk kez inkar edildiğini duyuyorum.

          Ferrari’ye resmen göz yumdular .O kadar hileli aracı vs.

          Sonrada Redbull’a göz yumdular hileli araçlarıyla.

          1. Ferrari ve hileli aracı? Yıl? Araç? Hangi aracı hileliydi söylesene.Ferrari hiçbir zaman hileli araç yapmaz.Politika konusunda iyi olduğumuz dönemler oldu fakat biz lekeye bulaşmış bir takım değiliz.

        2. 90’ların en başarılı takımı Williams diye biliyorum.

  22. Gerek Wolff’un gerekse Lauda’nın açıklamaları hem iddaalı hemde doğru.
    Özellikle takımlar bir bir kepenk indirirken maliyeti arttıracak hamlelerde
    bulunmak mantıklı değil.Sonuçta bu gelişimler nedeniyle oluşacak maliyet
    bu motoru satın alan takımlara da yansıyacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir