Sutil’in Hedefinde Haas Var

yazar:

kategori:

Bu sene sonunda Sauber’deki koltuğunu koruma konusunda umudu olmayan Adrian Sutil, gelecekte Formula 1’de kalmak için Haas’a göz dikmiş durumda.

Bu sene Sauber adına Sutil’le birlikte Esteban Gutierrz yarışıyorlar. Takım gelecek sene için şimdiden Marcus Ericsson ile anlaştığını duyururken onun yanına Giedo van der Garde’nin gelebileceği; mevcut Sauber pilotlarının ise koltuklarını kaybedecekleri söyleniyor.

Sutil’in gelecek sene için anlaşması bulunuyor ancak anlaşılan o ki Ericsson ve van der Garde’nin sponsorlarının yapacağı ödemeler Alman sürücünün anlaşmasını kaybetmesine neden olacak. Haberlere göre Ericsson’un sponsorları şimdiden 12 milyon dolar ödeme yaptılar ve yakında 4 milyon dolar daha ödeme bekleniyor.

Sutil “Durum artık diğerlerinin elinde görünüyor. En başından beri her şey açıktı bu yüzden bekleyip görelim. Şu anda çok fazla haber çıkıyor ancak önümüzdeki yarışlara odaklanmamız lazım.” dedi.

Haas Formula 1 takımı Formula 1’e 2016’da girecek. İlk senesinde deneyimli bir sürücü arayan Haas için Sutil bir seçenek gibi görünüyor.

Gunther Steiner “Yeni bir takımız ve büyük risklere girmek istemiyoruz.  Harika bir Amerikalı sürücü olursa evet. Ama deneyimsiz bir çaylak yerine deneyimli bir sürücü isteriz.”

“Bir isim veremem ancak Sauber sürücülerini değiştirirse Adrian Sutil pazarda olabilir. Aynı şekilde Caterham ve Marussia pilotları da olabilir.” dedi.


Yorumlar

“Sutil’in Hedefinde Haas Var” için 4 yanıt

  1. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Adrian Sutil’i almaktansa Kobayashi’yi tercih ederim daha iyi.

  2. Austin’de çok üzüldüm yarış dışı kalınca Sauber adına yılın ilk puanlarını alabilirdi

  3. Alsınlar kobe yi…canavar gıbı calışır…Japon nede olsa az yakar cok koşar 😀

  4. Mevcut ekomomik durumu göz önünde bulundurarak Haas gelmekten vazgeçebilir. Fazla bel bağlamamak lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir