Brundle: “Alonso 2009′da Parlayacak”

yazar:

kategori:

Eski pilotlardan Martin Brundle; eğer Renault, Alonso’nun umut ettiği kadar iyi olursa İspanyol pilotun 2009 senesinde şampiyonluğun favorilerinden biri olacağını düşünüyor.

Fransız takımın kış testlerinde en hızlı olmamasına rağmen Brundle, temposunun çok istikrarlı olduğunu ve ön grupta yer alabileceğini söyledi.

BBC’ye konuşan Brundle: “Renault oldukça canlı; sağlam bir tempoya sahip olacaklar gibi görünüyor.”

“Renault – ve ayrcıa Renault motoru kullanan Red Bull, rakiplerine kıyasla tur başına 0,2 saniye gelişime sahip olacaklar. Çünkü kışın motorlarını modifiye etmelerine izin verilmişti.”

“Geçen sene daha az beygir gücü ile yarıştıklarını gösterdiler çünkü gelişimin dondurulmasına daha fazla uyduklarını izah ettiler. Sonuçta diğer takımlar, (Renault’un) 2009 motorunu geliştirmesi konusunda hemfikir oldular”

“Alonso’nun dünya şampiyonluğu kazanabilecek yeteneğe sahip bir aracı olup olmadığını bilmiyorum ama (Alonso) böyleymiş gibi görünüyor.”

“Eğer haklıysa, üçüncü dünya şampiyonluğunu kazanmak için herşeye sahip”

Brundle ayrıca Renault’un, griddeki en iyi pilota sahip olduğunu, Alonso’nun direksiyonda herhangi bir zayıflığının bulunmadığını düşünüyor.

Brundle: “Direksiyona geçtiğinde Alonso’da pek bir zayıflık görmüyorum.Elinde bütün kartları var”

“Tam şimdi 27 yaşındaki (Alonso), bana göre en komple F1 pilotu. Michael Schumacher, Alains Prost kalıbında biri ve onlar 11 şampiyonluk kazandılar”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir