Ferrari Amerika’da Üç Yarış İstiyor

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Marco Mattiacci Formula 1’in Amerika’da sezonda üç yarış yapması gerektiğini düşünüyor.

Mattiacci küçük takımların yaşadıkları sorunlara çözüm olarak daha fazla yarışı öneriyor ve Amerika’ya odaklanılması gerektiğine inanıyor.

“Amerika’da ek yarışlar olmasını isterim. Üç yarış olabilir. Bu benim önerim, daha fazla gelir için bunu düşünebiliriz. Sorun yaşayan takımların ne kadarlık bir bütçeye ihtiyacı olduğunu bilmiyorum, bu kendi iş modellerine göre değişir.”

“Bizim rekabetçi takımlara ihtiyacımız var, küçük demeyeceğim, güçlü ticari desteğe sahip rekabetçi takımlar olmalı. Formula 1’i büyütmak istiyorsak bunun pastayı büyütmekten geçtiğine inanıyorum. Satışlarımızın %30’unu yaptığımız ülkede daha fazla yarış isterim.”

1982’de Long Beach, Las Vegas ve Detroit’te üç Amerika GP yarışı yapılmıştı.

Force India’nın sahibi Vijay Mallya da Amerika’da daha fazla yarış olmasını istiyor.

“Birleşik Devletler büyük bir kıta ve birden fazla F1 yarışına sahip olabilir. Bu ülkede motorsporlarına tutku var, NASCAR, Daytona ve Indy 500 var. Spor burada çok popüler ve iki yarış bile burası için az olabilir.”


Yorumlar

“Ferrari Amerika’da Üç Yarış İstiyor” için 7 yanıt

  1. Ferrari Amerika’ya mı satıldı anlamıyorum. Son zamanlarda sadece Amerika’ya satıyorlarmış gibi davranıyorlar.

  2. amerika pazarı ferrari’nin kalesidir. Doğal orada fazla yarış istemeleri. Amerika kıtasında Ford ve Ferrari vardır. Daha sonra diğer lüks spor arabaları yapanlar.

  3. Yusuf Hitay avatarı

    keşke eski haliyle indianapolis’te de yarışlar yapılsa.

    1. Ben Laguna Seca ve Sonoma’yı isterdim. Indy de iyiydi tabi, en azından tarihi.

      1. Ben de İndianapolis’i isterdim. Ama Pirelli’ler oval viraja dayanamayabilir. 🙂

  4. Ticari olarak güzel fikir. Amerikalılar sever mi gelir mi orası başka. Emin ol Matt, sen baskıları artırıp gelişimin önünü açar ve iyi bir araç yaparsan ve rekabet edersen, amerikada seni orada görmek ister. Yani düşünce güzel ama önce çalışmak lazım.

  5. Ferrari nin amerika pazarını geliştirmek ve kesesini doldurmak için burada daha fazlasını ıstemesı normal…Açgözlü olmak böyle işte…Gerçi ferrari ye 1 milyar dolar da versek bu statükoculukla bir cacık beceremezler….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir