Alonso Brawn’ın Domine Etmesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Brawn GP’nin sıralamaların ardından yarışı da domine edeceğini düşünüyor.

Alonso “Bence Brawn araçlarının yarış performansı sıralamalardan da daha iyi olacak.”

“Sıralamalarda biz yeni lastikleri kullandığımızda aracın kontrolü iyi oldu. Kullanılmış bir sette aracın mekanik yol tutuşu daha önemli. Bu yüzden Brawn’ın performansı yarışta daha iyi olacaktır, bu kesin. Ancak kopacaklarını sanmıyorum.”

“Q1 ve Q2′de aynıydı. Kullanılmış lastikleri kullandılar ve istedikleri zaman % 100 gidebiliyorlar. Yarışta bir kaç tur sonra yavaşlarlar aksi takdirde herkese tur bindirirler.” dedi.

Brawn’ın performansını övmesine rağmen Alonso Brawn GP’nin sezonu domine edeceklerini düşünmüyor.

Alonso “Onlar aracı ilk test ettiğinde herkes şaşırdı. Şimdi ilk yarışa geldik ve o test zamanları gerçekti, herkesten iyiler.”

“Bu doğru ve onların bir ay önce evlerinde otururken şimdi dünya şampiyonluğuna hazır olduklarına inanmak zor. Bekleyip görelim.”

“Şampiyona uzun. Geçen sene de çok güçlü başlayıp 3-4 yarış sonra gridin sonlarında yer alan takımlar vardı. Tur zamanları çok yakın. Birkaç salise aralığında 3 ile 15. sırada yer alabiliyorsunuz. Bu yüzden beklemeliyiz.”

“Ancak kesinlikle ilk 4-5 yarış tek başlarına yarışacaklar.” dedi.

Alonso sezon başlangıcı için daha fazlasını bekliyor olduğunu kabul etse de R29′un kendisine şampiyonluk mücadelesi verecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Alonso “Geçen sene araç sürülemiyordu ve araçta hiç umut yoktu. Bu sene ise azıyla ve çoğuyla ne yazıkki aynı pozisyondayız, zor bir başlangıç yapıyoruz ve performans beklediğimiz gibi değil.”

“Ancak yine de olayları geçen sene olduğu gibi tersine çevirebileceğimizden eminim ancak umarım çok geç olmaz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir