Austin Performansı Red Bull’u Ümitlendirdi

yazar:

kategori:

Red Bull Daniel Ricciardo’nun Amerika GP’sindeki performansının takımın 2015’te Mercedes’i yenebileceği umutlarını canlandırdığını söyledi.

Christian Horner: “Güç farkını hesaba kattığınızda Williams’ı yenmek etkileyiciydi. Şu an beygir gücü olarak 1 saniye kadar kaybediyoruz.”

“Bunun yarısı kadar bile güç farkını kapatabilirsek Mercedes’i zorlayacak duruma gelebiliriz.”

“Abu Dhabi’nin sonuna kadar üreticiler şampiyonluğu savaşındaki ikinciliği korumak için çalışacağız. Bence bu savaşı sonlandırmamız son birkaç puana bakıyor.”

“Ancak sezonu mümkün olduğu kadar üstte bitirmek istiyoruz. Amerika’da her iki sürücümüz de inanılmaz işler çıkardı. Ancak Daniel kötü bir kalkıştan sonra inanılmaz etkileyiciydi.”


Yorumlar

“Austin Performansı Red Bull’u Ümitlendirdi” için 12 yanıt

  1. Amerika performansı belirleyici değil. Mercedes pilotlarının ön bölümde ne kadar zorladıklarına dair elimizde veri var mı? Red Bull’un tek yapabildiği Williams’ı geçmek oldu. O da Williams’ın hatası ile podyuma çıktılar. Williams Mercedes motoru kullanıyor ama Mercedes’in bariz gerisinde. Red Bull ise Williams’tan tabi ki şasi olarak daha iyi durumda.

    Williams’ı geçmiş olmaları Mercedes’le mücadele edebilecekleri anlamına gelmiyor. Bu sene o kadar şasi pisti denilen yerlerde hiç bir şey olmadı. Süspansiyon değişecek Mercedes bitecek dendi hiç bir şey olmadı. Mercedes şasisi ve aerosu söylendiği kadar kötü değil. Mercedes bu konuda söylendiği kadar kötü değil ki bunu geçen sene de göstermişlerdi zaten.

    Red Bull bariz şekilde Mercedes’in gerisinde. Seneye ne olur onu bilemem ama Austin performansına bakarak çok bir şey söylenemez. Williams’ın Mercedes motorlu olması hesaplanarak bu çıkarım yanlış olur.

  2. serhan bile demiyor artık bunu yea. horner nasıl diyor. yea.

    redbull’un en iyi şasiye sahip olduğu sene başından beri belliydi. sadece reno araçları arasındaki farka bakmak bile yeterli. iyi ki en kötü motora sahipler, yoksa yandık 🙂

    ben redbull’un seneye sadece motor güncellemesi ile çıksa bile ferrari’den hızlı olacağını düşünüyorum. 3 ay hiç dokunmasalar bile bu senenin sonunda sahip olacakları şasi ferrari’nin seneye üretecekleri şasiden iyi olacak gibi.

    1. Red Bull ile yarismiyoruz.Ricci biraz yaklasir gibi olunca Rosberg gaza basip farki acti.Adamlar kendi arasinda yarisiyor.

  3. En iyi şasi Mercedes’te diyenlere gelsin bu.Motor pistinde bile Red bull bu kadar iyi oluyorsa gerisini siz düşünün.Seneye az bir şey telafi ederlerse bunu kesinlikle şampiyonluğun 1 numaralı favorisidir.

    1. Yahu en iyi sasiye ayri puan mi veriyorlar.Birde en iyi sasiye sahip olsak fark uc saniye olur.Ustune Alonsoyu alsak dort saniye.Bir dakka bu hic adil olmaz.
      @)

  4. Katılıyorum diğer Reno araçları nal toplarken Redbull aerosu sayesinde yinede belli bir noktada

    Seneye fark kapanırsa ciddi rakip olur çokda güzel olur biraz rekabet olsun artık

  5. Ricci’yi gazladan geçme aman.
    1 sn falan geride değilsin şimdi horner burda bizi yiyorsun. Williams’la aranda downforce konusunda dağlar kadar fark var ki adamlar bu konuda belki Ferrari’den bile iyi değiller gibi.
    Ama sen neredeyse arka kanat takmayacaksın araca, o kadar yere basma gücün var. Hiç hoşdeğil bu açıklama neye hizmet ediyor ki.

    1. sen adamın ne dediğini anlamamışsın, adam motor yüzünden bir saniye kaybediyoruz ama aeromuzla bunu azaltıyoruz demiş…

      1. Anladım birader sadece detaylı konuşmadığım için anlaşılmamış.
        Motor farkı 1 saniye değil onu diyordum bende. Ferrari ile olabilir ama Renault’la değil. 1 sn’den kesinlikle az.

        1. bencede en gücsüz motor ferraride bariz belli

        2. Kesinlikle katılıyorum.Daha önce 2 kere yazdım Alonso DRS ile Amerika’da Vettel’i zor geçti.İzleyenler anlayacaktır.En kötü motor Ferrari’de.Yoksa Sauber’in hali başka türlü anlatılamaz.

  6. amam oyle sanslıkı ıyıde suruyor gerıye dussede yukselebıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir