Toyota, Williams'ın Tavsiyelerinden Faydalandı

yazar:

kategori:

Toyota takımına göre Toyota ve Williams takımları arasındaki ilişki, Toyota’nın Williams’a motor sağlayıcılığından daha da ötede bir konumda.

Toyota’dan Yoshiaki Kinoshita yaptığı açıklamada Sir Frank Williams’ın kendilerine bazı önemli tavsiyelerde bulunduğunu söyledi.

Williams aynı zamanda başka alanlarda da Toyota’nın gelişimine fayda sağladı. Geçtiğimiz sene Toyota TF107’nin hızlı vites sisteminde Williams’ın deneyiminden faydalandığı haberleri ortaya çıkmıştı.

Kinoshita "Frank William, özellikle F1 dünyasının büyük bir parçası olan politika ve bir çok konuda tavsiyelerde bulundu."

"30 yıllık tecrübesinden faydalanarak bize gerçekten çok iyi bir danışman olduğunu kanıtladı ve bize olan katkılarından dolayı gerçekten minnettarız." dedi.

Kinoshita, Williams’ın aynı zamanda kendilerine genç pilotları yetiştirme programında da yardımcı olduğunu söyledi. Japon pilot Kazuki Nakajima bu sene Williams’ın 2. pilotu olarak yarışacak.


Yorumlar

  1. Aynen katiliyorum arkadaslara, her zaman fabrika takimlarinin olmamasi gerektigini bunun yerine ozel takimlara sadece motor destegi vermelerini savundum, Bu sekilde daha adilane ve tasarruflu olacaktir yarislar..

  2. Williams Renault Benetton Renault arası ilişki gibi yani. Williams'ın tecrübesi, Toyotanın motoru güzel iş birliği olur. Zaten iki takım da durumun farkında. Williams 2006 yılından daha iyi bir şekilde gidiyor en azından Toyota motoru Cosworth motoru gibi patlamıyor.:=)

  3. bence toyota yarış takımını satıp Williams ile motor + teknik ortaklık yapmalı, Williams takımı yoluna Toyota'nın imkanlarıyla devam ederse Williams Renault günleri 2 sene içinde geri döner. Üstelik Nico Rosberg gibi pilotları varken bence iki sene üst üste şampiyon olurlar. bende özlediğim Williams'ıma kavuşurum 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir