McLaren’in Alonso Konusunda Sabrı Tükeniyor!

Son çıkan haberlere göre McLaren, Fernando Alonso’ya yaptıkları uzun vadeli anlaşma teklifi konusunda artık hızlı bir karar verilmesini istiyor.

Uzun bir süredir McLaren’in Alonso’yu istediği ve bu konuda bir çok görüşmenin yapıldığı biliniyor. Ferrari’den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Alonso’nun aslında Mercedes’i istediği ve McLaren’den sadece tek senelik anlaşma istediği düşünülüyor. Honda ile yeni bir döneme başlayan McLaren ise uzun vadeli bir anlaşma istiyor.

Haberlere göre McLaren Alonso’ya 2 senelik 88 milyon dolarlık bir anlaşma teklif etti ve artık sezon sonuna gelinmesinden dolayı bir an önce Alonso’nun son kararını vermesini istiyor.

Alonso’nun Amerika’da yaptığı açıklamalar ise kafa karıştırdı. Alonso “Yeni bir şey yok. Gelecek sene ne yapacağıma karar vermedim. Kesin olan bir şey yok.”

“Ferrari ile gelecek sene için hangisinin en iyi karar olduğuna, devam edip etmemeye, bakıyoruz. Ancak geleceğim için en iyi olanı seçeceğim. Kafamda bir şeyler var ancak son 2.5 aydır her hafta farklı takımlarla adım çıkıyor.”

“Ferrari’ye büyük saygı duyuyorum. Sevdiğim bir takım Ferrari için zor bir sene oluyor ve benim için 5 senedir zor.” dedi.

Alonso’nun kararını geciktirmesi McLaren sürücülerini de zor durumda bırakıyor. Ne Button ne de Magnussen gelecekte ne olacağını bilmiyorlar.

Eric Boullier “Fernando’nun Brezilya ile Abu Dhabi arasında karar vermesini istiyoruz.”

“Onunla iyi görüşmeler oldu. Bizimle iyi olabilir ve bu işi istediğini işaret etti. Ancak biz uzun vadeli çözüm istiyoruz, tek senelik değil 3 senelik istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“McLaren’in Alonso Konusunda Sabrı Tükeniyor!” için 39 yanıt

  1. ARTIK IYICE KABAK TADI VERMEYE BASLADI BU HIKAYE. ALONSO KEBAPCI KEDISI GIBI MERCEDESI BEKLIYOR MCLARENDE BASKA PILOT YOKMUS GIBI ALONSONUN NAZLANMASINA ORTAM HAZIRLIYOR. BÖYLE KENDINI KERAMETTEN SAYAN BIR PILOT AKLI BASKA YERDE KALMISKEN O TAKIMA GELSE NE VEREBILIRKI. BENCE GELMESIN BÖYLE EGOSU YÜKSEK CAKAL BIR PILOT MCLARENE YARAR YERINE ZARAR GETIRIR…

  2. ”Ben Mercedes in yerinde olsam Hamilton’u şutlar Alonso ile anlaşırdim veya Vettel ile.Hamiltonun bu sene mükemmel bir araba ile acımasız sürüşleri olmadı.Birçok hata yaptı, arada baba sının divanına oturdu, Rosberg ise zaman zaman mükemmel oldu ancak şampiyon pilot olamayacağı anlaşıldı, baskıyı kaldıramıyor, ne zaman aynada Hamilton u görse eli ayağı birbirine dolaşıyor.Karşısında Alonso gibi arsız savaşçı biri olsaydı, mükemmel olmak zorunda kalırdı hatayı telafi etme şansı olmayabilirdi.Mercedes de bence bunu biliyor, Alonso da biliyor ve bunun için bekliyor.Eğer bu sene Mercedese geçerse %80 15 de şampiyon diyebiliriz”

    kesinlikle katılıyorum..

  3. Görüşmelerin gerçek olduğu, Mclaren’in 3 yıl istediği ve Alonso’nun tek yılda ısrar ettiği bu haberle doğrulanmış oldu. Önemli bir gelişme.

    Ortada başka aday yok. Mclaren’in eli mahkum.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso mclaren’e para için geçecektiyse çok açıklanırdı bence bu anaşma. Adam zaten yıllardır doymuş paraya, sizce şampiyonluk derdindemi para derdindemi. ?

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Bu sadece Alonso için geçerli degil.Hem para hem şampiyonluk derdinde pilotlar.

    2. Ahahah sen bu adamların “en çok kazanan sporcu” unvanını elde etmek için ayrıyetten bir gayretleri olmadığını mı düşünüyorsun? Button yerini Hamilton’a kaptırınca üzülmedi mi sanıyorsunuz? Belki kendileri öyle değiller ama ister istemez çevreleri paralı, kibirli insanlarla dolu, muhabbetleri gayet berbattır bunların… Bunu anlamak için alim olmaya gerek yok. 100 milyon lirayı 2-3 yılda kazanmayı bırak hayatımız boyunca bir arada göremeyiz çoğumuz hatta hiçbirimiz, oturmuş burda bunları tartışırız anca 😛 Konuştukça ve haberleri okudukça muazzam paralar küçük miktarlar gibi geliyor çoğu insana.. 1 milyon euro nedir ki, 10 milyon euro nedir ki 100 milyon euro nedir ki diyen çok dingil tanıyorum.

  5. Bu suyu sanırım birazda Mercedes bulandırıyor. Hamilton-McLaren aşkındaki iniş çıkışa bakılırsa, kendi oyununu Mercedes şöyle kurmuş olabilir;

    Mercedes-Hamilton zaten 1 ay önce anlaştılar. Hamilton’un bu yıl şampiyon olması ya da olmamasına bağlı olarak alacağı ücret için özel bir madde koydular şözleşmeye ve herşeyi sezon sonuna kadar gizli tutuyorlar.

    Bu sahte belirsizlik hem Alonso’nun bir şekilde umutlanmasını saglıyor hem de McLaren’i bekleyen modunda tutuyor ve alterenatif pilot arayışlarını kısırlaştırıyor. Rakip zayıflatma mıdır nedir artık.

    Olurda seneye Alonso boşta kalırsa hiç şaşırmam. İyi de olur, burnu sürter, seneye geri gelir, mezarlıklar vazgeçilmezlerle doluysa, Alonso da vazgeçilmez değildir ve dışarda kalırsa bu kendi hatası olacaktır. Sitedekiler bilir, Alonsoyu hiç sevmem ve desteklemem ama hakkını da yemem harika sürer ve izlemekten keyif alırım. Alonso ve Lewissiz bir F1 şu an için tuzsuz tatsız iyi pişmemiş bir yemek gibi olur.
    Hamilton Mercedes’e geçişinde Simon Fulleri kullandı ve aptal bir vizyona dönüşmüştü bu sene bırakmasına çok seviniyorum tv shirbazından kurtulması iyi oldu. Alonso’nunda bu dehşet vazgeçilmezlik egosu ve 88 milyon gibi nerdeyse bir mekanik bütçe parası talebinden kurtulması lazim.

  6. what's that sound (spä2000) avatarı
    what’s that sound (spä2000)

    Fotoyu görünce şanssız kelebekler ile gıdıklanan atlar geldi aklıma.

  7. Aklınca hamılton un durumuna bakacak ona göre plan kuracak…Tek uyanık sensın bu dunya da…Mc Laren de amma uzattı be masadan kalksınlar bu kadar bel baglamasınlar…Başarılı bır arac yapmaları durumunda baska bır pılotta sampıyon olabılır…

  8. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Fazla naz aşık usandırır demişler. Naza çekiyorsa, kararsızsa McLaren’in yapacağı şey belli: Sana hayatında başarılar deyip masadan kalkmak.

    Kimse bulunmaz hint kumaşı ya da vazgeçilmez değildir. 2 yıl için 88 Milyon $ gibi bir servete rağmen hala kararsızsa vazgeçmek en mantıklısı. Button ve Magnussen ile 1 sene daha devam edilmesi kanaatindeyim.

    1. sanırım bu kumaş bulunamıyor.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bence bu işlerin altından çok farklı bişey çıkacak ve hepimiz şaşıracağız.

    1. Ferrari Rai’yi ikinci defa sutlayip Vet-Alo’yu açıklarsa yuh diye haykiririm. 🙂

  10. Mercedes’in Hamilton’ı bırakması imkansıza yakın. Alonso’nun bu kadar beklemesi pazarlık gücü yaratma, olasılıklarla Honda’nın bu istekli tavrından ne koparırsa kar olabileceğini düşünme(özellikle Mclaren demiyorum, Mclaren’in takım politikası bir sürücü arkasından aylarca sürünmek değildir). Mercedes koltuğunu beklediğini sanmıyorum. A, şu da var ki eğer Alonso Mercedes’te olsa idi gelecek beş yılı rahat bir şekilde tek başına domine ederdi. Alonso’nun günümüz scuderia külüstarri’sinde yaptıklarına bakarsak güçlü bir motor ile f1’in yeni efsanesi olması işten bile değil.

    1. he canım kesinlikle mclaren değildir alonso’nun ayaklarına kapanan 😀

      sabah akşam alonso’nun arkasındna koşuyorlar, bu kadarıda acizliği gösterir ki zaten herkes gülmeye başladı. Zira mclaren ferrari’den bile daha beter durumda olduğu için gitmek kolay değil

      1. Sanatkar beyefendi/hanımefendi, politik okumalar zordur 🙂 politik yorumlamalar yapmak süreci bir bütün olarak okumak, tarihsel arkalan, mavi gökyüzü, kuşlar falan.. 😉

  11. hamilton u bekliyecem diye ortada kalmasin.

  12. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Bırakın ortada kalsın bu naz kimeyse…

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      seneye ikinci pilot olarak Alo’nun yanında yer alsın da gülelim birazzz 🙂 muhahhahaha

  13. Ya kendini yakacak yada Kimi nin başını:) ama Mclaren gibi bir takimda bukadar naz yapan bir pilotta bukadar diretmemeli isterse f1 in en iyisi olsun

  14. Ben Mercedes in yerinde olsam Hamilton’u şutlar Alonso ile anlaşırdim veya Vettel ile.Hamiltonun bu sene mükemmel bir araba ile acımasız sürüşleri olmadı.Birçok hata yaptı, arada baba sının divanına oturdu, Rosberg ise zaman zaman mükemmel oldu ancak şampiyon pilot olamayacağı anlaşıldı, baskıyı kaldıramıyor, ne zaman aynada Hamilton u görse eli ayağı birbirine dolaşıyor.Karşısında Alonso gibi arsız savaşçı biri olsaydı, mükemmel olmak zorunda kalırdı hatayı telafi etme şansı olmayabilirdi.Mercedes de bence bunu biliyor, Alonso da biliyor ve bunun için bekliyor.Eğer bu sene Mercedese geçerse %80 15 de şampiyon diyebiliriz.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Türkiye’de F1’in neden işlemediği belli.

      Sitede birçok kişinin sana yaptığı gibi gülüp geçmeliksin @Erendost 😀

      1. Evet gülüp geçmek istiyorsan, herkes gibi sende özgür bir birey olarak gülüp geçebilirsin.

    2. %80 çok olmuş bence.
      Ban göre %0. Çünkü Mercedes’e falan geçemeyecek Alonso. Alonso gibi birini Mercedes hayatta istemez her ne kadar iyi bi pilot olsa da. Bu gün gibi açık ortada.

    3. bir çok hata dedin de, hangi yarışlar mesela ? sıralama turlarını geçerek cevap verir misin ? hadi onlarıda say, senide kırmayayım. bakalım şu birçok anlayışın nasılmış merak ettim.

    4. hamilton rosbergi ezdi resmen bu sene daha ne olsun onun dışında puan farkının açılmamasının nedeni mekanik sorunlardır şampiyonluğu hakeden de hamiltondur olaki son yarışta çifte puanla rosberg şampiyon olursa haksız yere olmuş olacak …

  15. Daha geleceğine karar vermeyen adamı boşuna bekliyoruz.But&K-Mag ikilisiyle yola devam etmek eniyisi.

    1. Tamam iyi bir pilot istersin ama sen Mclaren sin seni basamak olarak kullanmak isteyen bir pilotta bukadar ısrar edilmemeli

      1. Takımda lider pilotun olmaması ve Honda nın lider pilot istemesinden kaynaklanıyor tüm bunlar.

        1. Haklilarda ama Alo da atına binsin ya nasip desin. Ilk bir iki yıl zorlanirlar belki ama suandaki ferrari den kötü olmaz Mclaren Honda en azından öyle umuyorum.

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Didem kızmış… 😀

      1. Çok naz yaptı Yavuz 🙂 bir karar versin artık Button ve Kevinın durumuda hiç iç açıcı değil.

        1. Button neyse de Kevin dursun bence. Gelecek vaad ediyor.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alo da çok uzattı artık, sanki 16 da mersedes’in garantisi varmış gibi diretiyorda diretiyor. Bence mersedesin lewis ile anlaşmasını bekliyor, 2-3 senelik bir anlaşma imazalnırsa o da ona göre bakacak önüne. Mersedes de bunun farkında, geciktiriyorda geciktiriyor.

    Neler dönüyor şu f1 de yahu..

  17. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    İstemiyorsa hala niye ısrar ediyorlar anlamıyorum takıma zorla birini getiremezsin ki,Alonso mutsuz oldugu yerde çalışmaz.

    Hala ısrar etmemeleri gerekiyor,Alonso resmen McLaren’i basamak olarak kullanmak istiyor,buna ragmen McLaren Hala masada oturuyor saçma!

    Onun yerine Hulk,RAİ,Vet gelebilir .

    Gerçekten şu haberler sıktı artık 🙂

  18. McLaren Hamilton’un ayrılmasından sonra 1 numara görülen bir sürücüye sahip olmadığı için bu sefer sırf onun peşine düştü. Ama bu kadar uzun süre bekleten ve tek bir senelik anlaşma isteyen birisine 2 senelik 88 milyon dolar teklif etmek?

    Kimse kusura bakmasın ama hiç bir Formula 1 pilotuna senelik 44 milyon dolar verilmemeli. Hiç birisine. Bu nedir Allah aşkına ya

    1. İspanyol bir diktatördü yanlış hatırlamıyorsam “Halkı 10 yıl futbol ile yönettim” diyordu. O yüzden büyük paraların dönmesi kaçınılmaz, spor da sonuçta eğlence sektörüne giriyor. İnsanların eğlenceye düşkünlüğü arttıkça eğlence sektöründe dönen bütçe de artıyor, o sektörde çalışanların değeri de… Gerçi bir noktadan sonra artık insanların talep etmesinin de önemi kalmıyor zorlama arz moduna geçiyor kapitalist diktatörya. Kısacası ideolojik-politik gerçeklerin üzerini örtmek, insanların bunların üzerine düşünmelerini engellemek için spor ve bilumum eğlence sektöründe dönen para (ayrılan bütçe) hiçbir yerde yok. =)

    2. ULU a.celık parası olan verır kıme ne

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir