Rosberg’de Şampiyon Olmak İçin Gerekli Öldürücü İç Güdü mü Eksik?

yazar:

kategori:

Nico Rosberg’in son yarışlarda sürekli olarak takım arkadaşına geçilmesi ve pist üstündeki mücadelelerde yenilmesi, Alman sürücünün şampiyon olmak için gerekli olan iç güdülere sahip olmadığı görüşünü ortaya çıkardı.

Sezonun büyük bölümünü şampiyona lideri olarak götüren Rosberg, Belçika’da Hamilton ile yaşadığı temasın ardından bir türlü Hamilton’un galibiyetlerine engel olamadı. Hamilton İtalya GP’den beri tüm yarışları kazanmayı başarırken 2 defa pist üstünde Rosberg’in gerisinde olmasına rağmen geçmeyi başararak yarışı kazandı. Böylece aralarındaki fark 24’e kadar çıktı.

Jacques Villeneuve  “Kritik anlarda Hamilton sadece daha agresif oldu. Ve sadece bu şekilde şampiyon olabilirsiniz.” dedi.

David Coulthard “Nico’yu eleştirmekten neredeyse utanç duyuyorum çünkü o % 95 harika bir sürücü. O benden çok daha fazla teknik bilgiye sahip ve aynı zamanda hızlı.”

“Ama henüz mücadelede gerekli olan sertliği kanıtlayamadı. Sezonun son 2 yarışında bunu sadece şampiyona açısından değil,  aynı zamanda itibarı için acilen değiştirmesi lazım.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg’de Şampiyon Olmak İçin Gerekli Öldürücü İç Güdü mü Eksik?” için 17 yanıt

  1. Durum çok et.Zaten yukarida yaziyor:(Belçika’da Hamilton ile yaşadığı temasın ardından bir türlü Hamilton’un galibiyetlerine engel olamadı).Demek ki, hersey ne olduysa,takim emir verdi.Takim Hemiltonu sampion yapmak istiyor,ve okdar basit.

  2. becerileri buraya kadar zorlamak anlamsız çok zorladığında hilelere başvuruyor

    haminin yaşadıklarını o yaşasaydı şampiyona çoktan bitmişti.

    tipik orta sıra pilotu en iyi araçla bile en iyi durumu 2.lik

    buda onu sıradan yapıyor.

  3. Psikolojik üstünlük Lewis’de Belçika’dan önce efsanevi Bahreyn var aslında bu sezon gerekli cevabı orada vermişti Kendisine sorsanız kovalamayı daha çok seviyor ama yılın savunmasını yapmıştı Bahreyn’de o tarz bi savunma Rosberg’den göremedik göreceğimizi de sanmıyorum pek Hamilton Rosberg’in arkasında başladığı yarışlarda ya start anında geçti ya da yarış içinde geçti geçemediklerinde ise 1 kez atak yapacak kadar yaklaşamadı ama gördük ki yaklaştığında affetmiyor Rosberg ile arasında ki en büyük fark bu. Sene sonunda ki şu çifte puan fiyaskosundan ötürü şampiyonluğu kaybetmez umarım aynı şekilde sene sonunda Rosberg önde olsaydı bu çifte puan olayından dolayı Hamilton’ında şampiyon olmasını istemezdim

  4. Teknik bilgisi süper olan şampiyonluğu haketseydi, garajın en şampiyonu sol lasiği değişen mekaniker olurdu.
    2009 da Barrichello şampiyon olsaydı haketmiş olmazdı Button’a karşı. Aynı olay şimdiki de.

  5. spa ya kadar rekabet vardı ama ondan sonra neler oldu kimse bilemez biliyorum diyende halt eder ancak tahmin eder.ama bir şeyler değişmiş.bu yarışta nico kers yerine hamiltona savunma yapacakken yanlış düğmeye bastım diyor ama bana inandırıcı gelmiyor özelikle yarış foto larını gördüğümde niconun atak yediği anda hiç bir tekeri pist snırlarında değil 2 tekeri bordürlerde diğerleri pist dışında bu yanlış düğmeye basma olayını açıklayabilir ama bu adam bu kadar salak olamazl.fakat bu şampiyonayı kazanmayı hamilton bu yarıştan sonra hak etmiştir kaybedersede çok yazık olur.burasıda bir gerçek ki benim objektifliğimin gereği budur gerisini objektif değil subjektif olan hamiltoncılar düşünsün.

    1. ve hala bu adamın son yarışa çifte puanı kaale almasakda şampiyonluk şansı devam ediyor.demekki bu adam öyle alelade bir pilot değil.yani;barrichello gibi webber gibi değil bu pilotların çok üstünde bir pilot bunuda inkar eden artık ne bileyim f1 izliyor ama bakar kör olabilir.

    2. Rosberg herkesin beklediğinden çok daha iyi çıktı. Oldukça çalışkan ve kendisini geliştiriyor. Ancak bir kez vites kutusundan kalması dışında hiç mekanik sorun yaşamadı. Hamilton yandı, kaldı, frenler parçalandı, bişeyler oldu vs. Bu açıdan düşünürsek Hamilton bariz önde görünüyor. İkisinin de bitirdiği yarışlara bak.

  6. Kanı bende de aynı, Spa’daki temas işleri değiştirdi ve bana kalırsa Mercedes fazla korumacı davrandı. Olay çok büyüdü. Tabi bunda Monaco’daki şüpheli sarı bayrak olayının etkisi büyük.
    Rosberg’in adil ve sert olması gerek. Amerika’da hiç zorluk çıkarmadı, savunma bile yapmadı denebilir. Anlıyorum yavaştı lastiklerden dolayı ama bi içeriyi kapat ne bileyim uğraş yani 2-3 atağı engelleyebilsen belkide Hamilton tekrar atak yapamayacak..Lastikler müsade etmeyecek. Adam göz göre göre Drs ile geldi geldi geldi. Birinde atak yaptı ve içerden yaptı, nasıl kapatmıyorsun ki.
    Herneyse..Az kaldı..Bakalım neler olacak. Geçen senelerde bu zamanlarında bu cümleyi kuramazdık. Sırf bu yüzden Teşekkür etmek gerek Rosberg’e, şampiyon olamasa bile son dakikaya kadar savaşmış olacak.

    1. rosberg’den önce mercedes’e teşekkür etmek gerek. hamilton 1 kez fazladan yarış dışı kalmasaydı, bir kez pitten bir kez de 20’likten başlamasaydı şampiyona yarışı çoktan bitmişti.

      ya da bunlara rağmen rosberg hile yapmasaydı iş yine bitmişti. sen sanırım rosberg’e spa’da çarptığı için, monaco’da hile yaptığı için ve kanada’da şikanı tam gaz kestiği için teşekkür ediyorsun, ki bunlar da şampiyonanın bu kadar uzamasını sağladı.

      bir de son yarışta verilecek 50 puana teşekkür etmek lazım. son dakikaya kadar şampiyonanın uzamasının büyük bir nedeni de budur.

      1. Hayır, ne olursa olsun Hamilton’a göre daha sınırlı yeteneğiyle mücadelesini verebildiği için teşekkür ediyorum. Birşeyler yapmaya çalıştı, zaman zaman Hamilton’dan hızlı oldu. Monaco’da hile yaptığının kanıtı yok ve kanıtsız hile yapmak keskin zeka ister 😀

        Scumi bile daha bariz hile yapmıştı Monaco’da.Hile yapıldığından haberi olmadığını söyleyen pilotta oldu, bizde yedik mesela, singapurda…Senna bile şampiyonluk için ilk virajda Prost’u viraja gömmüştü. Bunlar varken bu spor efsane olmadı mı? şimdi mi herkes böyle şeyleri çirkin bulmaya başladı? Bu bahsettiğim bütün pilotlar şampiyon olan bazıları efsaneleşen pilotlar. Bu konuda bu kadar ağlamaya gerek yok.
        Yarış dışı kalmasaydı falan bunları geçmelisin, eğer bu yarış dışı olayları olmasaydı Kimi’nin 3-4 şampiyonluğu vardı.
        Hamilton’un şu 5 veya 6 pistte yaşadığı spin olayı pitten start alma ve 20.liğe gerileme falan durumlarını ortaya koydu. Ne olacaktı ? Rosberg aracını mı verseydi?
        Sonuç diyorum yani adam iyi mücadele verdi ve Hamilton gibi bir pilotla savaşmak tarihteki hiçbir pilot için kolay olmazdı.

        1. “Hamilton’un şu 5 veya 6 pistte yaşadığı spin olayı pitten start alma ve 20.liğe gerileme falan durumlarını ortaya koydu. ”

          hamilton iki defa sadece araç sorunundan dolayı 20.likten ve bir kez de pitten kalktı. kendi hatasıyla geriden başladığı yarış avusturyaydı. 9. kalkmıştı. 5-6 kez spin atma falan olmadı.

          dediğin şey şampiyonanın uzaması ve bunun en büyük 2 nedeni son yarıştaki puan kuralı ve de hamilton’ın şanssızlıkları, sonra rosberg’in hileleri. en son rosberg’in hızı ve mücadelesi geliyor.

  7. Temel İçgüdü yü izlesin…İç güdüleri canlanır belkim… 😀

    Şaka bir yana spa dan sonra bıraz fazla korumacı oldu…Korkma arkadaş zor yerlerde hamle yap,kanat kır,parcala da atak yapacam dıye bodozlama girme…

    Gecen yarısta vergne zor bır yerde atak yaptı kım onu yerden yere vurdu???Kımse çünkü bodozlama yapılan atraksıyonlar degil….

  8. murat ergin avatarı

    bence son yarışta dramatik bir şekilde şampiyon olacak, ben hamiltonu tercih ederim o ayrı.

  9. Spa sonrasında takımdan nasıl bir muamale gördüyse artık, pist üzerinde mücadeleden kaçınmaya başladı ve şampiyonluk mücadelesi ondan sonra koptu. Sıralamada Hamilton’u geçiyor ama yarış sıralama ile kazanılmıyor. Her şeyi bir kenara bırakıp daha sert oynaması lazım.

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Bence çok doğru bir yorum olmuş. Rosberg psikolojik olarak Spa’da ciddi yara almış olabilir bu sertlik konusunda.

  10. Yusuf Hitay avatarı

    spa’da gördük onun sertliğini. geçiş yapması imkansız bir noktada geçiş deneyip takım arkadaşının yarışını mahvetti.

  11. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Takım arkadaşı Hamilton olunca öyle oluyor. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir