Alonso’yu Güvenlik Aracı Hesaplaması Yakmış

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, güvenlik aracının yarışın başında pistten çıkmaya yakın olduğunu bilseler pite erken girmeyi tercih etmeyeceklerini söyledi.

Alonso dün sıralamalarda hafif yakıt yükü ile piste çıktığı için bugün İspanyol şampiyonun stratejisi yarışın güvenlik aracı arkasında başlaması nedeniyle mahvoldu.

Renault takımı güvenlik aracının daha fazla pistte kalacağını düşündüğü için Alonso’yu 7. turda pite aldı ancak Alonso’nun pite girmesinin ardından güvenlik aracı pistten çıktı.

Alonso “Çok fazla potansiyele sahip olduğumuz bir hafta sonunu bu şekilde tamamlamak üzücü. Takım aracı geliştirmede harika bir iş çıkardı ve aracımız özellikle dün sıralamalarda çok rekabetçiydi. Ancak bugün şanssızdık ve bu yanlış karar aldığımız ve bize karşı olan günlerden birisiydi.”

“Biz güvenlik aracının 10-15 tur daha gideceğini düşündük bu yüzden yakıt almaya girdik ancak o anda güvenlik aracı da çıktı ve kendimizi sonda bulduk. Gridde 2. sıradaydık ancak yarış başladığında en gerideydik. Yarış bizim için orada bitti.”

“Bahreyn bir başka test olacak ve önümüzde Barcelona da var. Gelişimi sürdürmeliyiz.” dedi.

Nelson Piquet “Bugün koşullar zordu ve gerçekten görüş çok kötüydü. Aracı pistte tutmaya çalıştık ancak bu kolay değildi. Yarışta bazı kötü anlarım oldu ancak aracı devam ettirmeyi başardım. Ancak çok zaman kaybettim ve en geriye düştüm. Artık Bahreyn’e bakıyorum ve umarım kuru bir yarış olur ve araçta bazı gelişimler olur.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir