Alono: “Sıradaki Üç Yarış Hayati Değerde”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’un şampiyonluk mücadelesindeki yerini sırasıyla İspanya, Monako ve Türkiye’deki gelecek üç yarışın göstereceğine inanıyor.

İspanyol pilot ve takımı, sezonun ilk 4 yarışında 5 puan toplayabildi ve R29, zirveye yakın olma adına yeteri kadar rekabetçi bir görüntü sergilemedi.

Alonso, takımın gelecek üç yarışta ortay koyacağı güncellemelerin sezon için belirleyici olacağını düşünüyor.

Alonso: “Önümüzdeki üç yarışın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum, İspanya , Monako ve türkiye.”

“Aşağ yukarı bütün takımların gelecek üç yarışa bütün büyük ğarçaları getireceklerini düşünüyorum”

“Takımlardan bazıları herşeyi Barselona’da kullanacak bazıları ise birazını Monako’ya taşıyacak, son parçaları da Türkiye’de kullanmak üzere tutuacak.”

“Bu yüzdne daha sonrasında kimin şampiyonluk kimin podyum mücadelesinde olacağını, kimin de herşeyin dışında kaldığını göreceğiz”

Renault pilotu ayrıca, şu ana kadar yarışları kazanan iki takım Brawn ve Red Bull’un, büyük bir üretici tarafından desteklenmemelerine rağmen bütün kaynaklara sahip olduklarını söyledi.

Alonso: “Göreceğiz. Şu andaiki özel takımın önde gittiğini düşünüyorum ama onlar büyük takımlar. Bir zamanlar onları küçük takım olarak gösterdiğimizi unutamayız ve şimdi pek küçük değiller. Red Bull ve Brawn kynaklara sahip, belki de Renault’tan bile fazla, REnault’tan daha fazla donanıma da”

“Bu, farkında olmamız gereken bir şey. Renault ve Mercedes’in paralarını motorları geliştirmye harcaması ve sonra da Brawn ve Red Bull’a verip şampiyonluk mücadelesi yaptırmaları bir ayıp. Ama işler böyle yürüyor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir