Horner: “Mercedes ile Olan Güç Farkını Kapatmak Çok Zor”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Renault’nun Mercedes ile olan güç farkını kapatmasının çok güç olacağını düşünüyor.

Renault ve Ferrari, Mercedes’in büyük bir üstünlüğe sahip olması nedeniyle sezon içerisinde motor gelişimine izin verilmesi için zorluyorlar.

Horner “Çok zor bir durum çünkü şaside gerideyseniz geliştirme şansınız oluyor. Motor ve yeni teknolojide ise henüz olgunlaşmamış bir teknolojiyi açığa çıkarıyorsunuz. Bu yüzden üreticilerin düzelmesi çok zor.”

“Son senelerde bizi yavaşlatmak için bazı kural değişiklikleri oldu. Egzoz beslemeli difüzör, çift difüzör, esneyen karoser, motor haritası gibi bir çok şey sürekli değişti.”

“Ancak motor dondurulduğu için dokunulmaz bir şey bu yüzden rakiplerinle farkı kapatmak çok zor oluyor.” dedi.

Horner, son 4 şampiyonluğun ardından bu sene kaybetseler de bu senenin kendileri için en büyük başarılardan birisi olduğunu söylüyor.

Horner “Bana göre bu sene takımımın başardıkları Formula 1’deki en büyük başarılardan biris.”

“Sezon öncesi testlerde başladığımız yere bakarsanız, şampiyonada bu konumda olmak, Mercedes dışında kazanan tek takım olmak, 3 yarış kazanmış olmak ve takımlar şampiyonasında 2, pilotlar şampiyonasında 3. sırada olmak çok büyük bir başarı.”

“Bu dikkat çekici bir geri dönüş. Sezon öncesinde neredeyse hiç test yapmamamıza, beygir gücü eksikliğine rağmen Mercedes motorlu araçlarla mücadele edebildik.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Mercedes ile Olan Güç Farkını Kapatmak Çok Zor”” için 4 yanıt

  1. Mclaren de bir ara egzozdan dolayı testte patlamıştı ama sezona çok iyi başlamıştı. Hangi sezondu hatırlamıyorum, sidepodları U şeklinde olan araç olmalı.

  2. Katılıyorum Mercedesi çıkarırsak sezon öncesine göre mükemmel bir iş yaptılar.

    Nasıl bir şasi yapıyorlar akıl alır gibi değil Mercedesin kendi motoru REdbullda olsa 8 sene üst üste filan yaparlardı herhalde

  3. Horner neden bu kadar endişe verici konuşmuş.Bence gayet iyi durumdalar.Motoru da değiştirebilecekler gelecek sezona.Şampiyonluk yarışında olmamaları için hiçbir neden yok.

    1. Horner olayları fazla dramatize edip bunlardan fayda sağlamakta usta birisi normaldir böyle acıklamalar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir