2014 Brezilya GP 2. Antrenmanlar – Rosberg Lider

2014 Formula 1 şampiyonasının 18. yarışı olan Brezilya GP öncesinde 2. antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

Sabah bölümünde de en hızlı isim olan Rosberg, ikinci seansta 1.12.123 yaparak günü ilk sırada tamamlarken onu yine takım arkadaşı Lewis Hamilton 0.2 sn geriden takip etti. Hamilton pist dışına taşan isimlerden birisiydi.

Bol olaylı geçen seansta Ferrari pilotu Kimi Raikkonen 3. hızlı isim oldu. Raikkonen sabah seansında olduğu gibi yine pist dışına taştı ancak seansı sorunsuz bir şekilde 3. sırada tamamlamayı başardı. Raikkonen en hızlı dereceden 0.8 sn yavaştı. Raikkonen’in takım arkadaşı Fernando Alonso ise aracında alevlerin yükselmesiyle birlikte seansı erken kapattı.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo seansı 4. sırada tamamlarken onun arkasında Williams sürücüleri Valtteri Bottas ile Felipe Massa yer aldılar.

Alevler içerisinde kalan Alonso erken ayrılmasına rağmen 1 sn geride 7. olmayı başarırken onun Daniil Kvyat, Sebastian Vettel ve Kevin Magnussen yer aldılar.

Lotus pilotları Pastor Maldonado ve Romain Grosjean 11 ve 12. sıralarda yer alırken onların arkasında Force India’dan Nico Hulkenberg yer aldılar.

Seans Alonso’nun olayı dışında Vergne ve Gutierrez için de kırmızı bayraklarla durduruldu.

Force India pilotu Sergio Perez, sabah aracını kullanan Daniel Juncadella’nın geçirdiği kaza sonucunda aracının yetişememesi nedeniyle seansa katılamadı ve bugünü sürüşsüz kapattı.

 

 

Poz Pilot Takım Derece
1 Rosberg GER Mercedes 1’12.123
2 Hamilton GBR Mercedes 1’12.336
3 Räikkönen FIN Ferrari 1’12.696
4 Ricciardo AUS Red Bull 1’12.956
5 Bottas FIN Williams 1’13.035
6 Massa BRA Williams 1’13.099
7 Alonso ESP Ferrari 1’13.122
8 Kvyat RUS Toro Rosso 1’13.254
9 Vettel GER Red Bull 1’13.333
10 Magnussen DEN McLaren 1’13.479
11 Maldonado VEN Lotus 1’13.497
12 Grosjean FRA Lotus 1’13.714
13 Hülkenberg GER Force India 1’13.882
14 Gutiérrez MEX Sauber 1’13.902
15 Sutil GER Sauber 1’14.204
16 Button GBR McLaren 1’14.209
17 Vergne FRA Toro Rosso 1’17.171
18 Perez MEX Force India

 


Yorumlar

“2014 Brezilya GP 2. Antrenmanlar – Rosberg Lider” için 25 yanıt

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rai yumuşak lastikler le iyi gözüktü pist kısa olduğu için mercedes pole mücadelesinde en fazla 1 sn fark atar ferrariye 2sn den iyidir 🙂

  2. Vettel ve redbullun açık ara yarışlarından sonra düşman olanlar mercedese düşman değiller gerçekten insanları anlamıyorum arkadaşlar vettelin sezonlarını araştırın bakın hangi yarış sondan başlasın yarışı kazanıcak kapasite vardı redbull aracında hatta ilk 10 dışında başlasa bile ferrari ve özellikle mclaren zorluyordu ama gel gör ki vettele araçla şampıyon oldu diye atıp tutanlar bu sene ham ile rosberge bu araçlarla ne yaptınız diye sormaz mı pardon biz körüz toplum olarak hamilton saf hızlı bir pilot vettel ise sümüklü bir çocuk çünkü neden webberle kavga ediyordu sürekli telsiz felan vesaire tabi kolay alonsoya hop babam diye yol veren bir arkadaşı var hiç bir şeyine karşı çıkmayan illaki böyle sorunlar olmucak ki telsizden sızlanma bebeklik değildir her pilot yapar. arkadaşlar bu düşünceleri geçin bunları. kendinizi avutmayın böyle ergen düşüncelerle.Mercedes açık bir üstünlük içinde şimdi size soruyorum kim araçla şampıyon olmuş ??

    1. umitisbilen avatarı

      Son soruna cevap veriyorum, Vettel

  3. Yusuf Hitay avatarı

    daha 2. antrenmanda 2012 pole derecesi geçildi. 09-10 ve 13 te yağmur olduğu için kıyas yapmak zor ama yarın yağmur olmaz ise 2011 ve 2008 dereceleri bile geçilebilir. geçen yarışta 2013 derecesi geçilmişti ancak bu pist tam da bu motorlara uyan bir pist. ha hızlar artsa ne olur ses yok derseniz ona yapacak bir şey yok 🙂

    bu arada lastikler çok ilginç şekilde aşınıyor burada. bu hafta acayip olaylar görebiliriz. zaten sezon sonuna geldikçe motorların ömrü bitmeye başladı, antrenmanlarda kullanılan eski parçalar patır patır dökülmeye başladı.

    eğer ki bu yarışı hamilton alırsa, ben onun yerinde olsam son yarışa son sıradan yepyeni motorla başlardım. zaten gridde kendi hariç 17 araç var, bunların biri hariç hepsini pata küte geçebilecek araç da var. yeni kurallarla birlikte yas marina geçiş yapılmayacak bir pist de değil, hele hele mercedes motorunuz var ise.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      2011 öncesi sıralama turlarına hatırı sayılır miktarda benzin yüküyle çıkılıyordu tabii, onu da atlamayalım.

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Hiç motor patlatan oldu mu ?

      1. Yusuf Hitay avatarı

        alonso’nun araçta bayağı bir yangın çıktı ama ne tip bir hasar var bilmiyoruz. onun dışında birçok araç kenara çekti.

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Gördüm şimdi video’yu. Hakikaten motor fena yanmış. Pat Fry’da ”Yangın, dürüst olmak gerekirse uzun yollar katetmiş bir Cuma motoruydu” demiş. Cuma ve cumartesi günlerin de farklı motorlar kullanılabiliyor mu ?

          1. Yusuf Hitay avatarı

            cuma günleri eski motorlar kullanılıyor. hatta bana kalırsa bu kıtlık dönemlerinde o motorlar bile tam güçte kullanılmıyordur. belki de cuma antrenmanlarında heveslenip sonradan hüsrana uğrayan takımların başına gelenlerde de bu durumun parmağı olabilir.

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Olabilir.

    3. Interlagos rakım olarak görece yüksek olduğu için atmosferik motorların oldukça güç kaybettiği söyleniyordu. Şimdiki turbo motorlarda bu sorun olmamalı. Bu da fark yaratmış olabilir.

  4. Duman yanmaz

  5. Pirelli’nin lastiklerde tutucu olmaması Raikkonen’e yaramış görünüyor

    1. Antremanlara bakıp konuşmamak lazım sonuc her zamankı gıbı husran olabılıyor Ferrari adına 🙂

      1. Ferrari’nin iyi gözüktüğü antrenmanlarda (Alonso’nun 3. olduğu antrenmanlar yani 🙂 ) dahi Raikkonen’in 10. sıralarda dolaştığını gördü bu gözler. Bir gelişme olduğu muhakkak. 😀

        Ayrıca uzun sürüşlerde sadece Ricciardo ve Rosberg’den yavaştı. Hamilton’ı da sayarsak bu hafta bir podyum mücadelesi görebiliriz. Ha ama çok ümitlenmemek gerek yine de dediğin gibi. 🙂

        1. aynen 😉

    2. Antrenmanlara göre yorumda bulunmak pek doğru değil, sezon başından beri bir çok kere bu durumlar yaşandı ama hep hüsran oldu.

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Merhaba yoldaş, yorumuna katılıyorum.

      2. Ben de zaten Ferrari’den ziyade Raikkonen’in iyi göründüğünü belirtmek istedim.

  6. Seans o kadar çok durdu ki ne izleyenler ne pilotlar nede takımlar hiç bir şey anlamamıştır:)
    Aslında Pirelli buraya daha muhafazakar davranıp daha sert hamur lastikler getirecekti ancak
    başta Massa olmak üzere bazı pilotlar çok laf edince lastik hamurları değişti umarım yarışta
    lastikler belirleyici olmaz ve bazı pilotların yarışını mahvetmez.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      bu sefer çarşıya uğramadan geri döndü. :F

    2. Aynı şeyi 2001’de de yapmıştı galiba. Bu yolun adi Kimi’nin yolu olsun. 🙂

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Evet 2001’de orası açıkmış ve sorunsuz geçmiş, 2012 malum 😀

  7. bu Pirelli nasıl lastik yapıyo tum pilotlar telsizden sovup durdu alın size yumuşak lastik der gibi Rosbergın lastığınde boğaz koprusu gıbı yarık oluşmuştu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir