Rosberg, Lastik Aşınması Sorunu Beklemiyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Brezilya’da cuma günkü lastik aşınma sıkıntısının hafta sonunun geride kalan bölümünde etkili olmasını beklemiyor.

Dünkü antrenmanları ilk sırada tamamlayan Rosberg, lastik aşınması nedeniyle büyük sorun yaşamıştı.

Rosberg “Çok aşırı sıcaktı. Bu pistte geçmişte hiç bu kadar yüksek asfalt sıcaklığı görmemiştik. Yeni asfalt olduğu için her nasıl olduysa daha sıcak oldu, bu yüzden lastikler tamamen aşınıyordu. Lastiklerde balon oluştu ve lastikler parçalanmaya başladı. Bu çok aşırıydı.”

“Böyle bir şeyi çok sık görmüyoruz ve biraz endişelendik. Bu konuya dikkat etmeliyiz. Ancak pazar günü daha serin hava şartları beklediğimizden dolayı sorun olacağını düşünmüyoruz.”

“Bugün oldukça normal bir gündü. Olağan dışı olan şey asfaltın çok farklı olmasıydı. Geçen seneye göre daha pürüzsüz ve çok farklı. Bu da araçta etkili oldu. İlk başta denge tamamen farklıydı, çok fazla önden kayma vardı.”

“Ardından ayarları pist koşullarına adapte ettik. Ön tarafı yumuşatıp arka tarafı biraz sertleştirdik. Böylece arka taraf daha sert çalışmaya başladık ve önden kayma azaldı.”

“Bu işe yaradı ve oldukça rahat hissettim. Tek tur iyiydi. Uzun sürüşlerde çok fazla yakıt koyduk ve sürekli öyle çalıştık. Ardından pazar günü için çok fazla tur attık.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir