2014 Brezilya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 18. yarışı olan Brezilya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Özellikle Williams pilotlarının da yaklaşmasıyla oldukça heyecanlı geçen sıralamalarda Rosberg,  1.10,023’lük derecesiyle en hızlı isim olarak Amerika’dan sonra bir kez daha pole pozisyonunu kazandı.

Rosberg sıralamalara kadar gerçekleştirilen tüm seanslarda da en hızlı isim olmayı başarmıştı. Ancak şampiyona lideri Lewis Hamilton, sıralamalarda farkı 0.033 saniyeye kadar düşürmeyi başardı. Hamilton’un son hızlı turunda bir yerde frenlemede sorun yaşayarak zaman kaybettiği görüldü.

Williams’ların oldukça hızlı olduğu sıralamalarda kendi evinde yarışan Felipe Massa, pole pozisyonundan sadece 0.2 sn geride 3. olurken onu takım arkadaşı Valtteri Bottas takip etti. Her iki Williams sürücüsü de son haklarında ilk sektörde sırasıyla en iyi dereceleri elde ettiler ancak turun devamında yavaş kalınca turu tamamlamadan pite döndüler.

Mercedes ve Williams pilotlarının arkasında en hızlı isim McLaren pilotu Jenson Button oldu. Geleceği belirsiz olan Button, pole pozisyonundan 0.9 sn yavaş kaldı.

Red Bull pilotu Sebastian Vettel, son anda hızlanarak 6. sıraya yükselirken onu McLaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen takip etti.

McLaren’e geçmesi beklenen Fernando Alonso, sıralamaların ilk 2 seansında takım arkadaşından geride görünse de son seansta elde ettiği derecesiyle 8. sırada yer aldı. Bu hafta sonu daha güçlü görünen Kimi Raikkonen ise son seansa kalanlar içerisinde pozisyonunu geliştiremeyen isim oldu ve 10. sırada kaldı.

Red Bull ile güçlü bir sezon geçiren Daniel Ricciardo, son seansta takım arkadaşı Sebastian Vettel’e geçildi ve 9. sırada kaldı.

Sauber’den Estaban Gutierrez 11. olarak son seansı kıl payı kaçırırken takım arkadaşı Adrian Sutil 13. sırada yer aldı. Aralarında ise Force India’dan Nico Hulkenberg kendisine yer buldu.

Toro Rosso’dan Daniil Kvyat 14. olurken Lotus umut verici başlangıca rağmen ilk seansta elenmekten kurtulamadı. Grosjean 15, Maldonado ise 18. sırada kaldı.

 

Poz Pilot Takım Derece
1 Rosberg GER Mercedes 1’10.023
2 Hamilton GBR Mercedes 1’10.056
3 Massa BRA Williams 1’10.247
4 Bottas FIN Williams 1’10.305
5 Button GBR McLaren 1’10.930
6 Vettel GER Red Bull 1’10.938
7 Magnussen DEN McLaren 1’10.969
8 Alonso ESP Ferrari 1’10.977
9 Ricciardo AUS Red Bull 1’11.075
10 Räikkönen FIN Ferrari 1’11.099
11 Gutiérrez MEX Sauber 1’11.591
12 Hülkenberg GER Force India 1’11.976
13 Sutil GER Sauber 1’12.099
14 Kvyat RUS Toro Rosso 1’11.423
15 Grosjean FRA Lotus 1’12.037
16 Vergne FRA Toro Rosso 1’12.040
17 Perez MEX Force India 1’12.076
18 Maldonado VEN Lotus 1’12.233

 


Yorumlar

“2014 Brezilya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in!” için 97 yanıt

  1. rai gercekleri avatarı
    rai gercekleri

    yarin rai danieli startta alacak.
    daniel pozisyonunu geri kazanacak.
    sonra raiyi vettelli danielli alonsolu buttonlu grubun 1.5 saniye gerisinde izleyeceksiniz.
    nefeslerinizi tutup drs mesafesine gelsin diye umutlanacaksaniz.
    o da ne?!
    radi o grubun 3 saniye gerisinde.
    aman allahim!
    rai bir sonraki tur 13 saniye geride 🙁
    ne cektin be rai 😀 😀

  2. Startta rosberg hamiltona kapanmak yerine massayi kontrol etmezse massanin viraj girisi lider olmasi supriz olmaz. Ros dan cok daha iyi start alan biri massa.

    Tabi massayi engellemek isterken hamiltona gecilmesi de mumkun. Rosbeegin isi biraz zor startta.

  3. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules
  4. Bu kimicileri anlamak mümkün değil. Arkadaş herkes pistteyken gonderseler trafik te yolladılar diye sizlanirlar.kimse yokken gönderseler pist soğukken yolladılar diye sizlanirlar. Nasıl göndermeleri lazım acaba piste.

    1. Siyasete atıl politika yap, buralarda yazık etme kendine.

      1. Niye bahane söyleyenlerin ki doğru oluyor da arkadaşın söylediği mi yanlış oluyor? Senin fikrin ne söyle öğrenelim.

        1. Tartışmaya giriş şeklin bile yanlış çünkü rai lehine bütün yorumları bahane olarak görüyosun veya görüyorsunuz, kim kimin tarafıysa abuk politikacılar gibi yorumlarda bulunmasını yanlış buluyorum rai, veya alo taraftarı olsun olmasın fark etmez.

          Fikrime gelince madem piste 1 dk civarı önde çıkıyor kimi neden 2. turu da denemiyor veya denettirmediler rai nin mi tercihiydi yoksa takımınmı, takımın tercihi ise tam olarak amaç neydi bunu merak ediyor rai ciler. Rai ciler bunu dile getirmiş bu başlık altındaki yorumlarıyla nebi de her zamanki gibi, destekliği pilotu örnek alıyor belliki, politik bi yorumda bulunmuş.

          Ayrıca bazıları rai, alo nun arkasında kalırsa yine baheneler gelir yok ön yok arka diye. Ben öyle bir demeç görmedim bugün sıralama turlarından sonra hatta aksine sürmekten zevk aldım araç iyi gibi yorumlarda bulunmuş rai. Budamı gol değil.

        2. Raikkonenin tek tur deneyeceği piste çıktığı zamandan belli değil mi?Son cümlen hakkında yazayım Raikkonen öyle diyor da burdaki fanatik taraftarları yine bahaneler ardına sığınıyor.Ayrıca burda söylenen 1000 tane bahaneyi gördün mü bilmiyorum çünkü Raici arkadaşlar bahaneden başka bir şey üretmiyorlar.

  5. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    O değil burada seviyeyi düşürmeye çalışan pek çok adam var ve bunu kasıtlı olarak yapıyorlar. Son dönemlerde iyi işler yapan site yönetimi el atmalı o konuya da.

  6. Muhtemelen yarın Hamilton’un başına bir iş gelecek. En iyi ihtimal orta sıralarda bir yerde yarışı bitirecek belkide yarış dışı kalacak. Bahaneside zaten kötü olduğu bir pist. Sevmiyor burayı.
    Böylece son yarışa çifte puan avantajı ile büyük bir heyecan bırakmak. Müthiş bir sene finali yapmak ve bu heyecan ile aslında F1 in hala çok heyecanlı ve motorsporlarının zirvesi olduğu yalanını dünyaya haykırmak. FIA ve Bay E nin yapmak istediği budur. Büyük ihtimal sporun geleceği için iki hafta bir tiyatro izleyebiliriz.

    1. Ha birde yarın Massa büyük ihtimal podyuma çıkacak ve Brezilya taraftarının gazı alınmış olacak.

    2. Senin o dediklerin anca olsa olsa bizim süper lig de olur..

      1. Yarın görelim bakalım.

  7. Nihayet guzel bir siralama seyrettik bu sene, yarin Rosberg yarisi alir diyorum, cunku Massa`nin startta Hamilton`u avlayacagini dusunuyorum, belki Rosberg`i bile avlayabilir. Massa yarin bi aksilik olmazsa podyumda olur.

    Ferrari yine Rai`nin siralamasinin icine etti, arkadasim neden herkes garajda beklerken adami piste yolluyorsunuz? bu kacinci.. 2 tur attiracaksan neden ikinci turu attirmiyorsun? Son turlarini atan pilotlarda ilk tur atan pilot Rai olurken son tur atan pilot Alonso. Valla siyirmaya az kaldi..

  8. Vay be 1 seneyi daha bitireceğiz bu sene de böyle gelip geçti 😀

  9. Massa’nın son turu, bugün neden dünya şampiyonu bir pilot olmadığının en büyük kanıtı.

    1. massa ilk sektörünü poleden 0.060 saniye önde gittiğini bilirken sebepsiz yere bırakmayacak kadar,
      serhan acar’ın da dediği gibi ikinci sektörü “çok geride” geçtiğini bildikten sonra gereksiz yere basmayacak kadar,
      ve kendissine bir şey getirmeyecek turu tamamlayıp 1 tur daha pistte lastik eskitmeyecek kadar da akıllı bir pilottur.

      basın toplantısında da son turuna çıkarken garajda bir çok srun oluştuğunu, motorun çalışmadığını, piste son anda çıkabildiğini ve trafiğin içinde kaldığını söylemiştir.

      neresinden bir laf soksam diye çabalarken, neyi kanıtlamak istedin ki??

      1. yanlış hatırlamıyorsam son seansta kullanılan lastikler yarışta kullanılmıyor.

        1. son seansta 2 kez çıkılmışsa, hangi turunda kullanılan lastikler iade ediliyor, hangisi yarışta kullanılıyor, bunu biliyor muyuz?

          1. onu tam olarak bilmiyorum. ama yarışa 2. seansta en hızlı turu attıkları lastikle başlıyorlar

            1. q2’deki hızlı turda atılan lastikle başlıyorlar ve pitte kalan diğer lastikleri kullanıyorlar.

              q3’de ilk turda atılan lastikleri iade edip yarıda bıraktığı 2. turdaki lastikleri kullanacak olabilirler. hangi lastiğin kullanılıp hangisinin iade edileceğini bilmiyoruz. belki bu konuda takımlara hak tanınmıştır, belki kuralda q3’de zaman turu atan set iade edilip zaman turu yapmayan lastik kullanılıyordur, belki de 2 setle de zaman turu atılmışsa misal ilk turda atılan ya da daha hızlı tur zamanı yapan lastik iade edilip diğeri kullanılıyordur, bunları bilmiyoruz.

            2. aha buyur en eski f1 ciler bile lastik kuralını eksiksiz bilmiyor bende dahil daha birçok kişide bilmiyorudur.f1 in geldiği son nokta:matematik-fizik-kimya yı mühendisler bilmelide bizler bu hesabı bilmek zorundamıyız.kardeşim herkes kulalansa sıralamalarda lasitklerini sonuna kadarda yarışa sıfır set lastiklerle herkes eşit başlasa olmazmı kimseninde kafası karışmaz.en sevmediğim 3 ders matematik:hangi lastik kaç tur kullanıldı :fizik:hangi set lastik daha iyi performans verecek :kimya:kimin lastiği daha iyi durumda daha az aşındı.en bilinmeyemen ise yarışta en hızlı turu kim atar aslında kolay en son pit yapıp sıfır set lastiği takan yapar yani en hızlı olan araba yapmaz 🙂 çelişkiye bak;en hızlı tur=en hızlı araba ve en hızlı pilot değilde en hızlı lastiğe sahip olan.birde motor sesi problemi var büyük problemlerden vede güvenlik sorunu varki f en güvenli sporlar arasında gösteriliyorken bianchi nin kazası ve durumu.yani formula 1 değil formula çelişki

              1. +1…ohooo sen sadece lastık le ılgılı bılgı sahıbı degılsen bayagı bılgılısın bu pıl olayına hıc bakmadım bakmayıda dusunmuyorum…Cunku ılgılenırsem bu arabaların ne kadar sacma oldugunu tekrar aklıma sokup izlemeyebılırım…

                Eskıden ıvır zıvırın hesabını yapmazdık..bune yaaa

      2. MyN1Fernando avatarı

        Massa’nın ne kadar geride olduğunu bilmiyorum ama ilk sektörde 0.060 öndeyse çok fazla geride olması için bariz bir hata yapmış olması lazım.Lewis son turunu tamamlayıp ilk sırayı almadan önce ikinci sektörde 0.169 saniye ( yanlış görmediysem ) gerideydi.Çoğu pilot son sektörde derecesini geliştirdi.Eğer Massa 2.sektörde bariz bir hata yapmadıysa, söylediğine göre maksimum 0.2 saniye geridedir diye tahmin ediyorum.Son sektörde gaza basmak da denemeye değerdi.

      3. seni brezilyadan nasıl kaçırdılar nasıl bir akrabalığınız var massayla merak ettim

  10. Konu dışı ama paylaşmak isterim ;

    Sabah durakta otobüse binerken sweat shırtlü bir bayan gördüm..Shirtün arkasında kocaman Toro Rosso logosu vardı gözlerim acıldı…Yetısemedım bındı gıttı..Koca şehırde ılk kez bılerek Toro Rosso logolu bırseyı gıyen bırını görmüştüm..Tühhhh…. 😀

    1. bende 3 tane T shirt ü var Toro Rosso’nun 😀

      1. Beden ne??

        1. Mediumda, napcan bedenimi ? 😀 giyiyorum ben T shirtleri 😀 bir tanesi 2008 den kalma diğerleri geçen seneden 😀 😀

          1. 2008 den kalma var bende sapka t shırt..Yenı bakıyorum ama yok ıstanbulda en azından baktıgım yerlerde…Beden buyuk olaydı senden almak ısteyebılırdım 😀 Enson tısort baskısı yaptırıcam zaten odan 110 tl ye cıkıyor…

            1. @veli-ertuna ben avusturya’dan online sipariş ettim Red Bull’un internet sitesinden. öte yandan ben almanya da ikamet ediyorum tabi öyle de bir durum var

  11. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Siralamalari izleme imkanim olmadi mesayideyim malesef. Pilotlarin farklara bakilirsa keyifli bir siralamayi kacirmisiz. Bence ham yine gecicek rosbergi yarista. Fakat ham in takim arkadasina pollerde yenileceğini söyleseler inanmazdim ama olabiliyormuş demek ki. İnş keyifli bir yaris olur son birkac yaris gayet sıkıcı geçti.

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Mesai* t9 doğru yazdığım şeyi değiştirip bozuyor arkadaş.

  12. bu arada, son zamanlarda takım ile ipleri kopmak üzere olan aalonso’nun, takım taarafından nasıl ipinin bir anda çekildiğini, takım tarafından ipi çekilen pilotun nasıl kolunun kanadının kırıldığını, yıllarca takım arkadaşlarının bugünküne benzer (düşük bataryayla piste yollanması gibi) ottan b.ktan ayaklarla performansının baltalanması olayının beter hissiyatını, bir kez bile olsa sonunda alonso’nun da tattığını görmek gibi derslerle dolu bir sıralama da izlemiş olduk bugün.

    ha, çok basit ve geçici bir ayaktı elbette bu.
    alonso’nun da dediği gibi bir tur atıp bataryayı doldurarak geçiştirilecek cinsten.
    ama önemli olan verilen mesajdı.
    ferrari, alonso’ya ve aracına senelerce gösterilen inanılmaz itinanın rolünün unutulmasına ya da gözardı edilmesine kızmış besbelli ki. hatırlattı..
    sonunda alonso da takım arkadaşlarının cebelleştiği onlarca farklı türden ayak oyununun çok basit bir türevinin acı lokmasını istemeye istemeye yuttu. ama bu sefer yüzünde pis bir gülümseme, dilinde delicious tarzı bir söz olduğunu hiç sanmıyorum 🙂

    1. Bence yıllardır arkasına sığındığınız bahanelerin tükendiği bir sıralamadır bu 🙂

      1. bu olayın alonso-ferrari ilişkisinin artık sona geldiği bu yarışta olması, arkasına sığındığımız bahanelerin, bahane olmayıp birebir gerçek olduğunun en açık kanıtıdır.

        illa ki bir “tükenme” ise aradığımız,
        tükenen şey alonso’nun artık omuzlar ve eller üzerinde fezada taşınmadığıdır, onu oraya çıkaran ellerin aşağıya da indirecek güce sahip olduğunu pervasızca göstermesidir.

        alonso kendini ferrari sonrası hayatın var olduğuna inandırmaya başlamış. buna kaynak olarak da kaderin bir cilvesi, felipe’yi göstermiş. hadi alonso dahi bu duruma alışmaya başladı da, sizin haliniz nice olur, onu bilemem.

        1. +++++++++1

        2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          bu olayın alonso-ferrari ilişkisinin artık sona geldiği bu yarışta olması, arkasına sığındığımız bahanelerin, bahane olmayıp birebir gerçek olduğunun en açık kanıtıdır.

          Şu cümlen canbuddy’nin McLaren denklemleri kadar ilginç ve bir o kadar ilgi çekici…

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Sende ki son 4 yılın acısı üzerinden 10 yıl geçse de yine dinmeyecek. Onu anlıyoruz yani bu yazından. Ayrıca Massa Ferrari’den ayrıldığından bu yana Alonso’la ilgili ağzından kötü bir söz duymadık. Ama artık sen nasıl yakalamışsan Alonso’nun ”ayak oyunlarını” üşünmeden buraya yazmaya devam ediyorsun.

    3. Adamın ipi kesiliyor ama hala takım arkadaşını eziyor 🙂 Gerçekten büyük pilotsun Alonso.

      1. Eziyormu 🙂 bu alo fanlarinin hepsimi böyle arkadaş adam alonsodan hizliydi bugun niye kabul edemiyorsunuz ki bunu

    4. Bak Alonso ne demiş..
      ”Birinci seansa hazır değildik. O turu atmaya hazır değildik. Ancak büyük bir şey değil. Sonuçta birinci seansta sadece orayı geçmeye çalışıyoruz. ”

      “Açıkçası televizyonda göründüğünde büyük bir olay oluyor.”

      sonunda alonso da takım arkadaşlarının cebelleştiği onlarca farklı türden ayak oyununun çok basit bir türevinin acı lokmasını istemeye istemeye yuttu. ama bu sefer yüzünde pis bir gülümseme, dilinde delicious tarzı bir söz olduğunu hiç sanmıyorum 🙂

      Senden çok iyi senarist olur massathebest arkadaşım 😉

      Aynen sende o tv den izleyip gelişine vuranlardansın 😉 adam dıyorki zaten boş hızla tura başlamadan oncekı bos turumda batarayayı dolduruyorum… hadı onuda gectım hıcte acı cekıyor durumda da degıl… sen bence sade soda ıcmeye devam et 5 senenın hazmı zor.

  13. what's that sound (spä2000) avatarı
    what’s that sound (spä2000)

    .

  14. Massa, (startta) Hamiltonu biçecek; Rosberg bayram edecek. 🙂

    1. Kendi evinde podyuma çıkma şansı varken öyle bi aptallık yapacağını hiç sanmıyorum.Zaten puan olarak Bottas dan geride iyi puanlar alması şart.

      1. Ciddiye almayın canım, öylesine trollük olsun diye yazıyorum. 🙂

  15. interlagos’ta felipe’yi izlemek bir başka zevk.

    1. sıraadaki mercedes’e q2’de 0.080 saniye yaklaşıp, son turda da ilk sektörü 0.060 saniye önde geçerek yaşattığı heyecan için teşekkürler, kusursuz sürüşü ile olabilecek en iyi cebi kaptığı için de tebrikler..

    1. Massa’yı severim; umuyorum ki yarın startta iyi işler yapıp mercedesleri geri de bırakacak..

  16. Yarın şampiyonayı yakından ilgilendirecek bir start olacak Hamilton yarışın startından itibaren atak modunda olmazsa telafisi olmayan puanlar kaybedebilir.
    Özellikle Massa gibi çok iyi start alan bi pilotun önünden start alacak kesinlikle pozisyon kazanmalı çünkü Massa nın start ta pozisyon kazanma ihtimali bana göre yüksek.

    1. Ne saçmalıyon kardeş? Telafisi olmayan puanlar? Kalan 2 yarışta 2.olsa şampiyon zaten.

      1. Peki ya yarın 2.likten daha kötü bir pozisyon da yarışı bitirirse.O zaman sizin bir sonraki yarıstaki 2.lik öngörünüzün ne anlamı kalır? Saygıdeğer dostum…
        Üstüne basa basa özellikle ve büyük bir titizlikle tekrar tekrar yazıyorum “bana göre” yarın Hamilton için en kritik start tır.Gerek psikolojik şartlar gerekse teknik anlamda grid dizilimi açısından durum budur.

        1. Evet kesinlikle haklısın; Massa gridin en hızlı ve temiz start alan pilotu, altında da hızlanma anlamında en iyi araçlardan williams var; %70 ihtimal veriyorum öndeki mercedeslerden birini avlar startta..

        2. 3.bile olsa son yarışta 2.olması yeter. Galibiyet fazlası Hamilton’da. O yüzden fazla kasma. Hamilton en kötü 3.olur.

  17. Alonso nun ay ay ay diyerek şikayet ettiği konu neydi ?

    1. Maldo tur bındırır gıbı yanından gectı ve vırajı donemeyerek kacıs alanına daldı…Korkudan ayy ladı gordugum kadarıyla 😀

      1. FerrariFanTR avatarı

        çok komik kardeş. düşük bataryalarla piste çıkacak kadar ne yaşadınız. Merak etmeyın ben hem bataryaları doldurur hem de trafik ile ilgilenirim dedi. sitem etti haklı olarak

        1. Almancadan bunu cıkarabıldım dostum 😉

  18. Rai niye iki tur atmadı, ikinci tura başlıyacak derken pit girdi. Hamilton lastikleri kitlemeseydi polü alırdı. Yarın yine hamilton kazanır.

    1. Çok erken attılar piste veya belki kendi öyle istemiştir bilemiyorum.. Ama pist soğukken lastikleri ısıtamadı muhtemelen, yine de limitte sayılan bir derece yaptı gibi. 0.2 vardu buttonla.. Onun haricinde bende çok keyifli bir yarış bekliyorum, ön bölüm ve orta bölüm diye ikiye ayrılır; Massa’dan sürpriz bir galibiyet gelirse şaşırmamak lazım.

  19. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ne sıralamaydı ama. Hamilton orta sektörde yaşadığı blokaj ve arkadan kaymadan dolayı en az 0.1 sn kaybetti. Yani bu durum ona ilk cebe maloldu.

    Yine de gördüğüm kadarıyla Hamilton çok rahat. Şampiyon olabilmek için zafere ihtiyacı olmadığını bilmesi onun hareketlerine bir rahatlık vermiş. Basın toplantısında mutluydu. Ben yine de yarın kazanacağını düşünüyorum.

    Williams yine en rahat 2. takım görüntüsünde. McLaren’de oldukça iyiydi.

    Alonso ilk defa takıma bu kadar kızdı Ferrari kariyerinde. Belli ki ipler tamamen kopmuş. Alonso – Ferrari birlikteliği resmi olmasa da artık bitmiş. Açıklamalar bekleniyor sadece.

    Yarın çok keyifli bir yarış bekliyorum.

  20. 17.pole oldu galiba.Çocukları tebrik ediyorum.

  21. Mclaren-RedBull-Ferrari pilotları sürekli 0.1 sn içindelerdi kimin önde olduğunun bi önemi yoktu q3’te de aynısı oldu hepsi araçlarının hakkını verdi.Aynısı Mercedes-Williams pilotları için de geçerli.Yarışta bu farklar açılacak olsa da umalım da minimumda olsun..
    Startta Massa’dan sürpriz bekliyorum bakalım

  22. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    hamilton fren sorunu ile kitlenmese 1,09 a cok rahat inerdi ama önemi yok yarın geçilecek adam var önde

    1. +1000 😀

  23. hamilton son turunda çok kötü kilitledi lastikleri. williams’ın bu kadar az farkla 3-4 olması motor pisti olduğunu gösteriyor. redbull’un bu kadar geride kalması da bu nedenle. şasileri en iyisi de olsa reno yine yaktı adamları. ferrari ile zor mücadele edebildiler. ferrari’nin de motor olarak reno’dan üstün olduğu görülüyor.

    hamilton rosberg’in arkasından kalktığı ve sorun yaşamadığı tüm yarışlarda önde bitirdi. bakalım yarın ne olacak. gerçi o kadar zorlayacağından emin değilim, 2.lik de yetiyor ne de olsa.

    röportajlarda hamilton konuşurken rosberg’i gördünüz mü? birşeyler planlıyor gibiydi 🙂

    1. Varsa planı kendi ayagına dolansın 🙂

    2. Ferrari Red bullu mağlup etti diyemeyiz.Alonso gibi bir pilotu olduğu için Ferrari mücadele edebiliyor zaten.Ricciardo da bu pistte iyi sürebilse Ferrari en iyi ihtimalle 9-10 başlardı.

      1. tamam alonso süperman 4 saniye kattı araca o yüzden. alonso ricciardo ve vetteli döver. 2 vs 1 olsa yine döver. hatta mclaren’e geçince ron’u da dövecek.

        bana bile şunu dedirttiniz ya yuh artık 🙂

        rai ile aralarında 0.1 bir fark var. onu unutmamak lazım.

        1. Sonunda 1 yarışta Raikkonen Alonso’ya yaklaşabilmiş.Ne enteresan değil mi? Son 4 yılda olanları görüyoruz zaten söylenecez söz yok.

  24. 7 kimi raikkönen avatarı
    7 kimi raikkönen

    4.5 dakika kala pist boşken tur atan kimi’ye bizlerden kaç puan arkadaşlar?

  25. Günün önemli anlarından birisi ;Kayda değer sayıda pol kazanarak Rosberg bu yıl sıralama ustası Hamilton ı mağlup etti.

  26. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Hamilton polü yine frenlerden kaptırdı,blokaj yaşamasa rahat alabilirdi.

    Gerçi pek fazla önemi yok yarin 2. olsa yeter.

  27. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Sıralama turlarını izleyebilme imkanım olmadı. Ama ara sıra F1 app’den atılan turlara bakma fırsatım oldu. Rai Q2’de Alonso’nun önündeydi. Sıralamanın son dakikalarına yetişmeye çalışırken televizyonu açtığım da Raikkonen’in pitte olduğunu gördüm. Rai 2.turu atamadı mı yoksa 2 turunu da diğerlerinden erken mi attı ?

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      rai ve alonso tek tur attı rai oyle bir zamanda piste çıktıki izleyip rai fanı olsan ferrari ye ağzına geleni söylerdin.

      1. Bahaneler bahaneler 🙂 Sürekli burdalar

        1. Ne bahanesi kardes izledinmi siralamalari rai bugün hizliydi alonsodan ama akıllı ferrari tek tur attirdi her ikisinede en kötü 5,6 olabilirler di

          1. 5-6 deme hayal olur sadece. Ferrari’nin temposu ancak 8 ve 10.sıralar için. Hayale gerek yok.

        2. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          hafta sonunun 3 antrenman ı ve sıralama turlarının ilk 2 seansının hepsinde tıpa tıp alonsoyla rai ye aynı stratejiyi uygulayan ferrari neden raiyle beraber alonsoyuda piste çıkarmadı ? bana bunu açıklasana bi hadi bekliyorum

          1. Seninle ilgilenen kim? Raikkonen manyağı olmuşsun iyice gerçekleri gördüğün yok. Raikkonen’in yaptığını yapıyorsunuz sadece siz. Hep bahaneler.

            1. raikkonen vehbi avatarı
              raikkonen vehbi

              Yaşın i bu kadar belli etmesen seni ciddiye alıp tartisicam fakat senin yaşında birinin beyni yetersiz kalır

  28. Bu saatten sonra polü kazanamamak hiç önemli değil 2.olsun yeter.

  29. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Rosberg kalitesi

    1. OUTLAW RIDER™ avatarı
      OUTLAW RIDER™

      i qualified 6th….nod bat

  30. Hamilton kalan yarışları ikinci bitirerek şampiyonluğu garantileyebilecek bir pozisyonda. Bu durumda Rosberg’e polü kaptırmak bir başarısızlık değil. Ancak 2. sıra ile yetinmesi ve yarışı kazanmak için zorlamaması lazım. Rosberg’i geçmek için zorlarsa işte o zaman şampiyonluğu kaybedebilir. Özellikle de Williams’ların yakın olduğunu ve yağmur olasılığını hesaba katarsak.

    Hamilton 2007’de gereksiz yere zorladığı için elindeki şampiyonluğu kaybetti. Aynı kafada devam eder ise yine kaybedebilir.

  31. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Alonso güzel ağlıyormuş telsizden onu gördüm bugün hahahah 😀 Konuşma şekli falan iyiydi güldüm orda ”ay ay ay ay ay…. ” 😀 😀

  32. Hamilton’un hata yapmasaydı sanırım 1.10’un altına inecekti,yazık oldu.
    Yarın umarım güzel bir yarış olur.Ayrıca yanlış görmediysem ilk yedide
    altı Mercedes motoru var, burada resmen şov yaptılar….

  33. Rosberg ilk haklarda son sektörde neredeyse duvara vuruyordu. İlk iki sektördeki avantajı ile ilk haklarda 1. oldu. 2. haklarda 2. sektörde Hamilton da Rosberg’te hata yaptı. Rosberg 2. sektörü biraz daha iyi geçmenin avantajıyla 2. haklarda da 1. oldu.

    Bu arada Raikkonen sürecek dertler bitecek. O da galiba trafiğe kalmayım derken nispeten soğumuş pist üstünün gazabına uğradı. Vettel gelecek,dertler bitecek 🙂 O da çok güzel turlar attı. Neredeyse Williamslarıın arkasına geliyordu. Mercedes motorlu araçlar bu piste damga vurdu. Mclarende bayağı gelişmiş downforce olarak.

    Efendiler, gelecek,gelecek; geçmiş bitecek. 🙂

  34. Bu sıralamalarda Raikkonen belki geçer dedim fakat yine başaramadı.Ricciardo bu pistte iyi değilim diye açıkça söyledi.Takdir edilecek davranış.Yoksa yine geçerdi 4 kez şampiyon olmuş vasat pilotu.Eğer aynı durumu Vettel yaşasa kesin bir bahanesi olurdu.Raikkonen’de artık bıraksın da kendine yazık etmesin.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      raikkonen bırakacağına ferrari bıraksa F1 i daha mantıklı olur çünkü 100 kişilik ferrari ekibinin içinde sokaktan geçen 1 adam ın beyini kadar beyin yok bide nedense böyle bir beyinsizligi ilk 2 seansta yapmayıp illa rai yarışa arkada başlasın diye son seansta yapıyor

  35. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Ferrari Rai yi oyle bir zamanda piste yolladı ki f1 den anlamayan biri bile bu adam niye tek başına geziyor ortalıkta diye düşünür ilk başta 2 tur denemesi yapıcak heralde ilk hızlı turundan sonra yavaş tur atıp son 20sn kala 2. hızlı turuna başlıyacak diye düşündüm ve bi baktım ilk pite gelen isim Rai böyle devam et ferrari.

  36. Hamılton vırajda lastıgı kıtlemeseydı almıstı polü..Rtl izleye izleye almanca ögrenmeye baslıycam artık.

    1. sağ ön frende sorun var dedi yok yok dediler, sağ ön fren sağolsun. iyi demeseler belki daha dikkatli giderdi.

      1. Hamilton’un o dereceye başlamadan önce telsizden şikayet etmesi sonucunda yaptığı hatayla kendisini doğrulamış oldu 🙂

        1. aynen öyle oldu 🙂

          1. Şapkadan 1000 tane de tavşan çıkarsa DAVID COPPERFIELD da olsa yarın ham..en kötü ihtimalle yarış ortasında geçer…Hamılton bıraz fazla abanıyor frenlere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir